Šta je novo?

Državna stanogradnja - Naselje u Bloku 72 (Dr Ivana Ribara)

Kradja ja glavni problem nase zemlje, zato se delimo na vrlo malo broj bogatih i manje ili vise siromasne, srednji sloj, nazalost, gotovo i ne postoji. Ako nastave sa kradjama bice nam sve gore, manje plate, manje posla.
I gospodine Dusane moze se desiti, ako, na primer, Vama smanje platu ili ne daj Boze ostanete bez posla, pa ne mognete otplacivati stan, da Vam kazu: “Ne mozete da placate, napolje iz stana!”. Pa vas stan onda da kupi neko ko vec ima 15 stanova, uzalud bi tada govorili: „Pa to je nepravda, niste postovali uslove iz Konkursa, niste ni nas kao gradjane.” Bice nazalost kasno.
Zato pozivam Vas i ostale koji se do sada nisu uclanili u GG 1000 socijalno neprofitnih stanova, da to i ucinete i da obavestite sve koje poznajete, da bi mogli nesto uraditi na vreme.

Ne treba biti naivan, niko vam neće reći kolika je proizvodna cena jer kada bi proizvodna bila jednaka prodajnoj i kada bi se sprovodile nabavke prema najpovoljnijoj ponudi i kada bi se preko konkursa mogli zaposliti u EPSu, Toplani, Pošti itd, onda se niko ne bi bavio politikom, ne bi ostalo ni 10% političkih stranaka, plate u javnom sektoru i troškovi države bili bi mnogo niži, više para bi išlo na infrastrukturu, država bi dobila kvalitetnije kadrove za manje para, niko ne bi blokirao slobodnu izgradnju stanova, stanovi bi bili jeftiniji, a standard većine stanovništva veći. Sada je sve suprotno, biva sve gore i gore i ne vidi se kraj. Do skora privilegiju da kupe stvarno jeftine stanove imali su samo zaposleni u gradskim preduzećima, a radno mesto u gradskom preduzeću je već samo po sebi velika privilegija koja nosi i velika primanja pa tako običan vozač GSPa sa tri razreda i četiri padeža ima platu 50-80.000 din, mnogo veću od lekara i profesora.

Ako je mogla prosla gradska Vlada prodavti socijalno neprofitne stanove po proizvodnim cenama (po konkursu za dodelu 1.000 socijalno neprofitnih stanova koji raspisan je 2003. godine), moze i sadasnja gradska Vlada. Sve pozdravljm. Sonja

Pa može, neka uzmu još jednu milijardu povoljnog kredita pa vam podele te stanove besplatno, ili još bolje da vam uz stan daju i neki keš za nameštaj, ali Đilas da odlučuje ko će da dobije i koliko (kao Palma u Jagodini). Kad ste tako pametni, kako do stana da dođu oni koji ne rade u gradskim službama ili pak rade negde bez prijave i osiguranja, ne svojom voljom. Normalno je da se grade socijalni stanovi i dodeljuju onima koji nigde ne rade i nemaju nikakva primanja, a ne zaposlenima koji imaju siguran posao i redovnu platu veću od proseka. Zašto bi se za takve bilo šta izdvajalo iz budžeta, neka kupe za keš ili uzmu kredit pod komercijalnim uslovima, a pomoć da ide onima kojima je zaista potrebna. Ali ne, ovde će onaj vozač iz moje prethodne priče da dobije super popust i subvenciju na stan, a njegovog komšiju koji nema nikakav posao staviće na listu čekanja za narodnu kuhinju jer je trenutno sve prebukirano. Mislim da ni gradonačelnik nije više tako blagonaklon prema tim privilegijama koje su do sada imali samo zaposleni u gradskim službama i da sada sve više forsira one prave socijalne stanove za najugroženije. Vidim da sam ovde usamljen u svojim razmišljanjima pa neću više da mračim.

