Šta je novo?

Državna stanogradnja - Naselje u Bloku 72 (Dr Ivana Ribara)

Ljudi spomenuli smo skoro neke privremene objekte u produzetku J. Gagarina... secate se? Da li je neko prosao tuda skoro?? video sam da se iza tih objekata(auto perionica, igraonica) nesto radi, da li je to prosirenje puta kao priprema za produzetak J.G. ili nesto drugo???

Vec sam o tome govorio pa da ponovim jos jedanput, radi se o restoranu, igraonici i perionici, sigurno je jedan vlasnik u pitanju a tu obitava godinama jer ima verovatno privremenu dozvolu, pa dok se j.gagarina ne nastavi bice tu. U ovom trenutku nema nikakve potrebe za nastavkom j.gagarina, osim ako nisu resili da zapocnu onaj projekat o kom je Vucko skoro pisao, tj spajanje sa Surcinom.

@Bkspak
Ukopavali su toplovodne cevi koje idu ka novim zgradama. Uradili su dvestotinak metara novih cevi, a onda zastali (kada su napravili krivinu ka novim zgradama). Radnici čekaju da komunalna inspekcija ukloni limene garaže duž parkinga da bi tom trasom provukli toplovod...

Pozdrav,

ovih dana aktivno razbijam glavu...
ako uzmemo u obzir da je po novom konkursu za neprofitne stanove placanje po principu ko se kako snadje, nema povoljnosti sem navodno u nizoj ceni kvadrata, kada bi poredili projekte u Dr IVana Ribara i kasarne S.Stepanovic - sta je po Vama bollja tj. isplatljivija investicija ? za zivot dugorocno, ne za obrt i zaradu.. dakle da uzmemo u obzir cene kvadrata (ne zna se koliko ce biti u Dr ivana ribara) zatim lokacije, blizine skola obdanista... infrastrukturnog razvoja grada itd ..

jel neko moze objektivno da sagleda i donese odluku ?

i jedno pod pitanje, ako su sada objavljeni preliminarni uslovi konkursa, po slobodnoj proceni -trebace minimum 2 godine do useljenja jel tako ?

pozzz svima !

PARE ZA SUBVENCIJE NEĆE BITI POTROŠENE
Subvencionisani krediti nisu više tako popularni

Danijela Nišavić | 26. 10. 2011. - 02:02h |
Rebalansom budžeta do kraja ove godine predviđeno je 300 miliona dinara za subvencionisane stambene kredite. Uprkos tome što ima novca, u bankama kažu da opada tražnja za ovom vrstom kredita, a najviše zbog povećanja neophodnog učešća, ali i zato što se za ove kredite mogu kupiti stanovi u novogradnji.

Najatraktivnija lokacija „Stepa Stepanović“
- U proteklom periodu, interesovanje klijenata je više bilo na strani komercijalnih nego subvencionisanih stambenih kredita. S obzirom na to da su programom subvencija obuhvaćene samo nove nekretnine i one u izgradnji, građanima je bilo lakše da pronađu odgovarajuću nekretninu koju mogu da kupe putem komercijalnog kredita - kaže Miroslav Rebić, član Izvršnog odbora Sosijete ženeral banke.

Kada banke prikupe dokumentaciju i pošalju je na odobrenje Nacionalnoj korporaciji za osiguranje depozita, odgovor se dobija u roku od nekoliko dana. Ukoliko je dokumentacija uredna, čitav proces odobrenja kredita traje oko mesec dana. U Banci Inteza kažu da se odobravanje subvencionisanih stambenih kredita u Nacionalnoj korporaciji odvija se bez zastoja, a procedura traje najviše pet radnih dana.

- Trenutno se kao jedna od atraktivnijih lokacija za korisnike ovih kredita izdvojila lokacija „Stepa Stepanović“ - kaže Petar Jovanović, član Izvršnog odbora Rajfajzen banke.

I Nenad Lučić, ekspert za razvoj proizvoda Folks banke, potvrđuje da je 2010. oko 80 odsto svih plasiranih stambenih kredita bilo iz subvencije, dok se ove godine broj kredita realizovanih iz programa subvencije smanjio. Kako kažu u ovoj banci, na odobrenje NKOSK čeka se dvadesetak dana.

Na pitanje da li postoje indicije da će subvencionisani krediti biti odobravani i u 2012, Nikola Vuletić, direktor Direkcije za komercijalne poslove u sektoru poslova sa stanovništvom Unikredit banke, ističe da je suviše rano davati prognoze.

http://www.blic.rs/Vesti/Ekonomija/285618/Subvencionisani-krediti-nisu-vise-tako-popularni

Ljudi .. jel pokusao neko dan napravi procenu bolje opcije:

Duliville vs. Dr Ivana Ribara ?

to ti zavisi od individuualnih preferencija. ako radiš na nbgd verovatno ćeš više gotiviti dr ivana ribara.

