Imajući u vidu koliko su istočna Krnjača i celo naselje Sebeš izolovani u pogledu gradskog prevoza(jedino što imaju je relativno retki i ne baš pouzdani BG Voz), evo jedne zanimljive ideje koja mi je pala na pamet o novoj kružnoj liniji minibusa Radiostanica-Sebeš-Partizanski Blok-Krnjača-Radiostanica. Minibus, pošto divlje građenim uličicama koje dominiraju Trećim Beogradom teško može proći bilo šta drugo.
Linija 61:
SPOLJAŠNJI KRUG, ULICE: MAKSIMA GORKOG, ZAGE MALIVUK, ZAGE MALIVUK 3. DEO, GRGE ANDRIJANOVIĆA 4. DEO, SAVE KOVAČEVIĆA, ZRENJANINSKI PUT
STAJALIŠTA: RADIOSTANICA, MAKSIMA GORKOG, SEBEŠ, ŽELEZNIČKO STAJALIŠTE SEBEŠ, SEBEŠ/NADVOŽNJAK, BAZEN, KANAL, SAVE KOVAČEVIĆA, PARTIZANSKI BLOK.
UNUTRAŠNJI KRUG, ULICE: Grge Andrijanovića 4. deo, Zage Malivuk Ulica 3, Zage Malivuk, Zage Malivuk 4. deo, Zage Malivuk, Maksima Gorkog.
Stajališta: PARTIZANSKI BLOK, KRNJAČA, KANAL, ZAGE MALIVUK, DIMNJAK, KRNJAČA/RASADNIK, SEBEŠ/NADVOŽNJAK, ŽELEZNIČKO STAJALIŠTE SEBEŠ, SEBEŠ, MAKSIMA GORKOG, RADIOSTANICA.
Koga ne mrzi, neka detaljno prouči ovu trasu u Gugl Mapama. Ovde sam primenio metodologiju kakva postoji na sajtu GSP-a vezano za prikaz pojedinih linija i njihovih stajališta. Red vožnje bi mogao biti na svakih pola sata sa prvim polaskom sa terminusa u 6 ujutru i zadnjim u 22 uveče, radnim danom i vikendom. Mislim da nije loše rešenje za ova 2 izrazito zapostavljena naselja da dobiju neki šatl do Pančevačkog i Zrenjaninskog Puta gde je gradski prevoz ipak razvijeniji i imaju na šta da presedaju. Samo bi moralo da se izgradi dosta novih stajališta za minibus po neplanskim sokačićima i ciganmalama, a možda i da se asfaltiraju neke manje okretnice pored Zrenjaninskog Puta(Partizanski Blok) i kod Radiostanice u Revi. Dosta slična kružna minibus linija 501 na drugom kraju grada povezuje Staro Kijevo sa Petlovim Brdom.