"Bravo" Grado. Onaj ko ne radi treba da dobije besplatan stan, a oni koji rade i placaju porez treba da isti iznajmljuju. Logika ti je potpuno "ispravna". Vidi se da si zuti.

da bi neko imao razmisljanja trebalo bi da misli,a da bi mislio trebalo bi da ima cime,a ti ocigledno nemas. ovo sto si ovde napisao ne zasluzuje nikakav komentar,pa dalje necu ni pisati. sve si vec sam rekao. samo mogu da ti preporucim da procitas sve postove na ovoj temi i da koristis google,jer ocigledno nemas pojma ni sta znaci neprofitno,sta socijalno,a ponajmanje znas ko ima pravo da ucestvuje na ovim konkursima i kako se ucestvuje.
grado":33bfyrpl je napisao(la):
Pa može, neka uzmu još jednu milijardu povoljnog kredita pa vam podele te stanove besplatno, ili još bolje da vam uz stan daju i neki keš za nameštaj, ali Đilas da odlučuje ko će da dobije i koliko (kao Palma u Jagodini). Kad ste tako pametni, kako do stana da dođu oni koji ne rade u gradskim službama ili pak rade negde bez prijave i osiguranja, ne svojom voljom. Normalno je da se grade socijalni stanovi i dodeljuju onima koji nigde ne rade i nemaju nikakva primanja, a ne zaposlenima koji imaju siguran posao i redovnu platu veću od proseka. Zašto bi se za takve bilo šta izdvajalo iz budžeta, neka kupe za keš ili uzmu kredit pod komercijalnim uslovima, a pomoć da ide onima kojima je zaista potrebna. Ali ne, ovde će onaj vozač iz moje prethodne priče da dobije super popust i subvenciju na stan, a njegovog komšiju koji nema nikakav posao staviće na listu čekanja za narodnu kuhinju jer je trenutno sve prebukirano. Mislim da ni gradonačelnik nije više tako blagonaklon prema tim privilegijama koje su do sada imali samo zaposleni u gradskim službama i da sada sve više forsira one prave socijalne stanove za najugroženije. Vidim da sam ovde usamljen u svojim razmišljanjima pa neću više da mračim.

Znam ja uslove konkursa, ne sekiraj se, a takođe ni za moju pamet. Ovaj konkurs je mnogo pravedniji od prethodnog jer obuhvata širi krug potencijalnih korisnika (iako žestoko favorizuje državnu službu), a moje komentare je pokrenula vaša želja da konkurs liči na onaj koji je sprovodila prethodna vlada. Ovde jedino bode oči što se zove neprofitni, a to nije. Ja lično ne bi gradio niti jedan neprofitni, samo socijalne, a ako se već grade i neprofitni, dao bi mogućnost svima da ga kupe, bez obzira da li rade i kolika su im primanja. Kakve veze ima to što neko sada radi npr. u gradskoj upravi i ima stalan posao i dobra primanja ako recimo sledeće godine ostane bez posla? U čemu se taj razlikuje od onoga koji npr. programira ili pak radi neke fizičke poslove na crno i tako vraća kredit? Ovaj prvi je samo iskoristio činjenicu da je u prvom trenutku imao stalan posao i ispunio uslov konkursa, a ovaj drugi zbog tog formalnog nedostatka uopšte ne može da konkuriše, a i jedan i drugi zarađuju.
I vrlo je glupo da država koja se zadužuje za plate svojih radnika ulaže pare u izgradnju stanova koji ni na koji način neće poboljšati privrednu situaciju, a ako zaista ima humane namere da svima omogući krov nad glavom pod povoljnim uslovima (opet socijalizam, ali samo za neke) zašto onda ne gradi i u manjim mestima već uglavnom samo u Beogradu?
Da rezimiram, razliku između tržišne i prodajne cene na datoj lokaciji finansira (ili pak za toliko manje prihoduje) svih 2 miliona Beograđana, a nemaju svi mogućnost da se pojave kao kupci.

Pa grado na koju foru bi izveo to da mogu da kupe svi bez obzira da li rade i kolika su im primanja? Kako bi garantovao da ce isplatiti taj stan kada nema nikakve garancije u trenutku kada ga kupuje?

bila sam juce do gradilista i cini mi se da nista nisu radili zadnjih mesec dana, barem sto se moje zgrade tice. ne verujem da ce sve zavrsiti do aprila, barem tako izgleda. nadam se da ja nisam u pravu sto se zavrsetka tice

