Šta je novo?

Lidl Beograd

Ronche

Higher intermediate
Učlanjen(a)
02.03.2010.
Poruke
1.019
Pohvaljen
584
"Lidl" kupio zemljište u Beogradu - Nemački diskontni lanac i dalje traži nove lokacije

Nemački diskontni lanac "Lidl" kupio je zemljište u Beogradu za izgradnju supermarketa, saznaje "eKapija" u predstavništvu kompanije u Srbiji.

Međutim, u "Lidl"-u nisu želeli da preciziraju na kojoj lokaciji u prestonici će biti otvorena prodavnica.

- Potvrđujemo da smo kupili zemljište u Beogradu. Želimo da naglasimo da imamo odličnu saradnju sa lokalnim samoupravama u Srbiji, koje nam pružaju svu neophodnu pomoć i teže tome da svi birokratski poslovi budu završeni u najkraćem mogućem roku – rekli su "eKapiji" u "Lidl"-u.

Osim u glavnom gradu, nemačka kompanija je do sada kupila zemljište u Valjevu, Subotici, Novom Sadu, Zrenjaninu, Nišu i Smederevu.

Poslednji od ovih je potpisan ugovor za plac u Nišu. Tačnije, odbornici Skupštine grada Niša na sednici održanoj početkom avgusta jednoglasno su usvojili i odluku da zemljište na prostoru nekadašnje kasarne "Apelovac", koje je Vojska Srbije ustupila gradu, bude dato na korišćenje trgovinskoj kompaniji "Lidl" za izgradnju marketa. "Lidl" je krajem prošle godine kupio i plac od 1 ha na Vizantijskom bulevaru u tom gradu, a kako najavljuju iz gradske uprave, nemačka kompanija je zainteresovana i za treću lokaciju u Nišu.

U aprilu je "Lidl" kupio plac u Smederevu u delu industrijske zone grada, odmah pored megamarketa "Idea", koji će dobiti konkurenciju. "Lidl"-u je plac prodala privatna smederevska trgovinska firma "Coka".

Prošle godine su u Valjevu otvoreni hipermarketi "Roda" i "Interex", ali to nije pokolebalo nemačku kompaniju da u gradu na Kolubari kupi zemljište kod zapadne kapije "Krušika". U 2012. "Lidl" je obezbedio mesto za supermarket u Zrenjaninu kod glavne autobuske stanice, a u Subotici na potezu prema Paliću. Nakon "merkanja" nekoliko lokacija u Novom Sadu, "Lidl" je prošle godine izlicitirao atraktivnu parcelu na Bulevaru vojvode Stepe.


foto: lidl-info.com
Iz Čačka, Kragujevca i Kikinde su najavljivali dolazak "Lidl"-a, ali kupovina placa u tim gradovima nije potvrđena.

- Kada je reč o unutrašnjosti Srbije kupili smo zemljište u Valjevu, Subotici, Novom Sadu, Zrenjaninu, Nišu i Smederevu. Što se tiče ostalih gradova i opština ne možemo dati preciznije informacije ali možemo da potvrdimo da aktivno radimo na realizaciji kupovine zemljišta – rekli su za naš portal u nemačkoj kompaniji.

S obzirom na to da je u Novom Sadu krenula čaršijska priča da "Lidl" traži radnike, raspitali smo se kada će početi izbor zaposlenih.

- Još ne tražimo radnike. Informacije o otvorenim konkursima za zapošljavanje biće objavljene u dnevnim novinama i na Internet portalima za zapošljavanje, tako da će se tada zainteresovani moći i prijaviti. Otvaranje "Lidl" filijala će na tržištu Srbije omogućiti nova radna mesta, ne samo u Beogradu već i u drugim gradovima gde će "Lidl" poslovati, kao i zdravu konkurenciju u sektoru trgovine – napominju u "Lidl"-u.

"Lidl" na novo tržište dolazi tako što prvo obezbedi lokacije, a zatim istovremeno otvori više objekata.

Iako su čelnici lokalnih samouprava u kojima je disokontni lanac kupio građevinsko zemljište najavljivali otvaranje marketa do kraja 2013. u "Lidl"-u ne žele da govore o rokovima.

