Šta je novo?

Državna stanogradnja - Naselje u Bloku 72 (Dr Ivana Ribara)

Sve ce se to legalizovati ali to je vec neka druga prica ..
Treba da znas da su zgrade u tom naselju losijeg kvaliteta od ostalih blokova u nasem kraju, inace. Sto se zvucne izolacije tice, Frajla ti je vec sve rekla, obracaces paznju u prvo vreme a posle vise neces ni primecivati, i ne brini se nece ti deca bre ogluveti zbog aviona, slobodno ih pusti da se igraju kao i sva ostala ..... ;)
:laugh: mogao bi da padne i koji snickers .. !

Mene uopste ne brine buka aviona, bice nam kao i ljudima koji tamo vec zive.

Pored ostalog sto mene muci, muci me i to sto Vucko nije uspeo doci do urbanistickog plana. Bitno mi je da znam da li planiraju gradnju vrtica i skole. Ovde ce se graditi jos mnogo zgrada (socijalni stanovi, jos neprofitnih stanova), a vrtici i skole u okolini su vec prebukirani.

Zelim da podelim sa vama nesto sto mi je palo na pamet, a cemu bi se sigurno radovali svi roditelji. Naravno verujem da je ljudima koji vladaju bitno sta misle gradjani, odnosno da neko cita nas forum i da ce moj predlog doci do onoga ko donosi kljucne odluke.

Naime, ispred zgrada koje su napravljene u produzetku prema Savi, po meni, idelano je mesto za vrtic i skolu. Sto se tice da ih nazovem zgrada ministra Dulica, koje su verovatno tu negde planirane da se grade, ja mislim da je najbolje da ih uopste ne grade. Prodaja stanova u naselju "Stepa Stepanovic" ide solidno, ali nisu svi stanovi prodati, jer ljudi nemaju novac, tako da bi ovde bile napravljene zgrade bile prazne.
Naselje sa vtricem i skolom bi nam bilo predivno. :)

Moj suprug kaze da bi to bilo lepo, ali da je razmisljanje o tome gubljenje vremena. Ja se malo nadam da bi mozda moglo nesto biti od toga. Sta vi mislite?

Naravno da bi to bilo jako lepo i da bi jako pozitivno uticalo na opšti izgled naselja.

"Dulićeve" zgrade u ovom naselju su, koliko sam shvatila iz predhodnih postova, su planirane iza "naših" tako da ovaj prostor ostaje nepopunjen.

Treba imati u vidu da je jedno veliko naselje - Čukarička padina dobilo vrtić tek prošle godine, a na školu verovatno mogu da zaborave... tako da se ja ne nadam mnogo...

Ono što bi bilo lepo, a ne košta tako puno, je da za početak tu urede neki lepi park. Mislim da bi bio uvek pun dece i pored aviona :)

sofija":2272p5rj je napisao(la):
Mene uopste ne brine buka aviona, bice nam kao i ljudima koji tamo vec zive.

Pored ostalog sto mene muci, muci me i to sto Vucko nije uspeo doci do urbanistickog plana. Bitno mi je da znam da li planiraju gradnju vrtica i skole. Ovde ce se graditi jos mnogo zgrada (socijalni stanovi, jos neprofitnih stanova), a vrtici i skole u okolini su vec prebukirani.

Zelim da podelim sa vama nesto sto mi je palo na pamet, a cemu bi se sigurno radovali svi roditelji. Naravno verujem da je ljudima koji vladaju bitno sta misle gradjani, odnosno da neko cita nas forum i da ce moj predlog doci do onoga ko donosi kljucne odluke.

Naime, ispred zgrada koje su napravljene u produzetku prema Savi, po meni, idelano je mesto za vrtic i skolu. Sto se tice da ih nazovem zgrada ministra Dulica, koje su verovatno tu negde planirane da se grade, ja mislim da je najbolje da ih uopste ne grade. Prodaja stanova u naselju "Stepa Stepanovic" ide solidno, ali nisu svi stanovi prodati, jer ljudi nemaju novac, tako da bi ovde bile napravljene zgrade bile prazne.
Naselje sa vtricem i skolom bi nam bilo predivno. :)

Moj suprug kaze da bi to bilo lepo, ali da je razmisljanje o tome gubljenje vremena. Ja se malo nadam da bi mozda moglo nesto biti od toga. Sta vi mislite?

Dulić:Uskoro početak izgradnje u naselju Dr Ivan Ribar »

20. Novembar. 2011 | 12:08, Izvor : Beta

Ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Srbije Oliver Dulić najavio je da će do kraja godine početi radovi na izgradnji stanova u beogradskom naselju "Dr Ivan Ribar", a u okviru programa masovne stanogradnje Vlade Srbije.