Moram da kazem da se slazem sa tim da je ovaj poslednji konkurs pravedniji. Uostalom mi na proslom tj. onom prvom nismo ni imali pravo da konkurisemo buduci da je jedan od uslova za RVI- gde smo mi konkurisali bio i taj da mora da bude zaposlen. Necu da pricam o nacinu bodovanja koji je takodje bio potpuno debilan,pa ko jos moze ocekivati od onih najtezih invalida , bez extremiteta da budu zaposleni, kad ovde ni najzdraviji ne mogu naci posao, dakle potpuni apsurd.Valjda je prvi uslov trebalo da bude solventnost pojedinca ( svi invalidi imaju primanja iz budzeta, sigurnija od mnogih drugih). Na srecu to je na ovom drugom konkursu ispravljeno. Takodje mislim da je konkurs neravnopravan jer nije omogucio svim gradjanima da ucestvuje bez obzira gde ko radi, ovako su privilegovani ovi koji rade u drzavnim sluzbama i koji su na budzetu. A zasto nisu i drugi imali to pravo pitam se ? Koliko je ljudi zaposleno u privatnom sektoru, sta je sa njim, doduse ni to vise nije bitno, jer ovaj poslednji konurs anulira sve dosadasnje prednosti. Isplatic se samo onima koji budu imali kes, mada, u tom slucaju mogu da biraju lokaciju ovako...

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2011&mm=09&dd=25&nav_id=544508

Kvadrat u Beogradu 191.000 dinara
Izvor: Tanjug

Beograd -- Najveća prosečna cena stanova u novogradnji, u prvom polugodištu, ugovorena je u Beogradu i to 191.650 dinara za metar kvadaratni.

Najniža cena je u Ćupriji, gde je bila 59.196 dinara, pokazuju podaci Republičkog zavoda za statistiku.

U tom periodu prodato je 14,2 odsto manje novih stanova, u odnosu na prosečan broj u prvom i drugom polugodištu 2010. godine.

Prosečna površina prodatih stanova novogradnje u prvom polugođu iznosi 58 kvadtarnih metara, dok je prošle godine, najveći broj ugovorenih stanova bio manje površine, odnosno 55 kvadratnih metara.

Mali stanovi od 39 kvadrata najviše su traženi u Kragujevcu, a najveći od 71 kvadratni metar u Beogradu i Kraljevu.

evo dragi moji forumaši. kvadrat novogradnje u ćupriji 600 evra. i to investitori na tih 600 eura zarade. ne znam šta to košta u beogradu toliko skuplje da se ne može graditi da cena koštanja kvadrata bude ispod soma evra.

Zaboravila sam da pitam da li neko mozda zna dozvoljavaju li da se ude pogledati stan,posto su verovatno stavljeni parketi i te stvari.......????

dozvoljavaju. samo treba da se dodje do 16h,jer posle nema nikoga sem cuvara,a oni nemaju kljuc zgrada
kaca":29205eye je napisao(la):
Zaboravila sam da pitam da li neko mozda zna dozvoljavaju li da se ude pogledati stan,posto su verovatno stavljeni parketi i te stvari.......????

Postovani forumasi ne bih zeleo da ovaj moj post shvatite kao provokaciju ili ne
razumevanje vas i vasih problema vec kao razmisljanje jednog obicnog gradjanina sa
istim problemom (podstanar) koji je na neposredan nacin vezan sa vasim slucajem.Mnogi od vas
bi rekli pa sta cu ja onda ovde? Naime ja sam iz Nisa, ali moji rodjaci su konkurisali
za ove stanove u Ivana Ribara i znam sa cime se sve susrecu u poslednje vreme.
Istina je da je u pocetku bila prica da cena kvadrata nece biti veca od 800-900e,
a sada se vec dolazi do cifre 1300e, razlika je ogromna, oko 500e (da vas upoznam
cena kvadrata npr.u Zajecaru je 500e, Boru 400, Majdanpeku 300, Kladovu 400,
Knjazevcu 400, Negotinu 450, Pirotu 450,Leskovcu 450e-podatke proverite na internetu), pa
se pitam a sto ne bi izasli iz Beograda i kucili se negde drugde.Ali to je vec vas problem.
Procitao sam sve strane ovog foruma i vidim da vam nije lako, Ucesce, rata, vreme useljenja,
Kvalitet gradnje, neprovereni podaci o zameni-jedni kazu moze, drugi da ne moze, razmisljanje
ko se sve ugradio, ko ce sve zaraditi, koja se politicka opcija reklamira...a niko od vas ne
kaze da cena od 1200e za novogradnju (nova moderna stolarija, novi parket, zdravi zidovi, nova
vodovodna i elektro instalacija...) i nije tako velika i ako se vode kao neprofitabilni stanovi.
Pa vama su bar sve opcije otvorene, Mozete iznajmljivati, pa ziveti privatno i zaraditi,
mozete posle par godina prodati, mozete odmah odustati, Sta da kazemo mi koji zivimo u istoj
zemlji a nemamo ni priblizno takvih mogucnosti-ali to vas ne interesuje jel poznato je da svoja
muka, najteza muka.Poznajuci mentalitet mojih rodjaka,koji se dosta promenio od vremena kada su
ziveli u Srbiji najveci problem vidim u tome sto se stalno radi o nekom preracunavanju, uporedjivanju
lokacija, blizine reka, trznih centara, blizine posla, a ne razumevanje sta znaci imati svoj stan,
sta znaci novogradnja, i sta znaci kamata od 0,5%.Kako njima, tako i vama zelim srecu ali znam
da sreca dolazi malom broju ljudi, vecina se mora izboriti za nju.Tako se i vi udruzite, razmenite
podatke, pa u potragu za tacnim i proverenim informacijama koje ce vam dosta toga olaksati.Ako
mislite da grupa od 500 ljudi moze promeniti cenu kvadrata, brzinu gradnje, rok useljenja, pa
makar svi stali ispred Djilasovog kabineta u teskoj ste zabludi.Veliki su to mangupi.
Zelim vam srecu, nadam se da nikoga licno a ni kolektivno nisam uvredio. Ipak je ovo bilo samo
razmisljanje jednog obicnog coveka sa istim problemom a nedostatkom takvih mogucnosti.
Pozdrav...

