Ja bih bas voleo pokrovlje i koliko vidim neprodato je jos 3.200 stanova. Necu se zaletati dok ne budu useljivi, a u ovoj situaciji ce ih sigurno biti, kao sto Zagreb sada ima par hiljada novih potpuno zavrsenih useljivih stanova koje niko ne kupuje i drzava nudi sve vece subvencije. Znaci nismo mi novi u tome, samo kopiramo druge, a gradjevina je oslonac razvoja pa moraju da grade i bez potrebe, ne razumem tu ekonomsku logiku bas, ali vidim da je tako i u okruzenju.
Nisu bas svi ludi za potkrovljem toliko, ja dok gledam stanove, potkrovlja su mi obavezno ponudjena, tako da to niko ne kupuje, a posle ove spektakularne zime kada se desilo ono sto se desilo sa potkrovljima Beograda, sto je stvarno nacionalna katastrofa, nece vise biti preterano zainteresovanih. Ja cak ocekujem pojeftinjenja istih. Mene najvise brine limeni krov, to je apsolutno najjeftinija moguca varijanta krova, do sada su se takve konstrukcije radile samo na proizvodnim halama, fiskulturnim salama i stalama. Vek trajanja je kraci i cesce mora da se radi zamena. Ono sto ce biti dobro u Stepi su ti energetski pasosi, pa ocekujem stvarno dobru izolaciju i to cemo da vidimo. Sto se tice kvaliteta neko mi je zamerio na tome, nisam ja mislio da je ruzan parket, ili da su ruzne plocice, nego mi se ne dopada sto prepoznajem sve te materijale i znam im cenu. Ulazna vrata su najjeftinija moguca, kupio ih moj zet, kostaju 13.990 i kaze da se zezno, da su stara drvena zakon, jer mu ova jos manje dihtuju, unutrasnja stolarija je ona ultra laka iverica jer vidim kakvim sistemom su zakacena vrata, znam opet da su to najjeftinija vrata. Bukov parket je takodje najjeftiniji parket, itd. Da li je lepo, meni jeste, ne bih menjao nista, samo mi se ne svidja sto je sve ultra jeftino.
Naime, jedna prijateljica je bila kod jedne svoje drugarice koja je kupila od grada stan u blokovima, valjda neka crna zgrada, za drzavne sluzbenike, ono kao malo niza cena od ekonomske. Kupila je potkrovlje jer nista drugo nije ostalo na spisku. Njoj je jos prosle zime prokisnjavalo, parket se podigao u 8 stanova, a u svakom stanu pukao radijator. Ja sam bio zgranut, sad su se dogovorili i zajedno tuze izvodjaca radova. Meni nije jasno da li je grad to kontrolisao, ko je nadzorni organ u Stepi, da li kupcima dozvole da prate radove, da dovedu nekog svog strucnog da pogleda povremeno sta se radi i sta se stavlja?