Bulbulderac17
Advanced
Odlično funkcioniše, prolazim skoro svaki vikend. Neuporedivo je bezbednije pogotovo kada iz pravca Nacionala hoćeš da se veatiš ka Zagrebu ili 11. Aprilu....ono ranije je bilo horor.
Ovde je jedini problem ono iskljucenje ka Studentskoj/Zorza Matea, da toga nema ovi kruzni tokovi bi bili odlicni,Ajd malo retrospektive na ona dva KT na Bezanijskoj kosi....
Ja sam prolazio vise puta ali van spica i funkcionise veoma lepo...
Kakva su iskustva vas koji ih koristite u toku vrsnog opterecenja?
Ја овако често возим, наравно уз употребу показивача праваца и претходним уверавањем да могу безбедно да се престројим.Jedina nova stvar za mene u ovoj emisiji je da je zakonski dozvoljeno prestrojiti se za dve trake odjednom (nebitno kružni tok, obična ulica sa 3 trake).
Iskreno nisam previše obraćao pažnju na to u zakonu, ali mi je ostalo u glavi od polaganja da se prestrojava jedna po jedna traka.
To ne znači da to nisam radio, ali eto, mislio sam da je to jedna od retkih stvari gde namerno ne poštujem ZoBS.
ps: naravno da se podrazumeva da uslovi dozvoljavaju takvu akciju. Iz toga sledi da je ovo sasvim legalan prolaz kroz kružni tok (ako nikoga nema oko tebe)
Pogledajte prilog 201110
Možeš i tako da nastaviš pravo ali moraš da daš žmigavac da te ne bi isekli sa desne strane oni koji idu u par.avijacije. Meni je logičnije da hvataš desnu traku ako planiraš da nastaviš pravoJedina nova stvar za mene u ovoj emisiji je da je zakonski dozvoljeno prestrojiti se za dve trake odjednom (nebitno kružni tok, obična ulica sa 3 trake).
Iskreno nisam previše obraćao pažnju na to u zakonu, ali mi je ostalo u glavi od polaganja da se prestrojava jedna po jedna traka.
To ne znači da to nisam radio, ali eto, mislio sam da je to jedna od retkih stvari gde namerno ne poštujem ZoBS.
ps: naravno da se podrazumeva da uslovi dozvoljavaju takvu akciju. Iz toga sledi da je ovo sasvim legalan prolaz kroz kružni tok (ako nikoga nema oko tebe)
Pogledajte prilog 201110
Није им лоше поређење кружног тока са питом савијачом.
Да, мада су рекли да је то лоше, требало је додатно да истакну штетну, опасну и невозачку природу такве праксе.Nije mi se svidela emisija. Ok, vecina ljudi ne gleda SAT pa nece ni biti prevelikog uticaja, ali promocija voznje desnom trakom u KT nije dobra. Prosecan vozac je tokom emisije naucio da ako propusti automobile na ulazu u KT i vozi desnom trakom do izlaza nikada ne moze biti kriv za bilo kakav sudar. Zasto bi onda bilo ko vozio drugacije?
Zašto ti tvoji stručnjaci sada prave kružne tokove, zašto ih nisu pravili pre deceniju ili dve decenije, šta su to sada naučili što nisu znali 1950?Nikad ne treba teziti jeftinijem vec najboljem resenju kada su vazne saobracajnice u pitanju...
A sta je najbolje treba da kazu strucnjaci! Mozda negde ne treba nista menjati, mozda je semafor bolji od svega drugoga! Onda su troskovi nula.... Ali je onda i zarada firmama kojima se namestaju tenderi nula