durlan":1bc9p9u0 je napisao(la):
Istina je da je u pocetku bila prica da cena kvadrata nece biti veca od 800-900e,
a sada se vec dolazi do cifre 1300e, razlika je ogromna, oko 500e (da vas upoznam
cena kvadrata npr.u Zajecaru je 500e, Boru 400, Majdanpeku 300, Kladovu 400,
Knjazevcu 400, Negotinu 450, Pirotu 450,Leskovcu 450e-podatke proverite na internetu), pa
se pitam a sto ne bih izasli iz Beograda i kucili se negde drugde.Ali to je vec vas problem.

Verujem da je jedan od odgovora taj sto ovde ima prilike i da se zaradi da se taj kredit otplati. Ja bih se npr vrlo rado kucila u nekom manjem gradu ali obzirom da sam u Beogradu tri godine tražila posao ne želim ni da pomišljam koliko bi mi trebalo da ga nađem u nekom manjem gradu, a onda džaba mi stan kad nemam od čega da plaćam ratu.

Postovana Frajla, slazem se sa tobom, drago mi je sto se i tebi cini da se ovde moze i dobro zaraditi.
Ne zeleci da ulazim u bilo kakvu polemiku sa tobom, pogotovu sto ne znam u koju kategoriju spadas i
zasta si konkurisala, dacu ti samo jedan primer-stan od 50m2, po ceni od 1200e, sa ovim uslovima
mesecna rata bila bi 205e,ili za stan od 40m2-165e, prosto me je zacudilo da ima ljudi koji smatraju
da bi cena kvadrata novogradnje trebala biti 800e, tako bi na primer za stan od 50m2-mesecna rata bila140e, a za stan od 40m2, rata bila 110e.Poznajuci da su na tom konkursu mogli ucestvovati gradjani koji su imali prebivaliste na teritoriji Beograda min. godinu dana i da su mogli ucestvovati samo radnici u obrazovanju, naucno istrazivackoj delatnosti, zdravstvu, pravosudju, policiji, javnim upravama ,zasluzni sportisti, ratni invalidi, a poznajuci da je plata u ovim oblastima ipak znatno veca nego u drugim, zanima me tvoje misljenje, da li je realno da za stan od 40m2 sudija, radnik u sudu, lekar, radnik u zdravstvu, policajac, zasluzni sportista, profesor fakulteta, radnik javnih uprava plati ratu kredita 100e za ovakav stan.Svoj prvi post napisao sam iz svog licnog revolta i ne mogucnosti da i mi u Nisu i u ostatku Srbije kupimo stanove po ovim uslovima. Mislim da nije resenje da podjem putem
svoje familije i konkurisem za neke nove stanove u Beogradu.