Naziv Dullville dobio po ministru Duliću, nadležnom za dotičnu gradnju...........

makicaci":3h5jrg5o je napisao(la):
Naziv Dullville dobio po ministru Duliću, nadležnom za dotičnu gradnju...........
:laugh: dobra fora, dobro ga i nazvase .....

ne treba brkati naselja u dr ivana ribara. postoji ovo što se trenutno gradi, tj. neprofitni stanovi i oni koje će isto dulić da gradi koji će biti "jeftini".

tako

MilisaV":s1il5lg8 je napisao(la):
i oni koje će isto dulić da gradi koji će biti "jeftini".

ja zvao GDS danas, kazu za to naselje u dr. Ivana Ribara nista ne znaju tj. ne znaju kada ce poceti granja i kada ce zainteresovani moci da kupe stan tu...

GDS će preduzeti nešto po tom pitanju pred izbore (mislim na priču, ništa konkretno).

To će biti "jeftini" kvadrati za razliku od "neprofitnih"! Prosto, utrkivaće se ko će dati povoljniju cenu! Blago nama! :bash:

MilisaV":90trj6g6 je napisao(la):
ne treba brkati naselja u dr ivana ribara. postoji ovo što se trenutno gradi, tj. neprofitni stanovi i oni koje će isto dulić da gradi koji će biti "jeftini".

tako

ma kako ispada razlika u ceni je aprox. 200 eur....
obzirom da je "izdrzljiva" onda konacnu odluku verovatno treba doneti na osnovu drugih apsekata tipa:
- koje je naselje kvalitetnije gradjeno
- koje ce imati bolju infrastrukturu
- koje naselje ima veci potencijal
- ...

itd

pozz

cena je ista skoro u euro,jer je cena u "dulvilu" izrazena sa PDV-om, a cena neprofitnih stanova se prikazuje bez PDV-a.
zarule":3ki37y30 je napisao(la):
MilisaV":3ki37y30 je napisao(la):

tako

ma kako ispada razlika u ceni je aprox. 200 eur....
obzirom da je "izdrzljiva" onda konacnu odluku verovatno treba doneti na osnovu drugih apsekata tipa:
- koje je naselje kvalitetnije gradjeno
- koje ce imati bolju infrastrukturu
- koje naselje ima veci potencijal
- ...

itd

pozz

cyberserb":173329l5 je napisao(la):
cena je ista skoro u euro,jer je cena u "dulvilu" izrazena sa PDV-om, a cena neprofitnih stanova se prikazuje bez PDV-a.

Ijao... ovo nisam znao.. jesam nagadjao ali.. onda su projekti identicni .. jedino sto dulville mi deluje (makar po projektu) kao ozbiljnije naselje, grade se i skole i vrtici.. a dr ivana ribara samo zgrade.. infrastruktura okolna mi ide u korist nbgd zbog sirokih saobracajnica...

a opet konacno misljenje mi je tesko da donesem... ja sam inace jedan od onih sto su prosli na ovom zzadnjem konkursu i iskreno se dvoumim i cekam da vidim kako ce se oko toga stvari razvijati...

dakle...

Izrazena je cena bez pdv-a jer se naknadno dobija povracaj novca (8%).

samo onima koji kupuju prvi stan. u "dulvilu" ne postoji taj uslov za dobijanja prava na kupovinu
n3mke":24yy98lq je napisao(la):
Izrazena je cena bez pdv-a jer se naknadno dobija povracaj novca (8%).

Pošto se neprofitni stanovi kupuju na dvadesetogodisnji kredit od grada, PDV će biti vraćen u dinarskoj protivvrednosti kada se otplati celokupan iznos kredita.

NOVI PROTEST: SREDA, 9. 11. u 15.00 ISPRED GRADSKE UPRAVE, TRG NIKOLE PAŠIĆA 6.

Gradska uprava i dalje ignoriše sve probleme u vezi sa izgradnjom i kupovinom tzv. socijalno neprofitnih stanova. Pozivamo vas da se ponovo okupimo, podsetimo gradonačelnika Đilasa i Zorana Kostića na obećanja koja su dali povodom vraćanja PDV-a i pozovemo ih na odgovornost! O protestu su obavešteni i svi mediji! Grupa građana "1000 socijalno neprofitnih stanova"
više o svim problemima i preduzetim akcijama:
http://1000neprofitnihstanova-konkurs2007.blogspot.com/

da li je moguce da su tako lose uradili zgrade???
bas me zanima da li ima neka garancija, svi daju barem godinu dana

Vrh