Šta je novo?

Državna stanogradnja - Naselje u Bloku 72 (Dr Ivana Ribara)

Ja bih trebao sledeće nedelje da završim sa procedurom za klasičan stambeni kredit, mogu da zamislim koliko će se čekati za subvencionisani ali u principu to budućim kupcima i odgovara jer će kasnije krenuti sa optlatom kredita a stan ih čeka...

Bio sam na gradilištu juče, popričao i sa šefom grailišta rade punom parom i sve ide po planu na Objektu 2.

img7465-001.jpg


Pokušaću da sledeće nedelje nabavim i Glavni projekat kao i specifikaciju materijala koji se ugrađuju pošto mi je rečeno da se svih 6 Objekata grade po istom projektu. Ukoliko uspem imaćemo zimus dosta materijala za diskusiju.

Moja ideja je da sve što mi ne odgovara zamenim u toku izgradnje kao i da ugradim klime svoje pločice možda i promenim raspored instalacija ali videćemo....

Pozdrav
 
emakso":2ykhcge4 je napisao(la):
Moja ideja je da sve što mi ne odgovara zamenim u toku izgradnje kao i da ugradim klime svoje pločice možda i promenim raspored instalacija ali videćemo....

Pozdrav

To je najpametnije, ako može da se menja, štediš na rasporedu puno kvadrata
 
Ja dobila blagoslov za potkrovlje!!! :D
Inace, sve se radi kvalitetno i ne stedi se na materijalu, bar ne u objektu 2.
Pitala sam za promene u izgradnji, tipa da mi drugacije podele sobe i kaze covek da nema sanse pre tehnickog prijema. Nikome se ne izlazi u susret pre toga, pa prema tome promene da, ali naknadno. Sta da se radi. Hvala bogu ti pregradni zidovi nisu debeli i lako se to da ispraviti, a na kraju krajeva i da ne uradim to odmah nije smak sveta...
Dvojka definitivno ide bar dva meseca pre roka! Pretpostavljam da sam za taj objekat zakasnila, ali ko je kupio moze da bude zadovoljan.
 
micir27":3knt2fgu je napisao(la):
Nikome se ne izlazi u susret pre toga, pa prema tome promene da, ali naknadno. Sta da se radi. Hvala bogu ti pregradni zidovi nisu debeli i lako se to da ispraviti, a na kraju krajeva i da ne uradim to odmah nije smak sveta...

Ako ti nije problem rušenje zidova, izmena instalacija, preslaganje parketa (i košuljice) i pločica, zidanje, malterisanje i krečenje onda OK. To ti je isto kao i renoviranje stana.
 
micir27":3fajnnn6 je napisao(la):
Dvojka definitivno ide bar dva meseca pre roka!

Pretpostavljaš ili si dobila informaciju od nekoga iz GDS?
Devetnaesti oktobar je naveden kao rok za primopredaju stanova u Objektu 2, 30. jul je rok za završetak građevinskih radova na objektu 2, nakon čega sledi tehnički prijem. Sumnjam da će stanovi biti useljivi pre avgusta, septembra...
 
Ne mora odmah da se radi, nije mi nista hitno, a i da ostane tako kako je nije mi problem. To je vise hir.
Bila sam danas pa mogu da potvrdim sledece: plocice mogu da se menjanju o sopstvenom trosku, eventualno da se otvori sank, to nije problem. Zidovi tesko, mada ni to nije nemoguce. Pa ovo je zemlja Srbija, malo podmazes i sve ce biti ok. Kako im ide prodaja morace da izadju u susret za mnoge prohteve, cini mi se.
Petica krece u prodaju od polovine januara, a za cetvorku i sesticu nemaju pojma. E sad, nije mi bas najjasnije, jer objekat 5 mnogo zaostaje u odnosu na cetvorku?
Opsti zakljucak je da oni u prodaji veze nemaju i kad dodjes sa ozbiljnim pitanjima kao da si dosao da ih streljas. Jedino sto te sada upute u tehnicku sluzbu koja je prekoputa, a tamo nikog nema da ti izadje u susret posto su na terenu.