Nisam ja konkurisala, pocela sam da pratim temu jer je naselje preko puta mog :)
Od ovoga sto si nabrojao, da za neke je ok da toliko plate, za neke kategorije ipak nije. Da se ja pitam (a ne pitam se, jbg) postavila bih uslov da ukupna primanja moraju biti u nekoj odredjenoj granici. Ali nisam detaljno ni citala ko je sve imao mogucnost da konkurise pa ne mogu da udjem u neku dublju pricu. Konkretno cu ti reci da radnik u sudu i sudija ne mogu da spadaju u istu kategoriju, jer sudija od obicnog zapisnicara ili referenta u pisarnici ima skoro cetiri puta vecu platu, tako da u tom smislu je malo bezveze da su im uslovi konkurisanja isti odnosno da je uslov da su zaposleni u javnom sektoru ili ti da su na drzavnim jaslama.
A slazem se da i ostatak Srbije treba da ima takve uslove za kupovinu stanova, samo sto je to lokalno pitanje, 'ebes ga...

nisu to svi uslovi. uslov je i 20% ucesca plus PDV,pa to za stan od 40 kvadrata izadja oko 13000eur. ucesnici ovog konkursa ne mogu konkurisati za subvencionisane kredite,pa samim tim nemaju tu pogodnost. takodje,na konkursu mogu ucestvovati i mladi bracni parovi. jos nesto si zaboravio,a to je jako bitan uslov. ucesnik na ovom konkursu moze biti samo neko ko nema NIKAKVU nekretninu. da li je bilo zlouptreba? pa naravno da je bilo,ali to je neka druga prica. ne treba da se preselis u Bg da bi mogao da kupis stan na ovaj nacin. mozda bi trebalo da grad u kom zivis napravi slican projekat stambenog zbrinjavanja. ali i to je neka druga prica koja nije za ovu temu. mnogim ljudima ovo nije najpovoljniji nacin da dodju do krova nad glavom,ali je jedini,jer zbog godina ne mogu da dobiju stambeni kredit kod neke banke. tuzno je sto se i na ovoj temi mogu naci komentari koji nisu upuceni onima na vlasti koji ce se dobro omrsiti na ovom projektu,vec ljudima koji ce uci u ovu avanturu sa kreditom. izgleda da je mnogo onih koji razmisljaju na nacin:"ako ja nemam onda ne treba niko drugi da ima."
durlan":33efskfk je napisao(la):
Postovana Frajla, slazem se sa tobom, drago mi je sto se i tebi cini da se ovde moze i dobro zaraditi.
Ne zeleci da ulazim u bilo kakvu polemiku sa tobom, pogotovu sto ne znam u koju kategoriju spadas i
zasta si konkurisala, dacu ti samo jedan primer-stan od 50m2, po ceni od 1200e, sa ovim uslovima
mesecna rata bila bi 205e,ili za stan od 40m2-165e, prosto me je zacudilo da ima ljudi koji smatraju
da bi cena kvadrata novogradnje trebala biti 800e, tako bi na primer za stan od 50m2-mesecna rata bila140e, a za stan od 40m2, rata bila 110e.Poznajuci da su na tom konkursu mogli ucestvovati gradjani koji su imali prebivaliste na teritoriji Beograda min. godinu dana i da su mogli ucestvovati samo radnici u obrazovanju, naucno istrazivackoj delatnosti, zdravstvu, pravosudju, policiji, javnim upravama ,zasluzni sportisti, ratni invalidi, a poznajuci da je plata u ovim oblastima ipak znatno veca nego u drugim, zanima me tvoje misljenje, da li je realno da za stan od 40m2 sudija, radnik u sudu, lekar, radnik u zdravstvu, policajac, zasluzni sportista, profesor fakulteta, radnik javnih uprava plati ratu kredita 100e za ovakav stan.Svoj prvi post napisao sam iz svog licnog revolta i ne mogucnosti da i mi u Nisu i u ostatku Srbije kupimo stanove po ovim uslovima. Mislim da nije resenje da podjem putem
svoje familije i konkurisem za neke nove stanove u Beogradu.

Gospodine Durlan,
Mozete li da mi odgovorite na sledece:
Da li Vi mislite da nasi politicari treba da govore jedno, a rade drugo?
Zasto gradonacelnika Beograda i njegov kabinet nazivate velikim mangupima?
Zasto pominjete 500, kada ima 1000 ljudi + supruznici i deca?
Da li mislite da ce se gradska Vlast osecati zadovoljno ako u nama, posle svega, ostane gorcina?
Zasto ne inicirate u svom gradu slican projekat, umesto sto trosite vreme preracunavajuci tudje kvadrate?

