Izvinite, novi sam na forumu, al' sam "stari" u Ivana Ribara.
Naime, ziveo sam u tamno zutim zgradama sa braon krovom, preko puta objekata koji se ovde pominju.
Ne bih da nekome kvarim "srecu", ali dati NOVAC za stan u ovakvom kraju je totalna ludost. Druga je prica kad ti to dobijes od firme u smislu stanarskog prava, pa jos usput postanes preko noci vlasnik stana otkupljenog za vrednost mopeda - Tomos automatic.... Naravno, posle prodas i bezis koliko te noge nose!
Za 16 godina stanovanja mogu da konstatujem da su jedine dve prednosti ovog naselja Savsko setaliste i dostupnost parkinga(to se odnosi smo za ovaj kraj bloka, jer vec kod 200m prema Savi nema gde da se parkira. Sve ostalo je UZAS!!
- 14 puta su mi obili auto(sta su sve ukrali vise nije ni vazno)
- 3-4 puta, srecom, nisam bio kod kuce, kad je bilo "kolektivno" lupanje po parkingu(uce da voze, pijani zalutaju sa 150km/h, motoristi probaju kocnice, policija juri lopove...
- okupljanje lokalnih narkomana po coskovima, dreka, muzika iz kola do daske, srca od pivskih flasa(naravno, pozovete policiju, oni dodju 2-3 puta i nikad vise - pa to naselje je, ipak, kraj sveta.
- okupljanje potpuno nepoznatih ljudi u ulazu zgrade(interfon, uglavnom, radi) - sede na stepenicama, piju, drogiraju se, ne mozes da prodjes hodnikom(njih 7-8, a ti 1?), nece da se pomere, a zamislite zene ili deca koja se vracaju iz skole!??
- komsiluk - katastrofa! Puno socijalnih stanova za raseljavanje seljaka iz stare Bezanije (a oni su umislili da smo svi mi "uljezi" i da je njihovo sve do "Beograda"), radnicka klasa IMT-a (koja ne zna da je Tito umro) i kojekakva gadija koja je svoju sansu videla u jeftinim stanovima, a u liftu(hodniku) ne zna da kaze "cao, zdravo, dobar dan, klimne glavom... nista! djubre po hodniku, smrdljiv i prljav lift, usisivac tresu kroz prozor... pa gde su rasli? Uvek ima neki ludak koji po celu noc slusa gusle na prozoru(naravno, svi kazu: "pusti ga, on je lud, siroma'". Super, a ja sam umoran, siroma'!
- E sad kad sav taj komsiluk nahrli u postu, MAXI, pekaru ili dom zdravlja - nadrljali ste! Redovna svadja u posti - ko je prvi(a nije ni cudo, jer mora da se ceka bar sat i po), u MAXI-ju su svi hlebovi ispipani, a na kasi(posto je to zabaceno naselje) stavili sve neke penzose da rade, tako da vam i tu "ne gine" skoro sat. Pekare su dobre, al' mi NIKAD nisu izdali fiskalni, a kad insistiram, oni kazu da je kasa u kvaru!?(boli ih briga, ko kontrolise kraj sveta!). Dom zdravlja je duuuga prica(toliki N.Beograd, a samo dva DZ!?).
- priroda - pa nema je! lazem, od prirode samo zabe, buba-svabe, buba-rusi, misevi, psi lutalice koji "prevrcu" kontejnere, pacovi ko macke, macke, mravi svih boja i na kraju, kao poslastica, nesnosna MAGLA (takva da ne znate gde vam je ulaz).
- naravno, dnevnih lopova koji ulaze u stanove ima svakodnevno( godinama sam ostavljao kvaku ulaznih vrata u "odredjenom" polozaju i nikad nije ostala u tom polozaju kad se vratim s posla-naravno, uvek neko proverava da li ste kod kuce i da niste slucajno zaboravili da zakljucate). ovoga ima svuda, pa i ovde.
- zaboravih da kazem da se kola, farovi, migavci, tockovi, gorivo, kasetofoni, antene, brisaci i dalje aktivno kradu.
Dosta je bilo, ne smem sve da vam otkrijem, inace, propade namera drzave.
Dakle, ni malo fin i miran kraj i potpuno nezdrav za zivot, kako pojedinca, tako i porodice.
Pozdrav.