- Što se tiče otvaranja budućih filijala, sada ne možemo da preciziramo datume - kažu u "Lidl"-u.

Kako smo saznali, izgradnja supermarket nije počela ni u jednom od gradova u kojima je kupljeno zemljište, pa ni u Beogradu.

- Ne raspolažemo informacijom ko, gde i šta će graditi, dok ne podnese zahtev za neku od procedura pred sekretarijatom, što se odnosi i na supermarket "Lidl" u Beogradu. Zasada nemamo konkretnih zahteva ili ne pod tim imenom investitora – rekao nam je Milan Vuković, sekretar u Sekretarijatu za urbanizam i građevinske poslove Beograd.


Detaljni zahtevi "Lidl"-a za Srbiju

Kod odabira lokacije, fokusiraju se na frekventna mesta, sa odličnom vidljivošću i dobrom saobraćajno-tehničkom povezanošću.

Traže odgovarajuće nekretnine za kupovinu ili zakup širom Srbije, a najoptimalnija su naseljena mesta, koja sa užom okolinom imaju 30.000 i više stanovnika.

Potrebna su im izgrađena i neizgrađena zemljišta površine od 5.500 do 10.000 m2. Prodajna površina objekata "Lidl" iznosi 800-1.300 m2, sa dodatnih 200-650 m2 za skladište i pomoćne prostorije. Potrebno im je po objektu od 80 do 150 parking mesta

Takođe, neophodna im je dobra mogućnost dostave robe za kamione sa prikolicom, ukupne težine do 40 tona kao i dužine do 18,5 metara.

Izvor: eKapija

Još samo da saznamo koja je to tajanstvena lokacija u Beogradu :D
 
Slučajno sam napravio duplu temu xD
 
Nisam siguran koliko Lidl zeli da ostane tajanstven, ali mislim da ne postoji nikakav zakon koji bi bio upotrebljen protiv mene (ako postoji, nek neko kaze koji)... Tako da cu ja otkriti deo Beograda u kojem planiraju da grade.

Dobio sam info jos pre 10ak dana da je dogovor pao (posle meseci pregovora), u pitanju je informacija od nekog iz Opstine, tako da ako on mene laze, lazem i ja vas. U pitanju je Mirijevo.
 
Prošle godine se šuškalo da pregovaraju sa rukovodstvom kineskog tržnog centra Belmax na autoputu Beograd - Zagreb posle Zmaja i isključenja za Novi Sad, da u okviru tog tržnog centra na praznom prostoru sagrade supermarket, ali ne verujem da je to uspelo jer u bližem krugu Belmax-a ne postoji 30.000 stanovnika, ne vidi se sa autoputa i loše je povezan u infrastrukturnom smislu.
 
Najbolja lokacija bi bila blizu autoputa na potezu dusanovac - bubanj potok. Tu bi imali preko 200 000 potencijalnih kupaca sa obe strane autoputa i jos su u rupi pa sa svih strana puca pogled na njih.

Koliko ja znam oni ne jure u shoping centre ? U prizemlju tc stadion je slobodna radnja bas kvadrature koje njima treba, ali problem su sleperi koje ne mogu da uguraju u ove male ulice okolo, a i roda bi se bunila.
 
Pa lokacija u Mirijevu je pomocno igraliste fudbalskog kluba Balkan bukovica, oko 10k m2, blizu je autoputa (Partizanskom do Bulevara/Smederevskog, pa onda u Mihaila Bulgalkova)...

Edit: Hm, greska moja, mislio sam da se moze izaci sa autoputa u Partizansku...
 
Verovatno jure više lokacija u Beogradu, jer kruži dosta različitih informacija. Vidim po komentarima na B92 da se pominje i Borča, odnosno Zrenjaninski put.

Ja sam čuo i da su imali kontakte sa jednim investitorom u opštini Grocka, sa kojim su razgovarali o eventualnom zakupu prostora u budućem objektu.

U Nišu imaju već dve lokacije, tako da čisto sumnjam da će se u Beogradu zadržati na jednom marketu.
 
Poredjenja radi Zagreb su otvorili sa tri lokacije, tako da je logicno da Beograd otvore sa oko 5. Mene vise interesuje gde planiraju logisticki centar....
 
