Šta je novo?

Državna stanogradnja - Naselje u Bloku 72 (Dr Ivana Ribara)

Opa, tek sada vidim da kamata na ove kredite gotovo da i ne postoji, zapravo kamatu plaćamo svi, a stanove će dobiti samo 1.000 izabranih i još se bune zbog cene kvadrata koja je niža od tržišne. Pa šta vi oćete, da vam Đilas podeli vaučere, da se javite Peri na ulazu i da vas on odvede u vaš stan od 100 evra po kvadratu i kamatom od minus pet posto na 100 godina, da vam garantuje vaše državne poslove do penzije i platu duplo veću od proseka?
Ovo poređenje cena sa unutrašnjošću daje pravu sliku i dimenziju destrukcije i uništenja Srbije koju je sprovela ova ekipa na vlasti. Cene stanova u Bg su prevelike zato što država otvoreno reketira investitore i zato što je država bukvalno razorila industriju u Srbiji pa sada svi gravitiraju ka Beogradu jer jedino ovde mogu nešto da rade. Pratim i cene u RH i tamo nigde ne postoje ovako velike razlike između Zagreba i manjih mesta.
Jasno mi je da sam ovde dirnuo u osinjak jer sada nije tema da li ima smisla ovako jeftino deliti stanove za malu grupicu privilegovanih nego je tema unutarnja organizacija te male grupice sretnih dobitnika da izboksuju još povoljnije uslove.

Malo bih da smirim strasti, jer kako vidim ova polemika se bas rasplamsala. Ljudi , budimo realni,zar gosp Durlan nije u pravu , ja potpno razumem o cemu on prica. I zaista je tako, jedina prednost ovog konkursa zapravo i jeste ta kamata. I svi znamo da je krajnje povoljna i da je nema nigde u Srbiji. Tacno je i da cena kvadrata nije onakva kakvu su obecali, a'l nisu nam ni obecali neku konkretnu cenu, nego ovisno o troskovima, te su tu nasli rupu kroz koju ce nas malo......
Svi zivimo tesko, ovo je ipak Srbija, te smo skoloni gledati uglavnom vlastite interese i prema tome donositi zakljucke. Ovde je neka vrsta diskriminacije svuda prisutna. Verovatno niste znali, ( a i zasto bi) da dok svi imaju pravo na kredit do polovine primanja, invalidi imaju do trecine, dakle pocnimo od takvih stvari. Sa druge strane zivot u Beogradu ima i svoju cenu ,mozda su nama u ovu cenu zaracunali i tu stavku:)
Ali gosp Duran, znam da ste bili dobronamerni,ako vam je za utehu, ni ovde vise nece biti ovakve kamate, evo vec sledeci konkurs ima potpuno drugi koncept, kamata ce biti komercijalna, kao i svima dakle mi, ponavljam se, zaista jesmo dobro prosli.Zamislite da vam je cena pa i 900 evra, a da imate kamatu od 7%, dakle uobicajnu, koliko bi platili stan, a koliko cete na ovaj nacin????
Cinjenica da su nisu ispostovali svoje obecanje, nije nikakva novina ,zar ne, samo sto se ovaj put tice nas konkretno, pa nas vise boli i vise nam smeta.

Dobili smo informaciju da zure da zavrse do Nove godine ( unutrasnje radove u prvim manjim zgradama), ali nisu sigurni kada ce ih podeliti, eto jedna lepa vest, bar je mene obradovala.
Pozdrav svima!!

Aj da unesemo jos malo pravih informacija, prosecan stan po poslednjem konkursu ce kostati od 66000 (60x1100) do 72000 (60x1200). Sa ucescem od 20% i na 20 godina rata iznosi od 400 do 440e sa prosecnom kamatom od 7%. Sta je ovde neprofitno i povoljno. Iznajmljivanje prosecnog stana na tim lokacijama na kojima ce se graditi kosta od 200 do 400 e. A nasi ljudi samo nek gutaju, nemoj slucajno neko da se pobuni na vreme, samo kad totalno zagusti...... :notok:

Ja stvarno ne razumem zašto kupujete ako vam nije povoljno. Jeste li vi ucenjeni da morate da kupite, da li vam neko preti ako odustanete? Uhvatili ste se za tu jednu reč ''neprofitno'' i drljate li drljate. I vlast je obećala da će biti socijalno odgovorna, a vidimo da je sve suprotno tome.
Dogovorite se lepo koliku cenu i kamate želite, usaglasite to međusobno pa onda krenite u štrajkove i blokade do ispunjenja svih vaših zahteva. Većina vas radi u sektorima bitnim za funkcionisanje komunalnih, javnih, bezbedonosnih, zdravstvenih i drugih sistema, lepo sve to blokirajte i iznesite svoje uslove. Kolege koje su se već negde uvalile neka se solidarišu sa vama i rešićete pitanje cene i kamate za jedan dan. Eto, prosto ko pasulj. Sutra se valjda ''povlači'' ta milijarda dolara, povucite i vi svoj deo i problem rešen. :cool:

to je bas lepa vest
kaca":3tb7s0c5 je napisao(la):
Dobili smo informaciju da zure da zavrse do Nove godine ( unutrasnje radove u prvim manjim zgradama), ali nisu sigurni kada ce ih podeliti, eto jedna lepa vest, bar je mene obradovala.
Pozdrav svima!!

