Šta je novo?

Državna stanogradnja - Naselje u Bloku 72 (Dr Ivana Ribara)

Sto nije moguce, taj blok(naselje) oduvek je vazio kao najnekvalitetnija gradnja u nasem kraju, i sa najnizom cenom kvadrata a posle njega slede sezdeseti blokovi, to su cinjenice. Kakve su ove nove zgrade sa neprofitnim stanovima videce oni koji se usele ali mislim da netreba unapred ulaziti u neku paranoju tipa necemo imati vodu, odpadace nam vrata i sl. to je bilo u vreme Surde. Mozda ima negde i danas ali bar sto se ovog naselja tice za tako nesto jos nisam cuo.

Još uvek nijedna "neprofitna" zgrada u tom naselju nije useljena tako da ne možemo govoriti o kvalitetu gradnje. Sve je to jedna velika zagonetka i nepoznanica. O prekoračenju roka za useljenje da ne govorimo.

Nebojsa":104ygq3b je napisao(la):
Sto nije moguce, taj blok(naselje) oduvek je vazio kao najnekvalitetnija gradnja u nasem kraju, i sa najnizom cenom kvadrata a posle njega slede sezdeseti blokovi, to su cinjenice. Kakve su ove nove zgrade sa neprofitnim stanovima videce oni koji se usele ali mislim da netreba unapred ulaziti u neku paranoju tipa necemo imati vodu, odpadace nam vrata i sl. to je bilo u vreme Surde. Mozda ima negde i danas ali bar sto se ovog naselja tice za tako nesto jos nisam cuo.

Pretera ga sad, pa sezdeseti su k'o i nasi blokovi, sve od betona i vozi :) A naselje Dr. Ivan Ribar tj blokovi 71 i 72 su od nekog sranjceta koje moz' da se busi odvijacem za srafove (ne salim se, tako sam drugarici okacila sliku) :lol:

Nego koji li ce broj bloka nositi ove nove zgrade sto se grade kao Skadar na Bojani?

Izvinite, novi sam na forumu, al' sam "stari" u Ivana Ribara.

Naime, ziveo sam u tamno zutim zgradama sa braon krovom, preko puta objekata koji se ovde pominju.
Ne bih da nekome kvarim "srecu", ali dati NOVAC za stan u ovakvom kraju je totalna ludost. Druga je prica kad ti to dobijes od firme u smislu stanarskog prava, pa jos usput postanes preko noci vlasnik stana otkupljenog za vrednost mopeda - Tomos automatic.... Naravno, posle prodas i bezis koliko te noge nose!

Za 16 godina stanovanja mogu da konstatujem da su jedine dve prednosti ovog naselja Savsko setaliste i dostupnost parkinga(to se odnosi smo za ovaj kraj bloka, jer vec kod 200m prema Savi nema gde da se parkira. Sve ostalo je UZAS!!

- 14 puta su mi obili auto(sta su sve ukrali vise nije ni vazno)

- 3-4 puta, srecom, nisam bio kod kuce, kad je bilo "kolektivno" lupanje po parkingu(uce da voze, pijani zalutaju sa 150km/h, motoristi probaju kocnice, policija juri lopove...

- okupljanje lokalnih narkomana po coskovima, dreka, muzika iz kola do daske, srca od pivskih flasa(naravno, pozovete policiju, oni dodju 2-3 puta i nikad vise - pa to naselje je, ipak, kraj sveta.

- okupljanje potpuno nepoznatih ljudi u ulazu zgrade(interfon, uglavnom, radi) - sede na stepenicama, piju, drogiraju se, ne mozes da prodjes hodnikom(njih 7-8, a ti 1?), nece da se pomere, a zamislite zene ili deca koja se vracaju iz skole!??

- komsiluk - katastrofa! Puno socijalnih stanova za raseljavanje seljaka iz stare Bezanije (a oni su umislili da smo svi mi "uljezi" i da je njihovo sve do "Beograda"), radnicka klasa IMT-a (koja ne zna da je Tito umro) i kojekakva gadija koja je svoju sansu videla u jeftinim stanovima, a u liftu(hodniku) ne zna da kaze "cao, zdravo, dobar dan, klimne glavom... nista! djubre po hodniku, smrdljiv i prljav lift, usisivac tresu kroz prozor... pa gde su rasli? Uvek ima neki ludak koji po celu noc slusa gusle na prozoru(naravno, svi kazu: "pusti ga, on je lud, siroma'". Super, a ja sam umoran, siroma'!

