Ne brini za radijatore. Dok se ne pređe na merenje i obračun po utrošku, u režimu ste, kao i ostalih nekoliko stotina hiljada korisnika, od strane gradskog sekretarijata za energetiku propisane temperature u stanu od 20 +/- 2 stepena. Kako će oni to postići tebe nije briga, a projektant je sigurno sve uzeo u obzir, i protok i temperaturu i toplotnu snagu jednog rebra i gubitke i orjentaciju prostorije i sve ostalo što utiče. Kada se pređe na obračun po utrošku, vi već sada imate ili možete da ugradite kalorimetre za svaki stan posebno i onda će sigurno biti dovoljno energije na raspolaganju jer bi bilo glupo da je sistem projektovan tako oni tebi ne mogu da isporuče onoliko energije koliko ti želiš da povučeš i platiš (jer u tom slučaju više nema subvencija).maki1885":3hzixqsj je napisao(la):Bila je i prica o radijatorima... pronasao sam da se na nekim objektima montiraju radijatori ovog tipa: http://www.cini.co.rs/index.php?act=3&sub=7
a slucajno ako ne bude tih modela da se nadje neki istih ili slicnih karakteristika
i koliko sam video nigde nema vise od 8 rebara... pa sad kako bude...
Suma sumarum, radijatore uopšte nemoj da gledaš niti razmišljaš o njima.
@Volf
ima svakakvih ljudi, evo da si ti npr. na vrhu, ja bi možda uzeo u razmatranje da ti naplatim tu terasu, dok većini drugih forumaša ne bi.