ocekivac":33pusbkr je napisao(la):
5 za cinizam, 1 za poznavanje materije i pozitivan duh!
Profesore, kada će biti popravni iz poznavanja materije i pozitivnog duha?
Ili je možda to sve jedan predmet, pa ja onda tu imam jednu dobru trojku (5+1)/2 :kk:

Postovana Kaca
Moram priznati da mi jeste lakse, jer od jedne dobronamerne sugestije ja napravi zbrku.
Ali tako je valjda uvek kod nas Srba, ispravka, gradjana Srbije.
Drago mi je sto ste razumeli sta sam hteo reci o kamati koje je jedinstvena u Srbiji a
sada sam proverio i u Evropi- sajt Kamatica.com. Prosek kamata za stambene kredite u
EU je 4.8% a u zemljama u okruzenju i vise.
Moja sugestija si i odnosila na ljude koji zele odustati od ovih stanova sa ovakvim kamatama.
Za neupucene, i ako mislim da ih je ovde malo, na internetu imate kreditni kalkulator u koji
mozete upisati vrednosti (iznos, kamata, ucesce, meseci) i videti iznos rate i sta dobijate
a sta gubite.Kako vidim i sami ste rekli da je vec sledeci konkurs sa mnogo nepovoljnijim
uslovima.Zao mi je sto i dalje postoje ljudi koji misle da im pripada nesto vise nego drugima,
ali tako je to valjda u zivotu.Tesko nam je prihvatiti da su besplatni stanovi proslost i da
gradjani koji ih nisu dobili u ono vreme sada na NEKI nacin obesteceni.
Mislim da je konkurs povoljan, ali ne i sasvim pravedan.Procitao sam ga opet i uvideo da na njemu
mogu konkurisati i mladi bracni parovi, sto mislim da nije korektno od strane mog glavnog grada i
drzave.Ove kamate i uslovi raseljavaju Srbiju a naseljavaju Beograd, sto mislim da ne odgovara ni vama a ni nama, ali to je vec neka druga tema kojoj ovde nije mesto.
Udruzite se, da bi dobili prave informacije koje ce vam olaksati dosta stvari.
Iskreno vam svima zelim da sto pre dobijete kljuceve od vasih stanova,da vam podstanarski zivot bude
uspomena ali i jedna ruzna proslost, da sa osmehom udjete u stan a prvo vece zalijete dobrim vinom.
Sve Vas pozdravljam...

Evo ovako, ja ga placam svojim parama po novom konkursu i novim uslovima (inace jos lista nije objavljena) dakle bez subvencija po pitanju otplate, sto je ok jer kome se ne svidja ne mora da konkurise... ALI

STA JE onda prednost mog konkursa tj. gde je sustina ako cena za neproftini konkurs bude ista trzisnoj ceni ? dakle onda to vise nije neprofitna cena... samo da ne krenemo u analize cena u blokovima molim vas..

automatski , preostaje nam samo da objave tu famoznu cenu, a da do tog trenutka cekamo i pravimo se zainteresovani.. pa onda i doneti odluku da li povuci tog dzokera sto sam prosao na konkursu... (mladi bracni parovi, ima nas manje od broja stanova pa znam da sam prosao..)

ali se i dalje nadam da ce da nasa cena zaista i bude neproftina i manja od cene po kojoj placaju ljudi koji su dobili posebne uslove otplate, ili bar ista, sto mislim da je i ok

svakom svoje ;)

pozzz

Zahvaljujem gospodinu Durlan na lepim zeljama. Tesko da cu zaboraviti 20 god podstanarskog zivota, jedan stan smo bacili u vetar, narednih 20 cemo otlacivati svoj.
Svako dobro!

kaca":2imsm97g je napisao(la):
Pozdrav svima!!

Jupiiiiii!!!!! :D

Bas lepa informacija...pa da Novu 2012-u čekamo u našim stanovima. :kk:

durlan":zbe66e1j je napisao(la):
..........svoj prvi post pisao na solidnom
Srpskom jeziku koji vidim da i ti koristis u pisanju,.........

Дурлан, ни ти, ни Сајберсерб, ни Мими, ни Каца, пардон Каћа, ни остали 95% чланова овог форуме не пишете на српском језику, него на енглеској латиници, на жалост, на жалост, на жалост !!!!!! А о коришћењу страних речи у српском језику да и не причамо. :notok:
Зар је тешко кликнути на избор језика и писати (куцати) на "српском", па макар то било и на гајевој латиници ? Где се толико жури па се нема толико времена ?