Lidl stiže u Srbiju i obara cene 20 odsto

Dolazak "Lidla" uticaće na druge trgovinske kompanije da snize cene, ali i na celu privredu, kaže Stipe Lovreta, profesor na beogradskom Ekonomskom fakultetu. Nemački diskontni lanac "Lidl" kupio je zemljište u Beogradu za izgradnju supermarketa, preneo je portal eKapija.

242708-lidl.jpgStrana kompanija je već obezbedila placeve u Valjevu, Subotici, Novom Sadu, Zrenjaninu, Nišu i Smederevu.

U predstavništvu ove kompanije u Srbiji potvrdili su kupovinu zemljišta u glavnom gradu, ali nisu želeli da preciziraju lokaciju.

- Kupili smo zemljište u Beogradu. Naglašavamo da imamo odličnu saradnju s lokalnim samoupravama u Srbiji koje nam pružaju svu neophodnu pomoć i teže tome da svi birokratski poslovi budu završeni u najkraćem mogućem roku - rekli su za eKapiju u "Lidlu", ali nisu precizirali kad će marketi biti otvoreni.

Ova kompanija na novo tržište dolazi tako što prvo obezbedi lokacije, a zatim istovremeno otvori više objekata.

Stipe Lovreta, profesor na beogradskom Ekonomskom fakultetu, kaže za "Kurir" da je veoma pozitivno to što će "Lidl" uskoro otvoriti svoje prodavnice.

U Srbiji, kako navodi, ne postoje diskontni lanci kakav je "Lidl", koji vode agresivnu cenovnu konkurenciju i u kojima su cene i do 20 odsto niže od ostalih supermarketa.

- Srbiji nedostaje konkurencija i različiti trgovinski formati. Dolazak "Lidla" će uticati i na druge trgovinske kompanije da snize cene, ali i na celu privredu - objašnjava Lovreta i dodaje da sve državne institucije moraju da podrže dolazak nemačke kompanije.

Početkom avgusta "Lidl" je kupio plac u Nišu, na prostoru nekadašnje kasarne "Apelovac", koji je Vojska Srbije ustupila gradu. Nemci su krajem prošle godine kupili i jedan hektar na Vizantijskom bulevaru u tom gradu, a kako najavljuju iz gradske uprave, zainteresovani su i za treću lokaciju.

U "Lidlu" navode da još ne traže radnike i da će o tome blagovremeno obavestiti javnost.

"Lidl" je nemački diskontni lanac osnovan tridesetih godina prošlog veka. Njegove lokacije moraju biti na prometnim mestima, s odličnom vidljivošću i dobrom saobraćajnom mrežom

Najviše im odgovaraju naseljena mesta, koja sa užom okolinom imaju najmanje 30.000 stanovnika. Osamsto do 1.300 kvadrata prosečna je prodajna površina objekata "Lidl"

http://www.24sata.rs/vesti/ekonomija/vest/lidl-stize-u-srbiju-i-obara-cene-20-odsto/102188.phtml
Ако отварају 3 у Нишу, колико ће у Београду? :D
Што се тиче локације, прочитајте задњи пасус.
 
Па обзиром да се помиње и Борча, мислим да би то био њихов пун погодак. Сви услови. Нисам сигуран само да ли на Зрењанинцу има такав плац да одговара.
 
"Lidl" kupio plac od "Delte" za supermarket u Beogradu

Petak, 25. 10. 2013.|12:20 | Izvor: eKapija

lidl_090713.jpg


Nemački trgovinski lanac "Lidl" otvoriće supermarket u Beogradu na zemljištu koje je kupio od kompanije "Delta", saznaje "Politika".

Reč je o lokaciji u u Ulici Vojislava Ilića koja je pripadala preduzeću "Metal", koje je još ranije kupila "Delta", a gde je trebalo da bude izgrađen njen "Maxi" supermarket. Osim toga, nemački diskonter, prema saznanjima "Politike", pregovara i o drugim lokacijama sa kompanijom Miroslava Miškovića.

Kako je ranije objavila "eKapija", u "Lidl"-u ne žele da otkrivaju tačne lokacije svojih budućih objekata, ali su rekli za naš portal da su obezbedili zemljište u Beogradu, Valjevu, Subotici, Novom Sadu, Zrenjaninu, Nišu i Smederevu.

