Šta je novo?

Državna stanogradnja - Naselje u Bloku 72 (Dr Ivana Ribara)

Da stvarno. Zna li neko gde je ta lokacija. Da li iza ovih socijalnih stanova, da li pored njih Vojvodjansku, ili uz kraj J. Gagarina sa desne strane kad se gleda od grada, ili sa leve strane prema onom Djokovicevom teniskom centru?

Ne bi da mračim, ali meni je ovaj pogled i razmak između dve susedne zgrade prestrašan. Čudi me da arhitekte i profesionalci u ovom poslu nisu digli svoj glas protiv ovakvih rešenja gde se samo gleda da se što bolje iskoristi parcela. Ja u bloku 45, pored reke, imam orjentaciju na dve strane i, što zbog razmaka između zgrada što zbog starog visokog drveća, gotovo da nemam direktan pogled niti u jedan drugi stan. Dalje, tu će se zvuk tako reflektovati da imate osećaj kao da ste u nekom tunelu i sve okolo zgrada će uglavnom biti beton ili asvalt, a pogled u komšijske spavaće i dnevne sobe direktan i nesmetan (što može da bude i zanimljivo, ali to su već male perverzije i nisu za ovaj forum :) )

Dušan Stojanović":wikw34si je napisao(la):
Danas sam bio u stanu,zgrada B2.1.3,evo slika stana od 53 kvadrata.Stan je gradila "Zlatibor gradnja".Nije postavljen parket,u toku je postavljanje.Ne zna se kad je useljenje,ako neko zna neka javi na: dusanstojanovic011@gmail.com

o kojoj zgradi je tacno rec? ne mogu nikako da se orijentisem

koliki su to radijatori??? prozori??? stvarno je haos, valjda ce sve lepse izgledati kada se zavrsi

dejanaa":2a8k06vl je napisao(la):
mislim da cenu kvadrata ne zna niko, a najmanje radnik i poslovodja na gradilistu. tako da ta cena od 1200e treba se uzeti sa rezervom
direktor agencije za investicije koja vodi gradilišta u ime gradske uprave, marko blagojevic, lično mi je rekao da će cena kvadrata u dr. ivana ribara biti znatno viša od cene u vojvodjanskoj. a stanovi u vojvodjanskoj prodavani su po 1096 evra (a to znaci udr i.r. "najmanje" 1200evra). tako da oni svakako, kao i svaki investitor, znaju koliko realno kosta ono sto rade. medjutim, ne znaju koliko ce ko iz bratskih partija traziti za sebe, pa zbog toga nece sada da izađu u javnost sa cenama. cenu kvadrata zapravo odredjuje ugradjivanje pojedinaca i političkih grupa koje su na izvoru događanja, a tu je bitka neprestana. nevolja je što smo mi, građani, pasivni. nasa grupa nije okupila ni trecinu od 1000 mogućih clanova, a od desetina okupljenih 2 -3 osobe su aktivne, svi ostali pasivno cekaju da mi resimo sva ova besmilena pitanja. naravno da 3 osobe ne mogu nista da urade, a bar 500 ljudi bi mozda moglo. mi smo navodili konkretne akcije: pronaci nezavisnog gradjevinskog vestaka koji ce izvestaciti cenu kvadrata, izvrsiti pritisak na gladsku vlast da nam dostavi svu dokumentaciju neophodnu za to, pa kad dobijemo rezultate, izaci sa tim u medije, ali planski i konstantno, sa posatvljanjem pitanja i svedočanstvima, a ne ovako rekla kazala. ja sam licno razgovarala sa nekoliko vestaka, svi su odbili da "rade protiv grada", jer bi sebi time zatvorili vrata za buduce poslove iako svi smatraju da smo mi poptuno u pravu. gradska uprava izbegava da nam da dokumentaciju, iako je po zakonu o dostupnosti informacijama od javnog znacaja, na to obavezna (šabiću su ruke vezane). mediji ne zele da se bave ovim jer u vecini njih djilas ima deonice. tako da izgleda kao da su nam svima ruke vezane, a dotle oni rade bez kontrole sta ima je volja. i zato "neprofitni" stanovi i treba da kostaju i 1300evra po kvm. Jer mi saginjemo kičmu i zapravo aminujemo ovo bezakonje!!!

