Šta je novo?

Državna stanogradnja - Naselje u Bloku 72 (Dr Ivana Ribara)

Mislim da se tu i iz aviona vidi da se radi o privremenom objektu, jedino što se gazda malo zaigrao. Verovatno ima privremenu dozvolu za kiosk, ali je mnogo jak pa mu niko ništa ne može, a i ne smeta, bar za sada. Ja znam još od ranije da su te zgrade u Dr.I.R. još osamdesetih jedva dobile dozvolu zbog velike buke aviona. Vodoizvorište kao argument ne pije vodu, oni dalekovodi se mogu lako ili izmestiti ili ukopati tako da ostaje samo pitanje buke, a i današnji avioni su mnogo tiši od onih starih pa mislim da će se to samo po sebi rešiti i otkloniti kao problem. Za 30 godina, kada svi budemo penzioneri, raspravljaćemo ovde o novoj petlji J. Gagarina - ostružnički most :)

da li neko zna kada ovi sto su se prijavili na konkurs u maju mogu da ocekuju useljenje?

MilisaV":y8ngtbd3 je napisao(la):
vreme je da produže j gagarina još nekih stotinak metara.
Za sad nema potrebe, kad se iza ivana ribara produzi blok prema zapadu onda ce se produzavati i j. gagarina
A sto se tice tog objekta u produzetku j. gagarina rec je o restoranu i perionici, mislim da je i neka igraonica u sklopu, to stoji jos odavno i ilegalno je naravno a trenutno legalno kao i na stotine takvih kucica sirom grada i nestace cim dodje do produzetka ulice. Za sad ga niko nedira jer je dobro odresio kesu i tako ... dok nedodje na red.

Jeste,to su zadnje izmene GUP-a koje nisu ni postavljene na sajtove.Evo jedine slicice u opticaju

Dakle,Vojvodjanska i Jurija Gagarina ce biti produzene i spojice se kruznim tokom u Surcinu.Time ce se olaksati mnogo zivot onima koji odlaze na Surcin iz Blokova.

surcinska_magistrala_220210.gif

Mooolim, ovo prvi put vidim i cujem, zanimljivo, mada nevidim potrebu kad se vec produzava vojvodjanska isto to i sa j. gagarina jer kad dodjes do kruznog toka u vojvodjanskoj za deset sekundi si tu u j.gagarina. Mi i sad imamo odlicnu vezu sa Surcinom ali ok je da sad bude i sa juzne strane :kk:

Poenta je jer ce to zemljiste biti iskorisceno za igradnju iza Dr Ivana Ribara i sve ovo sto je omedjeno produzetkom Jurija Gagarina a verovatno ce i sa one strane ka Savi biti izgradnje.Verujem da je ovde lakse zviznuti put od 4 trake nego u Vojvodjanskoj ka Surcinu.A,ako primetis put ide na most u Obrenovcu.

A,ko zna mozda i zviznu jednog dana petlju za Obilaznicu u tom produzetku.

sve je to lepo samo sto produzetak vojvodjanske postoji!!!! to je vinogradska ulica i ona je tu 100 godina!!!
a ovaj trougao koji formiraju ova dva nova kraka bice predvidjen za gradnju!
e sad problem je kako prosiriti vinogradsku ako to uopste planiraju ... jeste da je "donja" strana vec dobrim delom iseljena (na pocetku) ili predvidjena za rusenje ali ima milion kuca izgradjenih u zadnjih 10-15 god. cisto sumljam da ce se to rusiti... a i taj krak ka aerodromu??? pa to je jedna uska ulica u kojoj je gotovo nemoguce da se mimoidju dva automobila!!

@ Vucko
Ok naravno, i ja mislim da je tj ocigledno bolje resenje produziti j.gagarina jer je vec formirana kao bulevar a vojvodjanska tj. vinogradska u tom slucaju mislim da nema nikakve potrebe da se nastavlja, mozda eventualno sa po jednom trakom kao alternativa jer je jako tesno a kao sto Bkspak rece ima tu mali milion kuca pre svega sa desne strane i cega sve ne, no videcemo.

Pretpostavljam da ce Jurija Gagarina da poteraju kako valja,prosire taj putic ka aerodromu da bi mogla dva automobila da se mimoidju a dok ce Vinogradsku ostaviti za bolja vremena pa ce i nju prosiriti jednog dana.