@lajfizgoinon
Pa to je dva meseca pre roka, avgust, zar ne? Ne znam da li ce biti useljivo odmah tada, ali ce do avgusta biti gotovo, tako tvrdi izvodjac. Poenta je da kasnjenja biti nece. S obzirom na to da su im face u GdS-u, po pitanju ostalih objekata blago receno telece, uspeh je sto ce dvojka biti ako nista drugo ispostovana. I da, bice useljena bez obzira na ostale objekte, tako da je jedina losa stvar sto ce se ziveti na gradilistu. To nije prijatno. Najgore je to sto upravo sredisnji objekti najlosije napreduju, ato su 5 i 6.
 
Ja se ponadao da su ti na gradilištu rekli da će završiti radove 2 meseca pre kraja tj. do juna, pa da se možda u julu i uselimo. :)
 
Sad nesto razmisljam da mi je covek upravo to i rekao posto smo ja i suprug komentarisli da bi bas bilo lepo da se uselimo u avgustu ukoliko je ostao u dvojci stan koji nas zanima. Nego su me danas u GdS-u zbunili jer nije bilo pomena da ce nesto biti ranije, mada opet da kazem da tamo u prodaji veze nemaju! Sve u svemu bice na vreme :)
 
U naselju Dr Ivan Ribar prodato oko 180 stanova prema izjavi GDS-a. Vest sam stavio na temu o Stepi.
 
nikola011":2f0oli3d je napisao(la):
U naselju Dr Ivan Ribar prodato oko 180 stanova prema izjavi GDS-a. Vest sam stavio na temu o Stepi.

Za mene je to iznenađujuće dobar podatak ako je tačan ! U naselju se gradi 707 stanova, raspoređenih u šest objekata dakle 118 stanova po Objektu sto znači da je verovatno prodato više od pola Objekta 1 i 2.
 
Pa dobro, nije lose... Mada, od kada sam bila pre mesec ipo pa do juce, trosobni i troiposobni nisu mnogo odmakli, ali da je bilo kvadrature od 50 do 65 prodaja bi isla mnogo bolje! Oni od 70 se najlosije prodaju, a oni malo veci bolje, pa se i tu dolazi do zakljucka da ko hoce veci stan, ne gleda 5 do 10 kvm, a oni su i tu ogranicili ljude. Kamo srece da su se malo bolje informisali i menjali projekat, jer ne mogu da me ubede da su im dvosobni stanovi od 40 kvm pun pogodak!
 
Pozdrav ljudi,

Ja juče ponovo bio na gradilištu ulazio u stan i prilično sam zadovoljan. Na slikama možete videti osnovu i materijalizaciju stana iz Glavnog projekta pa vas molim za komentare.

stan-33-objekat-2-iv-spr.jpg


fullscreen-capture-12262.jpg


Ugrađuje se PVC stolarija Vujić Valjevo. Da li neko ima iskustva sa njihovom PVC Stolarijom ? Meni liči na kinesku ali sam video da Vujić ima sopstveni pogon.

Između dva trosobna stana koja su leđa o leđa je zidana fasadna cigla i kamena vuna 3 cm sa obe strane ali mi i dalje to deluje tanko za zvučnu izolaciju.

Terase će definitivno biti sa gvorzdenim ogradama i neće više biti zidanja, tako da terase koje vidite ozidane ostaju ozidane ostale će biti sa ogradom.

Pozdrav
 
Dobar stan, dobro iskorišćen prostor sa malo gubitaka, i dobro je ušuškan, ali ima i mana.
Meni se malo nesviđa raspored spavaćih soba, dosta su duguljaste, i lično ja ne volim šank u kuhinji. Šank je prinudno rešenje radi prodora dnevne svetlosti u kuhinju. WC i kuhinja dele zajednički ventilacioni kanal i to nije dobro rešenje. WC je dosta veliki i ako možeš ugradi tuš kabinu i bojler koji će biti i za kuhinju. Zid ulaza pored dimnjaka bi pomerio ka dnevnoj sobi, za debljinu dimnjaka, zbog povečanja skučenog ulaza. Manja terasa je dosta mala, i može se iskoristiti samo za sušenje veša. Duguljasta osnova stana ima za posledicu slabe osvetljenosti, ali sve zavisi od položaja. Ako je dn. soba na severu to nije dobro.
 