Potpuno se slazem sa navedenim, od prve do poslednje reci! Imam utisak da je vecini bas svejedno koliko ce kvadrat kostati!

Molim sve zainteresovane da izracunaju koliko kosta stan ako je kvadrat, na primer, 900 E a koliko ako je 1100 E!!! To je za stan od 50 kvadrata 10000 E! Zar je to mala razlika! Koliko je ucesce, PDV i rata u prvom a koliko u drugom slucaju? Mozda ce vam onda biti jasnije?

pa mogu da stave i 2000eur za kvadrat,ali ne vidim koja je svrha toga ako ih ne prodaju. konkretno, u zgradama u J. Gagarina i u Bojvodjanskoj trecina stanova jos uvek nije prodata,a kada ce biti to niko ne zna,jer su mnogi ljudi odustali. besmisleno je vise pricati o tome da li je 1096eur neprofitna ili profitna cena. u pitanju je jos jedna pljacak naroda u nizu. nazalost,mnogi ljudi nemaju izbora,pa pristaju na sve,a svemu tome doprinosi i nas robovski mentalitet. tako da se mnogi vode onom narodnom "cuti i trpi".
akcija":27bh2wb3 je napisao(la):
dejanaa":27bh2wb3 je napisao(la):
mislim da cenu kvadrata ne zna niko, a najmanje radnik i poslovodja na gradilistu. tako da ta cena od 1200e treba se uzeti sa rezervom
direktor agencije za investicije koja vodi gradilišta u ime gradske uprave, marko blagojevic, lično mi je rekao da će cena kvadrata u dr. ivana ribara biti znatno viša od cene u vojvodjanskoj. a stanovi u vojvodjanskoj prodavani su po 1096 evra (a to znaci udr i.r. "najmanje" 1200evra). tako da oni svakako, kao i svaki investitor, znaju koliko realno kosta ono sto rade. medjutim, ne znaju koliko ce ko iz bratskih partija traziti za sebe, pa zbog toga nece sada da izađu u javnost sa cenama. cenu kvadrata zapravo odredjuje ugradjivanje pojedinaca i političkih grupa koje su na izvoru događanja, a tu je bitka neprestana. nevolja je što smo mi, građani, pasivni. nasa grupa nije okupila ni trecinu od 1000 mogućih clanova, a od desetina okupljenih 2 -3 osobe su aktivne, svi ostali pasivno cekaju da mi resimo sva ova besmilena pitanja. naravno da 3 osobe ne mogu nista da urade, a bar 500 ljudi bi mozda moglo. mi smo navodili konkretne akcije: pronaci nezavisnog gradjevinskog vestaka koji ce izvestaciti cenu kvadrata, izvrsiti pritisak na gladsku vlast da nam dostavi svu dokumentaciju neophodnu za to, pa kad dobijemo rezultate, izaci sa tim u medije, ali planski i konstantno, sa posatvljanjem pitanja i svedočanstvima, a ne ovako rekla kazala. ja sam licno razgovarala sa nekoliko vestaka, svi su odbili da "rade protiv grada", jer bi sebi time zatvorili vrata za buduce poslove iako svi smatraju da smo mi poptuno u pravu. gradska uprava izbegava da nam da dokumentaciju, iako je po zakonu o dostupnosti informacijama od javnog znacaja, na to obavezna (šabiću su ruke vezane). mediji ne zele da se bave ovim jer u vecini njih djilas ima deonice. tako da izgleda kao da su nam svima ruke vezane, a dotle oni rade bez kontrole sta ima je volja. i zato "neprofitni" stanovi i treba da kostaju i 1300evra po kvm. Jer mi saginjemo kičmu i zapravo aminujemo ovo bezakonje!!!