"U ovom trenutku smo završili sve neophodne predradnje da bi se gradilište otvorilo, a one podrazumevaju izradu idejnog projekta, glavnog projekta, raspisivanje neophodnih javnih nabavki", kazao je Dulić agenciji Beta i dodao da će tender za izvođača radova biti raspisan veoma brzo.
On je dodao da realizacija projekta kasni par meseci, jer je na zemljištu predviđenom za izgradnju bilo naseljeno nekoliko desetina romskih porodica. "U toku je njihovo raseljavanje", kazao je Dulić i istakao da će te porodice biti raseljene u skladu s međunarodnim standardima.
Prema njegovim rečima, naselje u Novom Beogradu sa oko 800 stanova biće izgrađeno po istom modelu po kome se radi naselje na mestu nekadašnje kasarne "Stepa Stepanović" na Voždovcu, a završetak radova se očekuje za 16 meseci.
Ministar prostornog planiranja je kazao da će cene biti "atraktivne" i da će ih objaviti kada bude počela izgradnja. "Cene stanova na Novom Beogradu biće ispod tržišnih i saopštićemo ih vrlo brzo", rekao je Dulić i izrazio očekivanje da će biti i niža od 1.290 evra po kvadratnom metru, za koliko se prodaju stanovi na Voždovcu.
On je istakao i da će prvi stanovi koji se grade na mestu kasarne "Stepa Stepanović" biti useljeni na proleće, a završetak celog naselja se očekuje do kraja 2012. "Radovi u naselju na mestu kasarne 'Stepa Stepanović' idu dobro i na tom gradilištu danas radi oko 10.000 ljudi, a očekujemo da će do kraja izgradnje biti uposleno oko 30.000 ljudi", kazao je ministar.
On je naglasio da je to naselje "najbolji odgovor svima koji su sumnjali da je država sposobna da uradi ovakav projekat". "U ovom trenutku je, od ukupno 4.500 stanova, u prodaju pušteno oko 2.000 stanova.
Već je prodato oko 1.500, odnosno za 1.200 stanova su zaključeni ugovori, a oko 300 se nalazi u proceduri", rekao je Dulić i dodao da bi ovih dana u gradilište trebalo da budu uđu i poslednji izvođači. "Posao se realizuje dobro, bez ijednog skandala i bez ijednog dana kašnjenja, što je novi model ponašanja države kada su u pitanju ovakvi projekti', rekao je Dulić.
Na pitanje da li će sličnih projekata biti i u drugim mestima Srbije, on je rekao da je procenjujeno da u ovom trenutku "ne postoji takva potražnja za stanovima da bi država morala da interveniše i niveliše tržišne cena ulaskom u stanogradnju i u drugim gradovima".

http://www.studiob.rs/info/vest.php?id=70564

Pozdrav... Slučajno nađoh ovaj forum... Interesuje me kada li će biti raspisan konkurs za ove stanove u "Dr Ivan Ribar", i koliko traje konkurs... treba pripremiti dokumentaciju...
Pozdrav!

uh,pa ko ce to znati? tek su zavrsili jedan za koji se jos uvek ne zna ni gde ce biti zgrade. ima vremena. bice jos izbora
Modesty80":22lapfnf je napisao(la):
Pozdrav... Slučajno nađoh ovaj forum... Interesuje me kada li će biti raspisan konkurs za ove stanove u "Dr Ivan Ribar", i koliko traje konkurs... treba pripremiti dokumentaciju...
Pozdrav!

Kako da pojeftine stanovi

Prodaja stanova pada – u oktobru je bila 30 odsto manja nego pre godinu dana – a cene bi mogle da se smanje ako bi se opštine, gradovi i republika odrekle nekih taksi i nameta.
Sekretar Odbora za građevinarstvo u Privrednoj komori Srbije Goran Rodić rekao je gostujući na RTS-u da bi opštine, gradovi i republika mogli da smanje cene koje naplaćuju za komunalno opremanje i građevinsko zemljište.

Na taj način cena stanova bi mogla da se prilagodi kupovnoj moći stanovništva, koja je u ovom trenutku veoma niska. On smatra da se cene teško mogu korigovati kod izvođača koji rade po minimalnim cenama, na taj način održavajući samo "golu proizvodnju".

Rodić je istakao da je potrebna ona cena koja će i lokalnoj samoupravi i gradovima i republici i komunalnim službama omogućiti ne neku veliku zaradu, nego prostu reprodukciju, a koja će se formirati prema ponudi, odnosno prema potražnji kupaca.

Cene stanova su u Srbiji sada od 450 do 2.000 evra po kvadratnom metru, naveo je Rodić i dodao da se u Beogradu u užoj zoni grada kreću između 1.500 do 2.000 evra, a u obodnim delovima grada ispod 1.000 evra.

On je rekao da je potrebno preispitati koja će biti cena stanova koji će se graditi u naselju "Dr Ivana Ribara", kako ne bi ostali neprodati.

