Šta je novo?

Državna stanogradnja - Naselje u Bloku 72 (Dr Ivana Ribara)

A sta bi bila siva povrsina levo od te zelene koju ste obelezili?

Poslato sa G7-L01 uz pomoć Tapatoka
 
prema GUP, kompleksi "javnih sluzbi", na ovoj lokaciji koju ste obelezili predvidjene su one od najviseg gradskog i regionalnog znacaja i to preciznije USTANOVE OBRAZOVANJA. Sve to stoji na strani 34. GUP. A lokacija u sivoj boji je predvidjena za preseljenje otc. To sve eksplicitno pise.

edit: Imamo i ovaj deo


d6027a95f079c8097fbd30bf7ef3c8c9.jpg
Poslato sa G7-L01 uz pomoć Tapatoka
 
Šta se trenutno dešava sa iseljenim zgradama? Je li sledeći korak rušenje ili sanacija? Da li se i dalje osećaju u susednim, ispravnim zgradama?
 
Okej, vidim da na sajtu GDS-a postoji javna nabavka za opremanje Objekta 1... Biće da je to onda odgovor na moje pitanje.

gds.rs":7qj890fj je napisao(la):
Предмет ове набавке је опремање објекта, намештајем, опремом и уређајима за домаћинство како би се користио као простор за издавање.
Postoji i javna nabavka za posteljine i peškire u Innu koji su napravili od Objekta 3, nije bitno da li je otrovno ako gosti brzo odu, pa hajdemo stanove na dan... Žasu, država se ponovo bavi stvarima koje bi trebalo da ograničava.
 
Оригинално је предвиђена саобраћајница, али је то обесмишљено накарадним урбанизмом дела блока у Милеве Марић.
 
Posto sam skoro kupio stan u zgradi bas pored ove livade, (ove stare zgrade iz 94e) pa me zanimalo dal neko ima neki bolji info.
Nadjoh da se na netu pisalo da je trebalo da bude skola...
Videcemo..
 
Posto sam skoro kupio stan u zgradi bas pored ove livade, (ove stare zgrade iz 94e) pa me zanimalo dal neko ima neki bolji info.
Nadjoh da se na netu pisalo da je trebalo da bude skola...
Videcemo..
@Tintoreto Ja sam cuo da te zgrade pored (bele zgrade) nisu legalizovane, tj. da ih je radio GP Rad 90tih i da kad je otisao u stecaj to nije uknjizeno (valjda nema ni gradjevinsku dozvolu)?
 
Све је то одрађено колико знам. Код њих је квалитет радова мало килав, дешава се да између зидних плоча уђе киша

Иначе ове отровнуше се морају, зарад добре Карме, ритуално дићи у ваздух, изградити поново, а онда њихове замене порушити, и онај патрљак улице продужити. Сви срећни.
 
Poslednja izmena:
GDS je kao renovirao smrdljive zgrade. One danas smrde isto kao i pre.

Jedni zgradu su jos pre oko 5 godina prenamenili i otvorili hotel. Kao ko ce se od gostiju baviti tom temom, niti biti upoznat na kraju krajeva. Drugu zgradu su celu preuredili za smestaj gradjevinaca, stranaca. Zatim su pre 2 godine pola zgrade pustili u komercijalnu prodaju po tada dosta povoljnim cenama u odnosu na trziste. Prodali su sve. Danas vidim tu da zive porodice sa decom koje sigurno iz ovog ili onog razloga ne znaju za pozadinu.

Da pojasnim, najmanji je problem smrad, rec je o materijalima koji otrovni, jako opasni po ljudsko zdravlje.

Jos jedan podsetnik. Da bi resili stambeni problem nesrecnih porodica onomad, izgradili su jos 2 zgrade na velikom parkingu ovog naselja. Deo porodica nije hteo da predje o trazili su novac nazad. Isti nikad nisu 100%-tno dobili nazad. Zatim su deo najnovijih zgrada komercijalno prodali. Najnovije zgrade su podignute na stubovima sa parking mestima ispod istih. GDS tada saopstava da time vracaju broj parking mesta stanovnicima naselja. Kada su zgrade sagradjene, na sva parking mesta l, ispod zgrada, montiraju je rampe i krecu u komercijalnu prodaju mesta. Danas su to sve prodali.

Takodje je saopsteno da ce oko naselja izgraditi jos parking mesta, sto se nikada nije desilo.
 
Vrh