тамо беше једна од потенцијалних дислокација зоо врта, врта добре наде.creme-nadlle":3aa95g3s je napisao(la):Juce sam ter'o tochak po nasipu do ostruznickog mosta.
Od Ivana Ribara do Ostruznickog mosta , odnosno obilaznice, a sa druge strane od Surcina do Save, moze da se smesti ceo grad od 1000000 ljudi. Ravno ko tepsija. Ne znam sta po planu tu ide, ali industrija i skladisni prostor duz obilaznice ima smisla. Bas me zanima...
Paradoksalno, upravo opadanje stanovnistva cele Srbije dovodi do rasta Beograda. Ljudi se skocentrisu na jednom mestu jer mesta odakle su odumiru.stf":2nf7k826 je napisao(la):Da dodam i to da se Novi Beograd podizao za zemlju od 20 miliona stanovnika, dok mi stvarno nije jasno za koga bi se Beograd 3 podizao? Za Srbe koji kao narod izumiru? Pa ko ce da ga naseli?
Taj deo šume je zaštićen i pripada Adi.stf":784rt05w je napisao(la):Logicno ti je iz razloga sto se jedino ta strana Beograda (mislim na urbanizovano jezgro) ne zavrsava naseljima tipa Mali Mokri Lug..... kada gledas mapu, najlogicnije je graditi izmedju novog i starog Obrenovackog puta.
Tacno, ali je tako, ponavljam, jer se Beograd gradio za drzavu od 20 mil stanovnika(i sa stalnim rastom), kao centar Balkana, kao centar Nesvrstanih, kao centar gde se susrecu Amerika i Rusija..... jednostavno, impozantno se sirio, misleci na buducnost, ali u desetinama godina, a ne kao danas, kada se misli samo kako DELIMICNO zadovoljiti sadasnjost... suza ce da mi krene.... :/Ambassador":y7kmxq85 je napisao(la):Meni je logičnije između novog Obrenovačkog, Ibarske i Obilaznice. Mada taj ulazak u Beograd je fenomenalan, jer imaš pojane, poljane, i odjednom brdo sa zgradama.
Naprotiv kompletna infrastruktura se nalazi na 100m udaljenosti, tako kad bi se gradili još neki novi blokovi (ne mislim na dve zgrade) tu bi bilo idealno. Nadam se da će grad opet početi (kao nekad davno) da pravi nove blokove i nova naselja. Popunjavanje slobodnih površina u starim formiranim blokovima treba prodavati i ostaviti privatnom sektoru gradnju. Tako bi se grad stalno razvijao i gradio a bilo bi i ekonomski isplativo.zhaba":14i4sewq je napisao(la):Zanimljivo mi je da svi zivi pitaju zasto se Beograd ne siri iza naselja Dr. Ivana Ribara.
Koliko se ja secam u pitanju je zemljiste prepuno podzemnih voda. U 21. veku sve se to naravno da resiti, medjutim nije bas zahvalno za investiranje.