- E sad kad sav taj komsiluk nahrli u postu, MAXI, pekaru ili dom zdravlja - nadrljali ste! Redovna svadja u posti - ko je prvi(a nije ni cudo, jer mora da se ceka bar sat i po), u MAXI-ju su svi hlebovi ispipani, a na kasi(posto je to zabaceno naselje) stavili sve neke penzose da rade, tako da vam i tu "ne gine" skoro sat. Pekare su dobre, al' mi NIKAD nisu izdali fiskalni, a kad insistiram, oni kazu da je kasa u kvaru!?(boli ih briga, ko kontrolise kraj sveta!). Dom zdravlja je duuuga prica(toliki N.Beograd, a samo dva DZ!?).

- priroda - pa nema je! lazem, od prirode samo zabe, buba-svabe, buba-rusi, misevi, psi lutalice koji "prevrcu" kontejnere, pacovi ko macke, macke, mravi svih boja i na kraju, kao poslastica, nesnosna MAGLA (takva da ne znate gde vam je ulaz).

- naravno, dnevnih lopova koji ulaze u stanove ima svakodnevno( godinama sam ostavljao kvaku ulaznih vrata u "odredjenom" polozaju i nikad nije ostala u tom polozaju kad se vratim s posla-naravno, uvek neko proverava da li ste kod kuce i da niste slucajno zaboravili da zakljucate). ovoga ima svuda, pa i ovde.
- zaboravih da kazem da se kola, farovi, migavci, tockovi, gorivo, kasetofoni, antene, brisaci i dalje aktivno kradu.

Dosta je bilo, ne smem sve da vam otkrijem, inace, propade namera drzave.
Dakle, ni malo fin i miran kraj i potpuno nezdrav za zivot, kako pojedinca, tako i porodice.

Pozdrav.

jeza me podilazi...svaka cast na trudu...sto je najgore moze lako biti da vecina delova grada postane slicno u narednoj(narednim) godinama...

koming":3769vzt0 je napisao(la):
Izvinite, novi sam na forumu, al' sam "stari" u Ivana Ribara.

Naime, ziveo sam u tamno zutim zgradama sa braon krovom, preko puta objekata koji se ovde pominju.
Ne bih da nekome kvarim "srecu", ali dati NOVAC za stan u ovakvom kraju je totalna ludost. Druga je prica kad ti to dobijes od firme u smislu stanarskog prava, pa jos usput postanes preko noci vlasnik stana otkupljenog za vrednost mopeda - Tomos automatic.... Naravno, posle prodas i bezis koliko te noge nose!

Za 16 godina stanovanja mogu da konstatujem da su jedine dve prednosti ovog naselja Savsko setaliste i dostupnost parkinga(to se odnosi smo za ovaj kraj bloka, jer vec kod 200m prema Savi nema gde da se parkira. Sve ostalo je UZAS!!

- 14 puta su mi obili auto(sta su sve ukrali vise nije ni vazno)

- 3-4 puta, srecom, nisam bio kod kuce, kad je bilo "kolektivno" lupanje po parkingu(uce da voze, pijani zalutaju sa 150km/h, motoristi probaju kocnice, policija juri lopove...

- okupljanje lokalnih narkomana po coskovima, dreka, muzika iz kola do daske, srca od pivskih flasa(naravno, pozovete policiju, oni dodju 2-3 puta i nikad vise - pa to naselje je, ipak, kraj sveta.

- okupljanje potpuno nepoznatih ljudi u ulazu zgrade(interfon, uglavnom, radi) - sede na stepenicama, piju, drogiraju se, ne mozes da prodjes hodnikom(njih 7-8, a ti 1?), nece da se pomere, a zamislite zene ili deca koja se vracaju iz skole!??