Neke od opština opremaju zemljište za dolazak "Lidl". Na primer, Zavod za izgradnju Novog Sada raspisao je 17. oktobra tender za izradu glavnog projekta osvetljenja na Bulevaru vojvode Stepe za opremanje objekta "Lidl"-a. U septembru je bio i tender za glavni projekat saobraćajnih površina i atmosferske kanalizacije na toj lokaciji kako bi se omogućio pristup poslovnom objektu nemačkog lanca.

http://www.ekapija.com/website/sr/page/ ... u-Beogradu
 
Већ ми се јавља локација "Лидла" бр. 2: на месту несуђеног "Баухауса" између "Темпа" и Аутопута за Шид - Шваба одустао, Шваба дошао, Мишко се уградио...
 
"Lidl" ne može od "Delte" da kupi lokaciju u Bloku 53, jer je gazda Miškova firma, nakon što je "Bauhaus" odustao od
investicije, vratila to zemljište gradu i dobila povraćaj novca.

Obeležio sam lokaciju budućeg "Lidla" u Vojislava Ilića:

lidldelta.png


Zanimljivo je da se u relativnoj blizini nalaze i "InterEX" i "Super Vero", a ni "Maxi" nije mnogo daleko (kod hotela "Srbija").

Inače, prvobitno je na ovoj lokaciji bio planiran tržni centar, nešto poput Delta cityja, samo manje. Ubrzo je ta lokacija skinuta sa "Deltine" liste prioriteta i retko kada je pominjana u planovima Miškovićeve kompanije. Tu i tamo bi se tek pomenulo da bi u Vojislava Ilića mogao da bude izgrađen veliki "Maxi" supermarket...

Vidim da "Politika" pominje da "Delta" i "Lidl" pregovaraju o još nekim lokacijama. Znam da "Delta" raspolaže zemljištem na Autokomandi ("Delta planet"), Pamučnim kombinatom u Bulevaru despota Stefana (tzv. "Delta land"), u Ljutice Bogdana (tzv. "City apartments") i u Bloku 20 ("Delta tower"). Nešto mi je to mršava ponuda za "Lidl".
 
Pa da u to vreme kada su planirali gradnju maxi je bio njihov. U medjuvremenu maxi su prodali, a na lokaciji nisu planirali nista da grade, pa su sada ako su ovi navodi tacni, lokaciju prodali lidlu.
 
Homer Jay":pobaj85g je napisao(la):
lidldelta.png


Zanimljivo je da se u relativnoj blizini nalaze i "InterEX" i "Super Vero", a ni "Maxi" nije mnogo daleko (kod hotela "Srbija").

Mini-maxi tu postoji godinama, evo izmenio sam tvoju sliku i obelezio ga!

IgWXTnw.png
 
Planiran je i u Rakovici negde Lidl supermarket, realizacija u 2014. kaze predsednik opstine.
 
Beograd: Rakovica prva dobija "Lidl"
B. Caranović | 29. oktobar 2013. 07:35 | Komentara: 11
Konačno rešena misterija gde će nemački diskontni lanac graditi prvi prodajni objekat u srpskoj prestonici. U opštini prezadovoljni ovom investicijom, radovi će početi do kraja 2014.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
bg1.jpg


NEMAČKI diskontni lanac "Lidl" svoj prvi supermarket u Beogradu gradiće u Rakovici! Ovo nam je u ponedeljak potvrđeno u ovoj opštini. Međutim, predstavnici kompanije "Lidl" nisu želeli da komentarišu, niti da otkriju tačnu lokaciju.

Jedina lokacija u Beogradu koju je izabrao nemački "Lidl" je na našoj teritoriji - kažu iz Odseka za informisanje Opštine Rakovica. - Pored Rakovice, "Lidl" je obezbedio još 15 lokacija i u fazi je ekspanzije na srpskom tržištu.

Kako u Rakovici objašnjavaju, ohrabrujuća je činjenica da su ovu opštinu u "Lidlu" prepoznali "ne samo kao atraktivnu lokaciju za ulaganje, već i ozbiljnu lokalnu samoupravu sposobnu da kao poslovni partner obezbedi svu neophodnu plansku dokumentaciju, kao i da olakša birokratske prepreke".