Da li neko zna koliko je ljudi odustalo u dva prethodna useljenja?

sta znaci ZNATNO VISA? koliko je to znatno?
cyberserb":342pzx8r je napisao(la):
pa mogu da stave i 2000eur za kvadrat,ali ne vidim koja je svrha toga ako ih ne prodaju. konkretno, u zgradama u J. Gagarina i u Bojvodjanskoj trecina stanova jos uvek nije prodata,a kada ce biti to niko ne zna,jer su mnogi ljudi odustali. besmisleno je vise pricati o tome da li je 1096eur neprofitna ili profitna cena. u pitanju je jos jedna pljacak naroda u nizu. nazalost,mnogi ljudi nemaju izbora,pa pristaju na sve,a svemu tome doprinosi i nas robovski mentalitet. tako da se mnogi vode onom narodnom "cuti i trpi".
akcija":342pzx8r je napisao(la):
dejanaa":342pzx8r je napisao(la):

nije mi jasna jedna stvar, ako toliko ljudi odustaje zasto jos nikoga nisu zvali da pitaju da li su zainteresovani za takav stan. kako mi je receno kada smo birali stanove ako neko pre nas odustane zovu sve ispod tog kandidata dok neko ne prihvati taj stan, pa, onda za taj drugi i tako...

stvarno, ako ima nekog koga su zvali ili zna kakva je procedura kada odustane neko bila bih zahvalna ako bi podelili informacije sa mnom ili nama

Prema informaciji koju sam ja dobila nije moguća zamena stanova između dva učesnika u konkursu, već svako mora da otkupi onaj koji je izabrao pri zvaničnoj podeli.

Ukoliko neko nije u mogućnosti ili ne želi da kupi stan na koji ima pravo jedino što može je da odustane od kupovine. U tom slučaju poziva se prvi ispod njega sa rang liste i njemu se nudi taj stan, a ako ga ne želi poziva se prvi sledeći i tako redom. Ukoliko taj prihvati stan od koga se odustalo, onda se njegov nudi prvom na listi ispod njega...

Sve u svemu, vrlo komplikovana procedura koja se pravda "pravednošću", a istovremeno od transparentnosti ni traga ni glasa!!!

Ipak, da je to moguće, je bih odmah pristala za zamenu stana za veću kvadraturu jer se broj članova porodice u međuvremenu uvećao a koliko god cena bila mnoooglo veća od "neprofitne" zbog načina finansiranja ovo je za nas i dalje najpovoljniji način da dodjemo do stana.

Pozdravljam sve!
Imam pitanje u vezi GG "1000 socijalno neprofitnih stanova". Ne mogu da nađem gde je na forumu prikazan mejl putem koga bi stupili u kontakt sa istom. Onaj ko zna način kako da uspostavimo komunikaciju sa GG, neka mu ne bude teško da nas obavesti o tome. Vidim da i drugi imaju iste teškoće.
Unapred hvala

pa ovaj konkurs je sve samo ne transparentan. ko zna gde ce ti stanovi zavrsiti i u cijim rukama?
dejanaa":35rl67du je napisao(la):
nije mi jasna jedna stvar, ako toliko ljudi odustaje zasto jos nikoga nisu zvali da pitaju da li su zainteresovani za takav stan. kako mi je receno kada smo birali stanove ako neko pre nas odustane zovu sve ispod tog kandidata dok neko ne prihvati taj stan, pa, onda za taj drugi i tako...

stvarno, ako ima nekog koga su zvali ili zna kakva je procedura kada odustane neko bila bih zahvalna ako bi podelili informacije sa mnom ili nama