- komsiluk - katastrofa! Puno socijalnih stanova za raseljavanje seljaka iz stare Bezanije (a oni su umislili da smo svi mi "uljezi" i da je njihovo sve do "Beograda"), radnicka klasa IMT-a (koja ne zna da je Tito umro) i kojekakva gadija koja je svoju sansu videla u jeftinim stanovima, a u liftu(hodniku) ne zna da kaze "cao, zdravo, dobar dan, klimne glavom... nista! djubre po hodniku, smrdljiv i prljav lift, usisivac tresu kroz prozor... pa gde su rasli? Uvek ima neki ludak koji po celu noc slusa gusle na prozoru(naravno, svi kazu: "pusti ga, on je lud, siroma'". Super, a ja sam umoran, siroma'!

- E sad kad sav taj komsiluk nahrli u postu, MAXI, pekaru ili dom zdravlja - nadrljali ste! Redovna svadja u posti - ko je prvi(a nije ni cudo, jer mora da se ceka bar sat i po), u MAXI-ju su svi hlebovi ispipani, a na kasi(posto je to zabaceno naselje) stavili sve neke penzose da rade, tako da vam i tu "ne gine" skoro sat. Pekare su dobre, al' mi NIKAD nisu izdali fiskalni, a kad insistiram, oni kazu da je kasa u kvaru!?(boli ih briga, ko kontrolise kraj sveta!). Dom zdravlja je duuuga prica(toliki N.Beograd, a samo dva DZ!?).

- priroda - pa nema je! lazem, od prirode samo zabe, buba-svabe, buba-rusi, misevi, psi lutalice koji "prevrcu" kontejnere, pacovi ko macke, macke, mravi svih boja i na kraju, kao poslastica, nesnosna MAGLA (takva da ne znate gde vam je ulaz).

- naravno, dnevnih lopova koji ulaze u stanove ima svakodnevno( godinama sam ostavljao kvaku ulaznih vrata u "odredjenom" polozaju i nikad nije ostala u tom polozaju kad se vratim s posla-naravno, uvek neko proverava da li ste kod kuce i da niste slucajno zaboravili da zakljucate). ovoga ima svuda, pa i ovde.
- zaboravih da kazem da se kola, farovi, migavci, tockovi, gorivo, kasetofoni, antene, brisaci i dalje aktivno kradu.

Dosta je bilo, ne smem sve da vam otkrijem, inace, propade namera drzave.
Dakle, ni malo fin i miran kraj i potpuno nezdrav za zivot, kako pojedinca, tako i porodice.

Pozdrav.

Hajde da čujemo i druga mišljenja kad se već pokrenula tema. Ipak je to subjektivno mišljenje. Stanovnici Ivana Ribara, dajte vaš sud o životu u naselju.
Hvala

Frajla":2cgfprn0 je napisao(la):
Nebojsa":2cgfprn0 je napisao(la):

Pretera ga sad, pa sezdeseti su k'o i nasi blokovi, sve od betona i vozi :) A naselje Dr. Ivan Ribar tj blokovi 71 i 72 su od nekog sranjceta koje moz' da se busi odvijacem za srafove (ne salim se, tako sam drugarici okacila sliku) :lol:

Nego koji li ce broj bloka nositi ove nove zgrade sto se grade kao Skadar na Bojani?
Nasa dva bloka su najbolja u nasem kraju, bolja i od 44. koga vadi piramida! veruj mi kvalitet gradnje je najbolji i gradilo se u neko drugo vreme u odnosu na sad gde caruje fuseraj. Nebi dao svoju gajbu ni za sta u Ribara( :laugh: dobra fora sa srafovima) a u sezdesete i to u j.gag. kad bi se razdvojio od keve i caleta i imao svoj stan.
E neznam koji ce biti broj ovog novog, mozda 73 - 74 ...