- Iz kompanije "Lidl" imamo uveravanja da će radovi na izgradnji objekta početi do kraja 2014. - kažu u opštini Rakovica.

Još ranije, iz "Lidla" je potvrđeno da su kupili zemljište za izgradnju supermarketa u Beogradu. Mesecima unazad spekulisalo se o mogućim lokacijama. Navodno je prvi objekat trebalo da bude otvoren u Mirijevu, prošle godine se šuškalo da pregovaraju sa rukovodstvom kineskog tržnog centra "Belmaks" na auto-putu Beograd - Zagreb, pominjali su se i Borča, Zrenjaninski put kao opcija...

BIRAJU NASELJA SA 30.000 LJUDI

KOD odabira lokacija, u "Lidlu" vode računa da se radi o naseljenima mestima koja sa užom okolinom imaju 30.000 stanovnika. Prodajna površina je od 800 do 1.300 kvadrata, sa još 200 do 650 kvadrata za skladište i pomoćne prostorije. Po objektu imaju od 80 do 150 parking mesta.

U OPTICAJU I VOJISLAVA ILIĆA?

NEDAVNO se pojavila informacija da će "Lidl" otvoriti supermarket u Ulici Vojislava Ilića. U pitanju je lokacija koja je pripadala preduzeću "Metal", a u kojoj je "Delta" nameravala da otvori "Maksi" supermarket. Međutim, iz "Delte" nisu hteli da komentarišu ove pretpostavke.

Izvor: Večernje novosti

Tekst je malo sugeriše da potvrda iz opštine Rakovica znači da spekulacije o ostalim lokacijama nisu tačne. Ali mislim da "Politika" ne bi objavila informaciju za Vojislava Ilića ukoliko nema potvrdu pouzdanog izvora iz "Delte" ili "Lidla". Ne verujem da Nemci planiraju otvaranje manje od tri supermarketa u Beogradu, u prvom talasu.
 
Pa naravno da nece lidl graditi svoj objekat samo u rakovici. Bez 3-5 objekata u Beogradu nece ni zapocinjati gradnju.
Jedan pokriva rakovicu, druig u vojislava ilica pokriva uciteljsko, konjarnik. Jedan ce morati na novi beograd, jedan na banovo brdo i jedan verovatno negde na karaburmi. Ne bi me zacudilo i da grade negde u kumodrazu ipak tu ima dosta puno stanovnika
 
За сада само гласина! Начуо сам да у ПКБ задовољно трљају руке јер су уновчили ово парче земљишта за Лидл. Лидл који је имао у опцији наводно и Миријево али се одлучио за ову локацију у Борчи, овде има све услове. Простор, број становника, уз ЗР.пут је а 2 км горе је нова петља ка Борчанском мосту. За сада гласина али је на том простору већ на снази мање рашчишћавање, шут неки, металне рекламе поред пута...

2.jpg
 
Izgleda da ima nečeg u svemu tome, pošto je "Blic" već pisao da će "Lidl" biti izgrađen na toj lokaciji (to je bilo u štampanom izdanju, pa nema kod njih na sajtu, ali je ta vest bila preneta na drugim portalima poput B92: http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php ... _id=776965).

Inače, to što su se opredelili za Borču ne znači da neće graditi u Mirijevu (ili Rakovici, ili na Zvezdari itd.). Oni će sigurno istovremeno otvoriti od tri do pet supermarketa u Beogradu, a verovatno će se agresivno širiti i u narednim godinama. U Zagrebu ima valjda već 11 "Lidl" supermarketa, a u Sofiji i Bukureštu čak nešto više.
 
Ulica Zemunska - izmedju ulica Vojvodjanske i ulice Tošin bunar, sa desne strane gledano prema Surčinu ili sa leve gledano prema Zemunu, na lokaciji stare fabrike Borac, odmah do stambenoposlovnog objekta na uglu Gandijeve i Vojvodjanske.
 
Белка друже, обрнуо си стране, стара фабрика Борац, а будући Лидл ће бити са десне стране Земунске улице гледано у правцу улице Тошин бунар, а пре оне ново дограђене (!) аутоперионице и хотела који још није отворен.

 
Vrh