Hvala na komentaru ! U principu se slažem sa tobom ali zaista je teško naći sve idealno.

Mene generalno najviše brine uzak hodnik od 95cm jer mi se činio jako skučen kada sam gledao stan uživo. Što se tiče osvetljenosti mislim da tu neće biti problema jer je orijentacija stana istok zapad a i na IV je spratu i gleda između dve zgrade iz spavaćeg dela a ka naselju i Savi iz dnevnog boravka.

Bio bih vam zahvalan na komentarima oko završne obrade i zanatskih radova, tj da li neko ima preporuku šta da menjam u toku izgradnje...
 
Tih 95cm se umanjuje za oko 4-5cm zbog malterisanja, ali je dovoljno za prolaz i unos normalnog nameštaja. Inače, stavio bih vrata u hodniku za spavaći blok.
 
emakso":14tg8rwv je napisao(la):
Bio bih vam zahvalan na komentarima oko završne obrade i zanatskih radova, tj da li neko ima preporuku šta da menjam u toku izgradnje...

Meni nije lose ovako kako je sto se tice zidova.
Ono sto je @svsavic rekao za bojler definitivno je pravo resenje.

U malom wc-u koliko ja znam ne ide bojler i na slavini je samo hladna voda da operes ruke. Takav je bar standard do sada bio. U kuhinju ces da stavis onaj mali bojler od 5l za koji ce ti i zena reci, ili onaj ko pere sudove ili nesto radi da nije ni za ku***.

Moja ideja je da sada u toku gradnje stavis neki bojler u mali wc srednje velicine tipa 30l koji ce ti sluziti za toplu vodu u kuhinji, a mozes i da imas toplu vodu na cesmi wc-a. Ruke ne moras da mrznes u samom wc-u, litraza je odlicna jer je opet manji bojler pa nece trositi neku stravicnu struju kad ga ukljucujes po potrebi. Samu ustedu prostora u kuhinji da ne pominjem. Imas ih dosta na trzistu, video sam nekoliko marki u Tehnomaniji.

Mislim da bi ugradnja takvog bojlera i da sprovedes toplu vodu od njega prema kuhinji i slavini u wc-u bila prava stvar. A zaista ne bi bila neka velika investicija.

Nisam za tus kabinu, ipak je mali wc knap za ves masinu i solju.

Izolacija je stvarno postala relativna stvar. To zaista mnogo vise zavisi od samih komsija. U principu je svuda losa. Ono sto mozes da uradis je da ti regali u velikoj sobi idu na onaj zid gde je komsijina kuhinja da ne slusas protok vode koji se svuda cuje. Lep stancic.
 
@emakso
Orijentacija tvog stana, bar koliko ja znam je sever-jug, s tim sto se moze reci sever su spavace sobe, a jug dnevna soba. Pricamo o objektu 2? Nikako ne moze biti istok-zapad, to je orjentacija objekata 1 i 3. Jedino je bolje sto ti je dnevna ka jugu, a spavace na severu. Dok me je zanimao stan od 75 kvm na 3. spratu, ja sam se zalepila za obrnutu varijantu, pa mi je arhitekta koji je gledao projekat rekao to nikako, vec obrnuto, kao sto je tvoj stan orijentisan. Tacnije spavace ti gledaju na severo-zapad, a dnevna na jugo-istok, mada je udeo severa i juga veci.
 
Ovo je po meni najbolji stan koji se moze kupiti u Beogradu trenutno za 90000 evra, zato sam i uzeo stan iste strukture, samo u ulazu B na 3. spratu. :)

Mislim da je ova ideja sa zajednickim bojlerom za mali WC i kuhinju odlicna, ali dve stvari me bune. Prva, gde mozemo proveriti da li slucajno bojler nije u planu po projektu, a druga je zbog cega je na projektu sudopera sa druge strane kuhinje (ne sa one do WC-a) - to mi je skroz nelogicno.

micir je u pravu za orjentaciju, dnevni boravak je jugoistok, a spavace sobe severozapad.
 
LJudi HVALA na komentarima ! Nisam se dovoljno precizno izrazio kada sam govorio o orijentaciji stana. Orijentacija stana jeste severozapad-jugoistok ali sam ja pre svega mislio na upad svetlosti na terase, tj kada imate sunce. Najbolje se sve vidi na slikama...