Koming..ala nam ocrni naselje!!! Verujem da ima istine u tome...ali se nadam da će se useljenjem u naše neprofitne stanove barem nešto promeniti na bolje. Svi koji su dobili stanove su uglavnom visoko obrazovani, lekari, profesori, sudije,...itd pa mi to daje nadu dacemo dobiti barem pristojan komšiluk. :)
I u 70 bloku je katastrofa!!! Sve vrvi od kineza ili prekupaca...,sede po klupicama i pokušavaju što više gardarobe da stave u torbe. Pojedu burek i jogurt i sve to naravno ostave na klupici iako im je kanta pored...takodje zbog takvih ne možeš da nadješ mesto na parkingu. A koliko kesa onih crnih ostane....i koje kakve prljavštine...koje zakite drveće pri manjem povetarcu.
Dalje, svi znaju da se narkomani okupljaju u dvorištu vrtića i oko škole....tako da ni ovde nije cveće....a svaki kraj ima neku takvu svoju priču. Ja se radujem preseljenju u Dr.Ivana Ribara...bez obzira na sve te negativne komentare!!!! :kk:

Ma znam ja da su nasi najbolji, nego nisu ni ovi sezdeseti bas tako losi. Bili su, ako nista drugo moderniji od nasih, oni su imali interfone cim se sagradilo :lol:

Ovo sto Koming navodi je delimicno tacno za vecinu blokova, no ipak nije to bas toliko crno. Npr ja nikada nisam imala problem sa klincima da ne mogu da udjem u zgradu a sede i na mojim stepenicama, kada urlaju leti po bloku policija dolazi uvek na poziv (posle sat vremena, ali se ipak nekako dogegaju), mojima nijednom nisu obili auto, nijednom nam nisu obili stan itd da ne nabrajam sad sve redom... Ja sam inace u 45-om bloku, mada je drugarica u Dr. Ivana Ribara i ni njoj nisu obijali ni kola ni stan (za sad :lol: ), nije imala nikakvih neprijatnosti ni sa klincima...
Ali za Maxi, postu i DZ se apsolutno slazem, Maxi u 61-om koji je naselju Dr. Ivana Ribara najblizi (jer naselje nema nijednu malo vecu prodavnicu, samo privatne prcvarnice) je ubedljivo najgori, tamo je vecito guzva. Ali vec u Maxiju u 45-om je guzva samo oko 17-18h kad se ljudi vracaju sa posla i subotom rano ujutru...

E to je već bolje...
Inače sam kontaktirao čistoću i dobio potvrdu da će biti ugrađeni podzemni kontejneri. To već menja sliku budućeg naselja. :)

Ljudi, stvarno bih voleo da se nesto promenilo od mog odlaska(2007), ali isti su ljudi ostali u bloku tako da...

Svracam cesto(bar jednom mesecno - izdajem taj stan, pa znate..) i svratim kod nekog od komsija na kafu - niko mi se ne hvali da se nesto posebno popravila situacija.
Sad, razna su iskustva - ni meni nisu nikad obili stan(cim sam se uselio napravio sam vrata koja najbrze otvaras dinamitom, a to se vec cuje), ali ipak su redovno proveravali "kvaku". To sto nekom nisu obili auto (jos uvek), ne znaci da je sve OK. "U moje vreme" je nestalo 9 Jugica sa parkinga u precniku 100m (8 belih i 1 crveni), a zeleni, plavi, zuti i ostale crvene nisu dirali(ne znaci da nece). Nema pravila, slicna prica, verovatno, vazi i za druge blokove,ali je cudno da se na tako malom prostoru stvarno svasta desavalo. Treba biti vrlo oprezan, jer kad se desi - onda je kasno.
Ovo sa naseljavanjem visoko obrazovanih ljudi ne mora nista da garantuje. Komsiluk je strajkovao na raskrsnici zbog potencijalnog naseljavanja cigana u bloku?! Pa sta ako su cigani? Meni, stvarno, ne bi to smetalo, ali su problem njihove navike(nehigijena, sekundarne sirovine, opsti nemar), a ne boja koze i (ne)obrazovanje. Od komsinice pravnice (tacnije, kiseline njenog pazuha) nismo mogli da udjemo u lift po sat vremena. Visoko obrazovana, al' dzaba - taj predmet nije polozila 50 godina, a dobila diplomu i polozila pravosudni ispit. Ko je mislio da je pobeg'o sa sela, tek ce da vidi STA JE SELO! A tek mio-miris svinjaca iz Bezanije pred kisu!!!! Mmmmm...
Sad, sve je ovo prica iz zgrada preko puta, mozda ste vi bolje srece, ali treba imati u vidu ko zivi i sta se desava na 50 metara od vas.
70-i blok su upropastili Kinezi, to je sigurno i odatle treba bezati(divlji isterali pitome, sut sa rogatim - ne moze ....).
Mislim da je jos jedini u okolini 45-i (deo do Save) koji deluje pitomije, bar na oko (mozda gresim, nisam stanovao, ali kad vidim ono zelenilo, nisku gradnju, infrastrukturu, reku - odise intimom i pozitivnom energijom).
Da li ste u Ribara videli bar jedno drvo vise od 2,5 metra? A vecina ih je posadjena pre 20-ak godina(komsinica je bila direktor firme "Rasadnici" i njeni ljudi su to sadili, pa slucajno znam). Nece ni drvece da raste(a ispod voda?), a bez zelenila nema ni zivota. Bas zdrav kraj, nema sta, idealno za zivot!