Postovani Cyberserb, zao mi je ako si na bilo koji nacin uspeo da primetis da
spadam u kategoriju onih ljudi koji misle da ako nemam ja,ne trebaju imati ni
drugi, ne znam kako si to primetio i ako sam svoj prvi post pisao na solidnom
Srpskom jeziku koji vidim da i ti koristis u pisanju ali je izgleda problem u
citanju.Posao bi od kraja tvog posta i avanturi placanja kredita.Misljenja
sam da su ljudi u velikoj zabludi oko kredita, vodite se cenom kvadrata
novogradnje a ne kamatom od 0.5% koja ne postoji nigde u Srbiji a verujem ni
u Evropi ali za taj podatak nisam siguran.Kako god okrenes rata ce biti onoliko
koliko sam napisao u mom drugom postu.Sto se tice otplacivanja takvih rata,
mogucnost imaju i vasi naslednici ili ako ih nazalost nemate, svako bi se rado
prihvatio otplacivanja zarad zavestanja.Sto se tice mog grada i slicnog projekta
siguran sam u to da je ta misija neostvariva bas iz razloga da bi ti mogao po tim
uslovima kupiti.Siroka je to tema u koju sad ne bi ulazio posto vidim da ne znas
koliko gradova u Srbiji ima mogucnost da svoje gradjane kreditira sa kamatom
od 0.5%. Reci cu ti ja.. Nema grada u Srbiji koji ima mogucnost kreditiranja.
Dolazimo do toga da cemo mozda jednog dana postati i komsije.
Zao mi je sto ljudi koji konkurisu nemaju ni jednu nekretninu, ali te moram obavestiti
da ni ja nemam ni jednu nekretninu u svom vlasnistvu i ako imam 39.godina i zivim sa
roditeljima i mojom porodicom, a drzava me tera da se zaduzim komercijalno sa 7% kamate.
Pa ti izracunaj moju cenu rate i kvadrata.Procitaj molim te jos jednom moj prvi post, mozda
uvidis negde da sam vam pozeleo srecu i da istrajete u vasim namerama.Sazaljiv nisam pogotovu
kad vidim sta drugi ljudi traze i sa kojim objasnjenjima.Po stilu pisanja vidim da si i ti
mladja osoba, pe ne vidim razloga da ne mozes razumeti da i sa 20 % ucesca rata ce biti
izmedju 100 i 200e.Ako si podstanar znas o cemu pricam, ako zivis sa roditeljima sjajna
ti je prilika da se skucis.
Stranacki nisam obojen, ne agitujem ni za jednu stranku, pogotovu ne za ovu na vlasti,
vodim se iskljucivo slobodnim zivotnim zaklucivanjem ali bi onom koji mi ove uslova da
d... ljubio a ne nazivao lopovom i ako jeste po zanimanju.
Pozdrav...

Gospodine Durlane,
u Vasem prvom postu ste napisali da ste podstanar, a u trecem da zivite sa roditeljima, imate li mozda jos neki stambeni status?

Postovana boginjo mudrosti
Na vase prvo pitanje, odgovor je izricito NE.Zalazem se da mi imamo mudrosti da uvidimo kad nas
politicari lazu a kad govore istinu i ako mislim da je ovo prvo postalo sastavni deo nasih zivota.
Odgovor na drugo pitanje mozete dobiti ako procitate i razumete prvi odgovor na vase pitanje.
Na trece pitanje,odgovor je iskljucivo iz prakticnih razloga.Nikad draga Sofia necete uspeti sakupiti
svih 1000 dusa i njihovih porodica i zakucati na necija vrata.Razloga je vise.
Na cetvrto pitanje, nemam odgovor, posto ga ne razumem.Zar Vi boginjo stvarno mislite da nekog politicara zanima kako ce te se vi osecati?
Odgovor na peto pitanje mozete dobiti ako procitate moj prethodni post.
Veliki pozdrav...

Postovana boginjo
Ne zeleci vas zamarati mojom stambenom situacijom i ako vidim da pazljivo pratite sta pisem,zelim vam reci da je veoma tanka granica izmedju podstanarskog stana i roditeljskog stana.Sve prema plati ovog
meseca.
Pozdrav...

Vrh