Naglašavajući da cena ne bi smela da utiče na kvalitet izvedenih radova, Rodić je objasnio da bi oko 200 do 250 evra po kvadratu moglo bi da se uštedi ukoliko bi se "sasekle sve takse i davanja" koje investitor mora da plati da bi počeo da gradi.

Rodić je rekao da, ukoliko se u 2012. građevinskoj operativi ne obezbedi minimum koji je potreban za radove u inostranstvu, "mi ćemo za godinu i po do dve izgubiti kompletnu operativu".

U Srbiji je, kako je rečeno, prethodnog meseca prodato za 30 odsto manje stanova nego u istom mesecu lane.

http://www.novimagazin.rs/ekonomija/kako-da-pojeftine-stanovi

Taj blok nazivaju zvanicno 72,toliko razumeh iz medija.Trenutno je frka zbog 33 romske porodice koje isljevaju ovih dana sa tih lokacija gde ce poceti uskoro gradnja.

Sto se tice onih neleganih limenih kutija koje koriste kao garaze,to bi se prijavama lako resilo,clan ovog foruma Gaga je uspeo da tim prijavama sredi problem kod sebe u kraju na Bezanijskoj kosi,vise o tome imate na temi Bahato Parkiranje pod gradske vesti.

Neka Romi sami sruše svoje kuće
files.php

Photo: Amnesty International
Srpske vlasti načinile su korak unazad u poštovanju ljudskih prava građana interno raseljenih sa Kosova, stanovnika neformalnog romskog naselja u novobeogradskoj ulici Dr Ivana Ribara. Cinično, kao što i priliči sramnom i gotovo zvaničnom, ponižavajućem odnosu države Srbije prema Romima, 16. oktobra, na Međunarodni dan tolerancije, vojnici Dragana Đilasa zaposleni u Odeljenju za inspekcijske poslove opštine Novi Beograd naredili su stanovnicima naselja da sami sruše svoje kuće

http://www.e-novine.com/drustvo/53623-Neka-Romi-sami-srue-svoje-kue.html

Ништа ново за ове из Амнестија. Само пљувачина, а то се и очекивало, а одмах су им се придружили у хору и разноразни ткз. "хуманитарци". Кад погледате списак потписника саопштења и ко им се све придружио у пљувачини, обузме вас благи очај, чуђење, а и подсмех. Ето, придружише им се и педери и лезбејке, а вероватно ће им Цигани вратити "услугу" кад се буде (надам се да неће) организовала та њихова парада срамоте, да и ови учествују у њој. Знате како је, "услуга" мора да се врати, то вам је бре демоНОкратија.

Мислим да би Вучко требао овај мој и Ла Гранжеов пост да пребаци у "Нехигијенска насеља,...."

Bolje sami da ruse nego da ih ovi izbacuju i ravnaju buldozerima njihove stvari....

Uopste ne razumem sta je tu sramno i ponizavajuce, sami su podigli - sami nek sruse, pa to im je jos i usluga i znak dobre volje od strane drzave! Da je drzava pocela da rusi ne bi im sacuvala ni jedan delic kartona u komadu(da sam ja bagerista to pogotovo), ovako kad sami ruse mogu nesto od "gradjevinskog materijala" i da sacuvaju u prvobitnom obliku pa da iskoriste za novu "gradnju" - 50ak m. pored :laugh:

Ljudi ja sam malo zbunjen, moze li neko da mi pomogne?
Moja sumnja i konfuzija pocinje od trenutka kada je dulic poceo da se mesa i cesto pominje projekat/projekte u Dr Ivana Ribara.

Koliko je meni jasno to su socijalno neprofitni stanovi (iz prethodnih konkursa) njih grad deli/vodi/zida, kad odjednom eto dulica kao potparola za neki nov projekat u dr ivana ribara, cak i licitira cenom ?

recimo mi smo u ovom poslednjem konkursu 1050 neprofitnih stanova prosli, u pocetku sam bio apsolutno siguran da ce to graditi u dr ivana ribara... sada od kad je ministar poceo da vodi kampanju vise nisam siguran...

zna li neko da li ce i ovih novih 1050 stanova iz poslednjeg konkursa biti u I Ribara ?

Bice,ali u delu ka Vinogradskoj ulici. "Duliceve" zgrade ce se graditi prema Savi
zarule":ftf4b2pv je napisao(la):
Ljudi ja sam malo zbunjen, moze li neko da mi pomogne?
Moja sumnja i konfuzija pocinje od trenutka kada je dulic poceo da se mesa i cesto pominje projekat/projekte u Dr Ivana Ribara.