Ne znam kakva je gradnja u novim zgradama, nisam pratio, samo se nadam da su koristili noviju tehnologiju (a stare su sa spoljnim betonskim zidovima bez izolacije, pregradni - siporex, lamelni parket, drvena stolarija, vinas plocice u kuhinji, ruzne plocice u boji u kupatilu, socijalna pregradna i ulazna vrata i obavezne, odvratne, tapete koje maskiraju neravne zidove).
Na prethodnoj strani je postavljeno pitanje da li Ribar ili Vozdovac? Neko voli kafu, neko cokoladu (tacnije, u Ribara smrdi Grand kafa, a na Vozdovcu mirise Soko Stark!). Pa izvol'te!

Pozdrav, ing.Kosta Manojlovic.

mislim da svaki kraj ima svoju pricu i mirise, da je toliko lose ne bi bas toliki ljudi ziveli i kupovali stanove tamo. u blizini gradilista sam videla dosta decijih igralista, koja su lepo ocuvana.
verovatno bi pola reklo nbg je najbolji a pola da je los, kao i u svakom kraju beograda, uvek imate zadovoljne i one koji zele da se odsele.

Mislim da se blok Dr Ivana Ribara nikad nije potpuno sredio infrastrukturno. Uvek je bio polu završen a pritom kraj grada. Ako se novo naselje opremi u potpunosti ulicama parkinzima parkovimai zelenim površinama onda je to lakše održati i ljudi to onda čuvaju. Ako ostane neki krš narod će praviti još veći.
Dosta toga zavisi od nas samih- budućih stanovnika. Naselje ima šansu da bude lepo i prijatno za život. :)

koming":33ngk3z8 je napisao(la):
Mislim da je jos jedini u okolini 45-i (deo do Save) koji deluje pitomije, bar na oko (mozda gresim, nisam stanovao, ali kad vidim ono zelenilo, nisku gradnju, infrastrukturu, reku - odise intimom i pozitivnom energijom).
...

Pozdrav, ing.Kosta Manojlovic.

za ovo ide jedan + :cool:

@koming
Nas blok nisu unistili Kinezi vec ova opstinska vlast i ne samo ova vec i prethodne ali je za vreme ove unistavanje dostiglo vrhunac. Nisu Kinezi krivi vec polusvet koji tu svakog dana nadire i zbog koga nastaje haos, sredina bloka je pretvorena u oranicu, ne zna se sta je ulica a sta staza za pesake, o djubristu gde god pogledas ne treba trositi ni rec, ne vidi se vise ni drvo ni trava od raznih kombija i pick upova, jos i ciganija koja je do pre nekoliko godina bila misaona imenica za NBGD uopste a posebno za nas deo itd ...... sad ih ima i iza I. Ribara. Covek da se zapita, sa pravom, ima li ova opstina ikakvo rukovodstvo i ako ima cime se bave ti ljudi, sta radi onaj bumbar zvani "predsednik" osim sto se kezi na studiuB posle izgradnje one stazice u bloku 70a i osvetljavanja staze na nasipu izmedju naseg i 44.og bloka? Blok 70 je, potpisujem, u ovom trenutku najgori i najhaoticniji deo Novog Beograda zahvaljujuci nezainteresovanoj i nesposobnoj opstinskoj upravi koja nema resenje i pored svih apela stanara zadnjih godina da se vec jedanput ovaj deo Novog Beograda dovede u red, ako vec nema mogucnosti za premestaj Kineskog centra sto bi u svakom slucaju bilo najbolje resenje!