Naselje Ivan Ribar

fullscreen-capture-12272.jpg


Orijantacija trosobnog stana u Objekatima 2 4 5 i 6

fullscreen-capture-12272.jpg


Orijantacija trosobnog stana u Objekatima 1 i 3

fullscreen-capture-12272.jpg


Meni se lično više sviđa upad svetlosti u Objektima 2 i 4...

Da ne bude zabune, da rezimiramo. Orijentacija stana je severo-zapad jugo-istok ali koliko ja vidim spavaći deo je jugo-istok tj ujutru vas budi sunce. Dnevni boravak je severozapad tj kad se vratite sa posla opet imate sunce. Ako grešim neka me neko ispravi....
 
U objektu 2 spavaci deo gleda ka severu a dnevni ka jugu.
U objektu 3 spavaci deo gleda ka zapadu a dnevni ka istoku.
Objekat 4 spavaci deo jug dnevni sever.
za ostale nisam siguran.
 
Evo ovako: ukoliko ti dnevna soba gleda ka Savi i objektu 6, tj, ka nasem naselju, onda je to jug, a spavace sobe ti gledaju ka Bezaniji, tj, ka neprofitnim zgradama to je sever. Elem, to ti je mnogo bolja varijanta, jer je lepse da te ujutro ne budi sunce, a svakako je bolje da dnevni boravak bude suncan. Potrebna ti je ta svetlost i zbog kuhinje koja nije osvetljena. Ti racunaj da je ovo vise sever-jug orijentacija, sto znaci da ce ti dnevni boravak biti na udaru sunca skoro ceo dan-verovatno popodne manje, a spavaci deo uglavnom bez sunca. Bice ga malo u podnevnim satima zbog zapada, ali veci deo dana ga nema.
Sve u svemu ovo je dobra orijentacija i stan je sladak. Meni se licno vise svidja onaj na kraju zgrade sa vecom terasom i ukoliko se definitivno ne odlucim za onaj na Ps-u taj mi je druga opcija. Korektni su to stanovi, znas na sta mislim. Kad pogledas sta se nudi u starogradnji, stvarno se tesko za taj novac moze naci bolji stan. Nije savrsen, ali svakako je dobar i funkcionalan... Uzivaj! :)
 
@cante
Uh uh, evo sad videh plan. Pre svega to nije slucaj sa onim stanovima na kraju zgrada, gde se to razlikuje ukoliko je u pitanju lamela a ili b. Npr. tamo gde je ulaz u zgradu, sa te strane je dnevna soba, a spavace na drugoj. Pa je u nekim stanovima dnevna sever, a spavace jug, dok je u drugoj lameli obrnuto.
Trosobni u sredini zgrade-situacija je ovakva: kod njih je u obe lamele slucaj isti. U objektu 2, spavace su na jugu, a dnevna na severu.
Emakso ti si me totalno zbunio, jer mi se cini da si u jednom od postova napisao da ti dnevna gleda ka Savi, ali po planu bih rekla da je obrnuto. Posle si i sam to ispravio, tako da si u pravu, dnevna ti gleda na severozapad, a spavace ka Savi.
 
U objektu 2 spavece su na severu a dnevna na jugu za trosobne u sredini zgrade.
 
@cante
U pravu si 100% !
Ja nisam pazljivo pogledala, a bila sam u objektu 2, mislim da je lamela a u pitanju. Emakso, ono prvo o cemu sam pricala bi trebalo da je tacno, dakle pitanje za tebe je, posto si bio stanu, gde ti gleda dnevna, u naselje, tj. ka Savi ili ka Bezaniji? Prema planu dnevna je jug, a spavace sever. Ti si prvo rekao dnevna ka Savi, sto se slaze sa planom, pa onda nije tako nego obrnuto. I da ne gusim vise sa ovom temom, dnevna jug, spavace sever kod trosobnih u sredini, a ukoliko su u pitanju trosobni na kraju zgrade lamela a: dnevna soba sever, spavace jug, lamela b: dnevna jug, spavace sever, vidi se lepo.
pozdrav
 
Vrh