Ne radujem se dok se ne uselim, kad vidim koliko ce sve to da ksta, i kad sve saberem. I zasto na forumu neki pronose netacne informacije o ceni kvadrata kada se jos ne zna kolika ce biti. Posleddja grupa koja se uselila platili su kvadrat 1096 eura sa PDV-eom. I ostale su zgrade valjda zidane po toj ceni, ne vidim razlog zasto bih za nas koji se jos nismo uselili kvadrat bio skuplji. Pa treci red zgrada zapadno od IVANA RIBARA, koje gledaju prema Savi su zavrsene pre nekoliko meseci, stavljene su fasade uradjene terase i ostalo, jedino sto unutarnji radovi sporo teku, a i to ce valjda do zime zavrse. Pa pred novu Godinu mozda useljenje, pa da se slavi. U to ime ziveli. :vops:

mala ispravka. kvadrat je bio 1096eur,ali bez PDV. PDV se placao na tu cenu. jos uvek se ne zna kolika ce biti cena kvadrata u ovim zgradama,ali ako je kvadrat u Dulicevim zgradama 1295eur sa PDV,onda ni ovde ne bi trebalo da bude vise.inace,jos niko ne zna kad ce biti useljenje,ali tradicija je da se kljucevi dele dan-dva pred Novu godinu,pa se nekako svi nadamo tome.
dakis":31gvpemm je napisao(la):
Ne radujem se dok se ne uselim, kad vidim koliko ce sve to da ksta, i kad sve saberem. I zasto na forumu neki pronose netacne informacije o ceni kvadrata kada se jos ne zna kolika ce biti. Posleddja grupa koja se uselila platili su kvadrat 1096 eura sa PDV-eom. I ostale su zgrade valjda zidane po toj ceni, ne vidim razlog zasto bih za nas koji se jos nismo uselili kvadrat bio skuplji. Pa treci red zgrada zapadno od IVANA RIBARA, koje gledaju prema Savi su zavrsene pre nekoliko meseci, stavljene su fasade uradjene terase i ostalo, jedino sto unutarnji radovi sporo teku, a i to ce valjda do zime zavrse. Pa pred novu Godinu mozda useljenje, pa da se slavi. U to ime ziveli. :vops:

Ne radi se o tome kada će biti gotove zgrade, nego kada će se dobiti upotrebna dozvola!!! To podrazumeva da su pored zgrade završeni i prilazi, ulice i parking mesta.

Toliko o useljenju za Novu godinu... i o tome da će se neki useljavati pre a neki kasnije u zavisnosti od toga da li je zgrada gotova!

I da... unutrašnji radovi baš "slučajno" idu sporo :notok:

Uselenje je u aprilu ili pocetkom maja iduce godine,ali pre ce biti u aprilu,i zato bravo za nasu gracku vladu!!!!!!!!!!!!nemojte da je pljujete punooooo,za novu godinu bice uselena Vojvodjanska ulica i neka im je sretnooooo,bravo za gracku vladu i gos Đilasa,ima moju podrsku i ako nisam ia DS,

odakle ti ta informacija o terminima useljenja?
Dušan Stojanović":6gp4zkog je napisao(la):
Uselenje je u aprilu ili pocetkom maja iduce godine,ali pre ce biti u aprilu,i zato bravo za nasu gracku vladu!!!!!!!!!!!!nemojte da je pljujete punooooo,za novu godinu bice uselena Vojvodjanska ulica i neka im je sretnooooo,bravo za gracku vladu i gos Đilasa,ima moju podrsku i ako nisam ia DS,

Dušan Stojanović":2un1jr73 je napisao(la):

Cujem to i na komentarima b92 i na blicu,ali ne videh u stvarnosti nijednu osobu koja je to rekla a da nije DS. :D

Naravno da nije bilo ove Gradske Vlade na celu sa Gradonacelnikom Djilasom, prosto sumljam da bi se uopste gradili neprofitni stanovi, i ja ga podrzavam u svakom smislu. Za nas je uradio mnogo, eto za koji mesec cemo konacno da resimo svoje stambeno pitanje. I sve sto je za nas uradio VELIKO MU HVALA, na sledecim izborima ako se kandiduje za Gradonacelnika glasam sa njega, odnosno za DS.

Vrh