Поздрав за госп. Гагу, можда ђемо се сад боље разумети :kk:

Poštovani forumaši, ovo su činjenice:

- do prava na kupovinu ovih stanova došlo se putem konkursa koji je kao jedan od zahteva imao da lice koje konkuriše nema stan u vlasništvu i na kome je između ostalog za kategoriju mladih bračnih parova kojoj je dodeljeno 45 stanova konkurisalo 1.319 ljudi,

- kamatna stopa od 0,5% za kupovinu stana ne postoji verovatno nigde u svetu, a posebno ne u Srbiji, tako da se rata onoga ko je na ovom konkursu dobio pravo kupovine stana ne može porediti sa kupovinom stanova po tržišnim uslovima bez obzira na cenu kvadrata,

- nisam sigurna da postoji i jedan privatni investitor koji vrši izgradnju stanova čija je cena izgradnje 1.200 EUR po kvadratu bez obzira na lokaciju (tu isključujem one ekstra luksuzne stanove koji nisu namenjeni prosečnoj klijenteli), a uslovi po konkursu su bili upravo ti: da će se prodavati po ceni izgradnje.

Život ne funkcioniše po principu fer pleja!!! Da smo kojim slučajem bili stariji od 35 godina ne bi mogli ni da konkurišemo... da smo kojim slučajem imali samo 1 godinu manje radnog staža verovatno bi završili ispod crte. U prvom slučaju bili bi pošteđeni nerviranja, u drugom verovatno zaradili čir... u oba slučaja bili bi i dalje podstanari bez preterano sjajnih izgleda da rešimo naše stambeno pitanje.

Bilo bi dobro kada bi se ovaj forum vratio na ono što bi i trebao da bude: mesto gde će ljudi koje zanima kako napreduje gradiilšte neprofitnih stanova "Dr. Ivan Ribar" moći da saznaju informacije kao što su:
- dokle se stiglo sa radovima i kada se očekuje useljenje?
- da li ćemo svi ići odjednom ili će se vršiti sukesivno useljavanje?
- kakav je kvalitet gradnje, da li je izolacija OK, kakav je kvalitet (i izgled ;) ) pločica, parketa i stolarije?
- ima li šanse da nam izvrše povraćaj PDV-a?

Sve ostale demagogije o tome ko treba da bude srećan ili nesrećan zbog ovog gradilišta, ko će za koga da glasa, i tome slično, mislim da bi bilo najbolje ostaviti za neke druge forume!!!

Dragana":3b659blb je napisao(la):
Poštovani forumaši, ovo su činjenice:

Bilo bi dobro kada bi se ovaj forum vratio na ono što bi i trebao da bude: mesto gde će ljudi koje zanima kako napreduje gradiilšte neprofitnih stanova "Dr. Ivan Ribar" moći da saznaju informacije kao što su:
- dokle se stiglo sa radovima i kada se očekuje useljenje?
- da li ćemo svi ići odjednom ili će se vršiti sukesivno useljavanje?
- kakav je kvalitet gradnje, da li je izolacija OK, kakav je kvalitet (i izgled ;) ) pločica, parketa i stolarije?
- ima li šanse da nam izvrše povraćaj PDV-a?

Sve ostale demagogije o tome ko treba da bude srećan ili nesrećan zbog ovog gradilišta, ko će za koga da glasa, i tome slično, mislim da bi bilo najbolje ostaviti za neke druge forume!!!

Hvala Vam na ovom postu !

Verujem da su ovo trenutno veoma bitna pitanja i da bi zajedničkim snagama mogli da dođemo do verodostojnih podataka. Ukoliko okolnosti dozvole, u toku iduće nedelje ću moći da možda odgovorim na neko od pitanja.

PS. Molim vas da ipak ispoštujete ovaj deo foruma i da sve komentare tipa: 'privilegije' i/ili 'nepravde' prilikom izbora/konkursa ostavite po strani jer nažalost, svako od nas ovde prisutnih je imao mogućnost da iste oseti na svojoj koži (ne samo po pitanju stanova) tako da vas razumemo u potpunosti.

Pozdrav

sofija":24tru4be je napisao(la):
Zato pozivam Vas i ostale koji se do sada nisu uclanili u GG 1000 socijalno neprofitnih stanova, da to i ucinete i da obavestite sve koje poznajete, da bi mogli nesto uraditi na vreme.

Gde moze da se procita sta je ta grupa uradila ili bar pod kojim je brojem registrovana i gde? Nemaju ni svoj sajt sa osnovnim informacijama, tu nesto da izvinete s*rdi, neko ih placa da bacaju samo prasinu u oci i ne rade nista konkretno.

npr. ukucaj u guglu "1000ostecenih" pa ukucaj "1000 socijalno neprofitnih stanova"...

ja sam tražio u apr-u samo sam uspeo da nađem 1000 oštećenih. grupa 100 socijalno neprofitnih najverovatnije nije registrovada...

matični broj 1000 oštećenih je 17738372 ako neko želi da proveri u apr-u.

ako vam je za utehu kvadrat stana na Dedinje je 1400eu pa sta onda diskutujete!!!!!!!!!bice kako bude,i ja se nadam lepim vestima!!!!!!!!!!!!!

Ako na isto Dedinje mislimo, ja bih te zamolio da mi nadjes jedan stan od 50 kvadrata, voljan sam stan kupiti, prodati, tebe castiti, a sa ostatkom para nekako cu se snaci.

Vrh