Koliko je meni jasno to su socijalno neprofitni stanovi (iz prethodnih konkursa) njih grad deli/vodi/zida, kad odjednom eto dulica kao potparola za neki nov projekat u dr ivana ribara, cak i licitira cenom ?

recimo mi smo u ovom poslednjem konkursu 1050 neprofitnih stanova prosli, u pocetku sam bio apsolutno siguran da ce to graditi u dr ivana ribara... sada od kad je ministar poceo da vodi kampanju vise nisam siguran...

zna li neko da li ce i ovih novih 1050 stanova iz poslednjeg konkursa biti u I Ribara ?

Da,te zgrade ce biti sa malo boljom lokacijom jer ce biti blize reci.To su upravo ove livade gde su sada nelegalna romska naselja.

A i prednost te lokacije je sto ce tu izmedju tog dela naselja i reke biti djokovicev sportski centar gde ce se igrati Serbia open i sto ce biti manja buka aviona.

Jedna stvar mi nije jasna... te zgrade će zaista biti bliže reci nekih recimo 400-500m, ali uz pomoć koje fizike će buka od aviona tu biti manja?!? :bash:

vucko":3nzr48dd je napisao(la):
Da,te zgrade ce biti sa malo boljom lokacijom jer ce biti blize reci.To su upravo ove livade gde su sada nelegalna romska naselja.

A i prednost te lokacije je sto ce tu izmedju tog dela naselja i reke biti djokovicev sportski centar gde ce se igrati Serbia open i sto ce biti manja buka aviona.

Toj fizici po kojoj avion dok se priblizava aerodromu leti nize?Bice otprilike nekoliko procenata,ali ce opet biti donekle manja zar ne?

Ja se nadam da ću se posle kraćeg vremena navići i na tih par procenata više :)

vucko":2mlbkxsx je napisao(la):
Toj fizici po kojoj avion dok se priblizava aerodromu leti nize?Bice otprilike nekoliko procenata,ali ce opet biti donekle manja zar ne?

A bre vise sa tom bukom od aviona :D
Nece se nista manje cuti ni u jednom delu naselja, od kada je blokova cuje se isto u 45-om, 61-om, 62-om, 71-om i 72-om, lete nisko pa lete nisko, nis' ne brinite za par nedelja ih necete ni konstatovati da slecu/polecu/sta god, believe me :)
Otupih ponavljajuci ovo :lol:

Frajla":3hiwjmat je napisao(la):
Nece se nista manje cuti ni u jednom delu naselja, od kada je blokova cuje se isto u 45-om, 61-om, 62-om, 71-om i 72-om

Sigurno ti fizika u skoli nije isla bas najbolje :)

"Nedavno je u Nju Jork Tajmsu objavljen članak o tome kako je buka na Zapadu odgovorna za 1,8 posto srčanih udara, a u gusto naseljenim delovima recimo Nemačke čak za 2,7 posto slučajeva srčanih udara.

Buka povisuje krvni pritisak čak i dok ljudi spavaju. Buka aviona, hrkanje partnera, bučni komšiluk sve to doprinosi pojavi ili pogoršanju hipertenzije.

Istraživači su dokazali da buka ometa pravilno kognitivno funkcionisanje. Recimo, ako idete na ispit ili imate važan poslovni sastanak, jurnjava kroz jutarnji špic koja pored svega ostalog znači i buku ne očekujte da ćete briljirati. Deca koja dolaze iz bučnih porodica imaju poteškoća u čitanju i shvatanju pročitanog, a slabo im je i dugoročno pamćenje. "

http://www.smedia.rs/ona/vest/4109/zdravlje-Kako-buka-deluje-na-nase.html

Fizika mi je isla solidno :)
Vidi koliko god da realno mozda jeste manja buka u nekom delu bloka od drugog, to se prosto ne cuje! Meni je sasvim identicno gde god da sedim, dakle ne treba se uopste obazirati na to.

Sto se tice drugog dela posta, ja bih trebala biti dekoncentrisani, dementni retard obzirom da zivim u 45-om vec 26 godinica :lol:

Nemo' se ljutis, ali jedno je teorija a drugo je praksa, nikom nista biti nece od aviona :)

A bre mnogo nam mekane i razmazene ove novajlije .. ;) jos nisu dosli a vec sumnjaju u sve, a najjace je sto kad se budu navikli, i to vrlo brzo, nece hteti da se sele odavde nigde :)

Frajla":mtyrvpnb je napisao(la):
Fizika mi je isla solidno :)

Ako puska pukne na 100 metara udaljenosti od tebe, siguno je neces cuti isto ako ona pukne na 300-400m od tebe i opet neces cuti isto ako ona pukne 1000 metara od tebe...

Fizika je jedno a tvoja licna i subjektivna zapazanja su nesto drugo :) Isto tako oni sto rade u fabrici pored neke bucne masine, posle nekog vremena kazu, "ma masina u opste nije bucna" (ali se deru kada to kazu) :)

Vrh