Nije toliko blok 70 los,moj drug zivi tamo ali u delu koji je uvucen ka onoj osnovnoj skoli(zgrade od po 8 spratova).Tu je sasvim ok dok je deo kod kineza uzasan ali ne zbog njih samih vec tog polusveta i opstine koja dozvoljava da bude takvo stanje.

Блок 70 је све бољи како се прилази реци.Најлепша локација на целом Новом Београду.

@ Delija :)

Moj post se odnosi na deo oko Kineza, gde je i moja malenkost i sredisnji deo bloka duz setalista lazaro Kardenasa, tj od onog sto je ostalo od njega i oko skole 20.Oktobar.

koming":3h6wvmxh je napisao(la):
Da li ste u Ribara videli bar jedno drvo vise od 2,5 metra? A vecina ih je posadjena pre 20-ak godina(komsinica je bila direktor firme "Rasadnici" i njeni ljudi su to sadili, pa slucajno znam). Nece ni drvece da raste(a ispod voda?), a bez zelenila nema ni zivota. Bas zdrav kraj, nema sta, idealno za zivot!

Takav ti je ceo Novi Beograd, gde god je kopan neki cevovod uvek vidis samo pesak, zemlje nema ili je tu tankom sloju.

Dakle zaboravi infrastrukturu i pravac Stepa, brdo, svez povetarac, kopas 6 metara i uvek zemlja, nema bubasvaba, bubrusa, mrava, komaraca, kad stignes do autoputa onda je lako...

Mislim da ste preterali sa negativnim iskustvima. Svaki kraj ima svoj nacin funkcionisanja, i to je sasvim ok. Ja sam ceo zivot proveo na Zvezdari, slusam ljude koji pricaju lose o mom kraju, a ja ga ni za sta ne bih menjao, cak ni one narkomane sa coskova, interventnu koja zuji 24h, glasnu muziku itd..
U gradu smo sta da se radi, kome to smeta ocigledno je za selo, pa lepo dvoriste 30-40 ari sa kucicom, i bujnim rastinjem..

da li neko ima nove informacije sto se useljenja tice??

n3mke":3mwx27p0 je napisao(la):
Mislim da ste preterali sa negativnim iskustvima. Svaki kraj ima svoj nacin funkcionisanja, i to je sasvim ok. Ja sam ceo zivot proveo na Zvezdari, slusam ljude koji pricaju lose o mom kraju, a ja ga ni za sta ne bih menjao, cak ni one narkomane sa coskova, interventnu koja zuji 24h, glasnu muziku itd..
U gradu smo sta da se radi, kome to smeta ocigledno je za selo, pa lepo dvoriste 30-40 ari sa kucicom, i bujnim rastinjem..

potpuno se slazem sa vama

Ministar prostornog planiranja je rekao da su završeni i svi projekti za izgradnju novog naselja "Dr Ivan Ribar" na Novom Beogradu, kao i da se trenutno izdaju prve dozvole.

Tu se javio problem, jer na tom zemljištu postoji neformalno naselje sa nekoliko porodica, kazao je Dulić i dodao da će radovi na izgradnji više od 800 stanova početi kada bude završeno njihovo raseljavanja, u skladu sa medjunarodnim standardima.

Ti stanovi će, takodje, biti moderno izgradjeni odnosno ekološki i energetski efikasni, dodao je on.

http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/289113/Naselje-Stepa-Stepanovic-uskoro-prima-prve-stanare

Da li neko ima informacije vezane za rokove useljenja neprofitnih stanova koji se sada grade u naselju dr Ivan Ribar?

Da li je i dalje u opciji april- maj 2012. ili se tu nešto menja?

da, i mene zanima. da li neko ima novije informacije i da li je neko bio do gradilista, kako napreduju?

Vrh