dervisbegovic_
Higher intermediate
Nema veze, po mom mišljenju tipski je ako je 100% urađen u skladu sa njihovim tipovima objekata. Ovaj objekat je zbog Ikeinih pravila morao da odstupa od toga i zbog toga po mom mišljenju nije tipski.
???
U Pragu kad sam bio većina ima brdo Lidl-ova u centru, ni jedan u tipskom objektu naravno. Jedan kod mog hotela isto u sklopu malog šoping centra. U Sofiji pored tog u glavnoj ulici, u Ring mall-u ima jeda u sklopu šoping centra koji nije tipski. Tako da nije toliko retko van Srbije
Лидл се за сада баш споро шири, не знам да ли имају једва 10-ак радњи у Београду, а овде је начин живота такав да идеш у радњу у крају која ти је близу, ретко ко ће да седне у кола или аутобус и да пређе 7, 8 км да би ишао у Лидл,
тако да још дуго неће бити права конкуренција Максију,
ја на пример још ниједном нисам ни ушао у Лидл зато што нема нигде близу.
Bre, triput citam, ali sve sto si rekao, sve si pogresio (osim to da nisi usao u lidl).
Znaci:
1) Lidl se bas brzo siri i vec se sire i po manjim gradovima (pominjem moj Negotin cak je ta prodavnica bilo u jednom trenutku neverovatno ali najprometnija u celoj Srbiji, ili je tako vec neko vreme - sam su rekli - zasto? zato sto je puno gastosa i deviznih penzionera i jedina realna prodavnica ili bolje reci veci market/supermarket trenutno u Negotinu).
2) Kidaju sa prometom, zato su vec izgradili i drugi distributivni centar.
3) Nisu ocekivali nista od ovoga i bili su skepticni a sve prodavnice su im pune i iznenadjeni su (to je info koji imam iz neke druge/trece ruke)
4) u Beogradu imaju vec preko 20 prodavnica (ali da, to je i dalje nedovoljno)
5) Skoro da ne postoji nacin da ti bude 8km daleko a da si u samom naselju Beograd (naselje beograd - kao naselje Cacak ne grad Cacak/cela opstina), jedino ako si u Zelezniku (a i tamo valjda ima) ili tipa Vrcin, Kaludjerica li ne znam sta.
6) parkinzi ispred lidla su puni i to nisu ljudi prekoputa koji pale auto za 250m, vec iz celog kraja.
7) ne da su konkurencija maksiju nego su svima konkurencija
Jedino sto se meni ne svidja je to sto i nemaju neki izbor robe i sto su vrlo fokusirani na odredjene proizvode i sto su uglavnom to neki njihovi brendovi (lupam salame, sirevi i derivati, neke cokolade i tako dalje).
Zato kasiri u Lidlu rade kao roboti, posto su tako trenirani. Uzmem kod njih u radnji kesu za smrznute proizvode, i svaki sledeci put kad odem oni je otkucaju. Svaki. Kesa za smrznuto ima je*enih osam barkodova na sebi, sve sam precrtao kako bi videli i da ne rade po automatizmu ali je svaki put otkucaju. Kad ih pitam, kako da resimo situaciju ne odgovore nista. Dakle nista, kao da ih nisam ni pitao. Podjednako lose iskustvo kao i Maksi. Probajte i sami.Meni je najbliži lidl na +- 2km. Uvek idem tamo. Zašto ne idem u maksi k oji mi je ispred zgrade. Zato što je uvek red na kasi i radi jedna kasa. Kasirka pola sata vadi jedan proizvod iz korpe da otkuca. Posle se prepucava da li ima nešto sitno i slično...
Ne razumem, zasto stavljas svoju kesu na kasu? Valjda je stavis sa druge strane ili u kolica pa posle spakujes stvariZato kasiri u Lidlu rade kao roboti, posto su tako trenirani. Uzmem kod njih u radnji kesu za smrznute proizvode, i svaki sledeci put kad odem oni je otkucaju. Svaki. Kesa za smrznuto ima je*enih osam barkodova na sebi, sve sam precrtao kako bi videli i da ne rade po automatizmu ali je svaki put otkucaju. Kad ih pitam, kako da resimo situaciju ne odgovore nista. Dakle nista, kao da ih nisam ni pitao. Podjednako lose iskustvo kao i Maksi. Probajte i sami.
Lidl nema mali format prodavnica kao S&G pa i ne može biti na svakom ćošku. Desetak posto tržišnog udela je max koji diskonter kao Lidl može imati.Сад сам баш погледао, Лидл у Београду има 19 радњи, а Делез има око 350, то је ипак још увек неупоредиво, а за даљину мало сам претерао, није 7 км, већ ми је најближи Лидл на 5 км.
Možda zato što si ti jedina osoba koja to radi. Kao da si u supermarketu 4 sata pa će da se odmrzne dok ne izadješ napolje.Zato kasiri u Lidlu rade kao roboti, posto su tako trenirani. Uzmem kod njih u radnji kesu za smrznute proizvode, i svaki sledeci put kad odem oni je otkucaju.
Meni su pre par meseci vratili pare za powerbank placen 2000 odmah ali to nema sta da se testira jednostavno crkla elektronika iz cista mira na njemu.Jel kad ga zakacis na punjac upali Led da puni i pokaze da pun ali ne izbacuje struju ka uredjajima.Crkla elektronika ocigledno.I ja sam to ovome rekao po manifestovanju sta je i kaze ovo se vraca i baca na kraju.Vracaju odmah novac do 1500 dinara, a preko toga salju u servis na proveru. Kada uvaze reklamaciju poslju novi proizvod brzom postom, ili SMS koji pokazes u prodavnici da bi dobio novac. Mislim da je tako vec duzi vremenski period.
Upravo, levica - desnica podela je u ekonomskom smislu, socijalna drzava - slobodno trziste podela.Цео модерни концепт деснице је лоша копија америчког концепта деснице. Права десница је капиталистичка. Као што је и права левица радничка.