grado":33bfyrpl je napisao(la):Pa može, neka uzmu još jednu milijardu povoljnog kredita pa vam podele te stanove besplatno, ili još bolje da vam uz stan daju i neki keš za nameštaj, ali Đilas da odlučuje ko će da dobije i koliko (kao Palma u Jagodini). Kad ste tako pametni, kako do stana da dođu oni koji ne rade u gradskim službama ili pak rade negde bez prijave i osiguranja, ne svojom voljom. Normalno je da se grade socijalni stanovi i dodeljuju onima koji nigde ne rade i nemaju nikakva primanja, a ne zaposlenima koji imaju siguran posao i redovnu platu veću od proseka. Zašto bi se za takve bilo šta izdvajalo iz budžeta, neka kupe za keš ili uzmu kredit pod komercijalnim uslovima, a pomoć da ide onima kojima je zaista potrebna. Ali ne, ovde će onaj vozač iz moje prethodne priče da dobije super popust i subvenciju na stan, a njegovog komšiju koji nema nikakav posao staviće na listu čekanja za narodnu kuhinju jer je trenutno sve prebukirano. Mislim da ni gradonačelnik nije više tako blagonaklon prema tim privilegijama koje su do sada imali samo zaposleni u gradskim službama i da sada sve više forsira one prave socijalne stanove za najugroženije. Vidim da sam ovde usamljen u svojim razmišljanjima pa neću više da mračim.
Kvadrat u Beogradu 191.000 dinara
Izvor: Tanjug
Beograd -- Najveća prosečna cena stanova u novogradnji, u prvom polugodištu, ugovorena je u Beogradu i to 191.650 dinara za metar kvadaratni.
Najniža cena je u Ćupriji, gde je bila 59.196 dinara, pokazuju podaci Republičkog zavoda za statistiku.
U tom periodu prodato je 14,2 odsto manje novih stanova, u odnosu na prosečan broj u prvom i drugom polugodištu 2010. godine.
Prosečna površina prodatih stanova novogradnje u prvom polugođu iznosi 58 kvadtarnih metara, dok je prošle godine, najveći broj ugovorenih stanova bio manje površine, odnosno 55 kvadratnih metara.
Mali stanovi od 39 kvadrata najviše su traženi u Kragujevcu, a najveći od 71 kvadratni metar u Beogradu i Kraljevu.
kaca":29205eye je napisao(la):Zaboravila sam da pitam da li neko mozda zna dozvoljavaju li da se ude pogledati stan,posto su verovatno stavljeni parketi i te stvari.......????
durlan":1bc9p9u0 je napisao(la):Istina je da je u pocetku bila prica da cena kvadrata nece biti veca od 800-900e,
a sada se vec dolazi do cifre 1300e, razlika je ogromna, oko 500e (da vas upoznam
cena kvadrata npr.u Zajecaru je 500e, Boru 400, Majdanpeku 300, Kladovu 400,
Knjazevcu 400, Negotinu 450, Pirotu 450,Leskovcu 450e-podatke proverite na internetu), pa
se pitam a sto ne bih izasli iz Beograda i kucili se negde drugde.Ali to je vec vas problem.
durlan":33efskfk je napisao(la):Postovana Frajla, slazem se sa tobom, drago mi je sto se i tebi cini da se ovde moze i dobro zaraditi.
Ne zeleci da ulazim u bilo kakvu polemiku sa tobom, pogotovu sto ne znam u koju kategoriju spadas i
zasta si konkurisala, dacu ti samo jedan primer-stan od 50m2, po ceni od 1200e, sa ovim uslovima
mesecna rata bila bi 205e,ili za stan od 40m2-165e, prosto me je zacudilo da ima ljudi koji smatraju
da bi cena kvadrata novogradnje trebala biti 800e, tako bi na primer za stan od 50m2-mesecna rata bila140e, a za stan od 40m2, rata bila 110e.Poznajuci da su na tom konkursu mogli ucestvovati gradjani koji su imali prebivaliste na teritoriji Beograda min. godinu dana i da su mogli ucestvovati samo radnici u obrazovanju, naucno istrazivackoj delatnosti, zdravstvu, pravosudju, policiji, javnim upravama ,zasluzni sportisti, ratni invalidi, a poznajuci da je plata u ovim oblastima ipak znatno veca nego u drugim, zanima me tvoje misljenje, da li je realno da za stan od 40m2 sudija, radnik u sudu, lekar, radnik u zdravstvu, policajac, zasluzni sportista, profesor fakulteta, radnik javnih uprava plati ratu kredita 100e za ovakav stan.Svoj prvi post napisao sam iz svog licnog revolta i ne mogucnosti da i mi u Nisu i u ostatku Srbije kupimo stanove po ovim uslovima. Mislim da nije resenje da podjem putem
svoje familije i konkurisem za neke nove stanove u Beogradu.