I ja isto mislim, logicno mi je tim redosledom.

to jeste logicno, secam se jos davno su pricali kako ce jednog proterati autobus kroz Vinogradsku... e to mi sada deluje kao daleka buducnost, al ko zna...
E bio sam pre neki dan na mestu gde bo trebalo da se spoje taj produzetak J. Gagarina i Vinogradske, tu negde kod kanala Galovica i situacija je sledeca: kamioni svakodnevno vec danima(mesecima) dovlace i istovaraju zemlju.Tu pa od prilike 300-400-500m ka blokovima , tako da predpostavljam da se polako ali sigurno priprema teren za taj put, a tu hvala bogu nema nikakvih kuca(mislim na trasi puta) tako da ne bi trebalo da bude problema... samo da se resi expropriacija zemljista ako ista i bude od toga... za sada niko nista ne spominje

Ja stalno primecujem kamione kad idem bajsom za Surcin onim putem gde je ona PKB farma vinterberg ovaca, kad se sa nasipa skrene desno odma pre ostruznickog mosta al nigde nisam primetio neko nasipanje zemlje, ni pre skretanja.

a neee... nije to do nasipa, to je kad ides vinogradskom ulicom ka surcinu!

Mene zanima da li neko zna kompletnu proceduru. Bilo bi lepo kada bi nam se javio neko ko je vec kupio jedan od stanova u Vojvodjanskoj.
Ono sto me najvise brine je sta je potrebno, i kako ce se odvijati podizanje kredita. S obzirom da se radi o drzavnoj stanogradnji, da li su krediti vec bezuslovno obezbedjeni, ili ce procedura biti ista kao za podizanje bilo kog drugog stambenog kredita? Dakle mislim na hipoteku, ucesce, lopovisanje od strane drzave, ugovor o zaposlenju i dokazi o redovnim primanjima.

Iskreno, zao mi je svih ljudi koji su primorani da od ovakvih banaka i pod ovakvim uslovima uzimaju kredite za stan. Drzava je samo investitor i mislim da vise nista nema sa tim osim cene, sve ostalo je na tebi.

Zasto je onda drzava obecavala kamatu od 0.5% na godisnjem nivou? Znamo svi koja je kamata kada se stambeni krediti dizu preko bilo koje banke.
Kada je konkurs raspisan, nije se o ovome govorilo.. Cak ni prilkom odabira stanova, nista od informacija nismo dobili. Ja stvarno ne VERUJEM da to tako moze. Naravno da ne ocekujem nista vise u ovoj lopovskoj drzavi, ali mi je sasvim nejasno kako ovo moze da prodje.
Najvise bih voleo da nam se javi neki "srecni" kupac koji se vec uselio, pa da vidimo kakve nas muke cekaju.

J...m li ga to mora da je Djelic dunuo, nema ko drugi.

Hmmm,

da li ovde neko ima potrebu da spinuje ili sta...Kamata za prve stanove iz transe Zapadno od Dr. I Ribara je 0,5%, za ovu drugu turu za koju je skoro izasla lista, za njih ide kamata koju ugovore sa bankom...

Mislim da nema potrebe pisati a izostaviti uvod...pa na forumasima da ostane sloboda dedukcije...

Pozdrav...

Upravo tako.
Po konkursu iz 2007. godine uslovi su : učešće 20%, kamata 0,5 %, otplata na 20 godina.
Po konkursu iz 2011. godine uslovi su: otplata celokupnog iznosa (tj. zaduživanjem kod banke).

bila sam juce do gradilista i kako sam videla oni su bas bas usporili. verujem da se ove godine niko nece useliti, valjda na prolece, kao sto je vec neko napisao. :notok:
sada jedno pitanje, da li cete ici u subotu na protest???

Mi smo bili pre neki dan, imam slike, ali se nista ne vidi, pa ih nisam postavila, stan je pun parketa, soba zakljucana, u kupatilu nema nista, plafoni su spusteni i to je sve sto je uradjeno od proslog puta, a kazu da zure zavrsiti do Nove godine, mada niko ne govori, niti zna kada ce biti uselenje. U sustini napreduju poput puzica.
Zamolila bih forumase , naupucene, da ne sire jos i dezinformacije o visini kamate, kad je ovaj konkurs u pitanju, to je valjda jasno i poznato, kamata je dakle o,5%, a za ovaj sledeci ne zna se. Dakle, ne talasajte ponovo bez potrebe.
Pozdrav svima!!

pre neki dan sam bio na gradilistu i rekli su mi da ce za NG biti useljene tri najmanje zgrade, one najblize Savi,a ostale na prolece. videcemo sta je istina. vise nikome ne verujem

jeeeeeeee, bas super ako je tako, daj Boze :kk: :kk:

Vrh