Volf":1yp43u7w je napisao(la):
Kakvo god da je stanje, ja ne mogu da stopiram svoj život.Ovo nije rasipanje, da uzimam kredit da idem u Vegas.Uzimam kredit, za najosnovniju stvar, koja podrazumeva normalan život.Ako sve tako pukne, snaći ću se.Ako ne budem imao za kredit, neću imati ni za normalan život, ne bih imao ni za kiriju, a na ulicu ne mogu.Ako dođe do te situacije, tražiću treće rešenje.Da sam u takvom razmišljanju kao neki, ni minuta ne bih čekao, gledao bih svaku mogućnost da napustim zemlju.Znate da će katastrofa, mrsite ovde po netu, biće ovako, biće onako.Pravac Kanada...
Niko nije rekao da si uzeo kredit za pogresnu stvar.
"Ako ne budem imao za kredit, neću imati ni za normalan život, ne bih imao ni za kiriju."
Ovo nije tacno. Kirije padaju, kreditna rata ide navise. U slucaju da nemas ni za kiriju mozes da se vratis odakle si dosao, pa makar privremeno. Mozes sa porodicom da odes mozda u inostranstvo kao sto to sad radi 20% grka. Mozes da odes u neku zabit gde ce ti besplatno dati imanje samo da mu odrzavas kucu i imas da jedes. Ako nemas za kredit, neces vise imati ni stan, a s obzirom da nekretnine padaju, ostace ti i dug od kredita koji ces placati uz kiriju. Uopste nije isto, kredit je jedna obaveza, nista drugo nije.
Ja ovde nisam inadzija da ubedjujem kako je nesto previse lose, nista nije savrseno, ali kako zivot tece i kako se situacija menja hocu i da se cena menja. Ko je kupio za 1290, kupio je, sad je realno 1090 sa PDV-om. Moji prijatelji su sad kivni na Miskovica sto na vreme nije spustio Bellville jer kad su oni uplatili Stepu tamo je jos uvek kostalo 2000+PDV, a pre neki dan bili kod prijatelja i odusevili se stanom od 52m2, 1600 sa PDV-m. Drugarica se sita isplakala. Sta ce, tako je kako je, nece da se ubije, ja samo sada komentarisem sa onima koji treba da kupe, zasto se sada u ovoj situaciji toliko zure da plate Stepu 1290? Sada stvarno vise ne vredi toliko. Ja nemam za NBGD i hocu Stepu, ali po ekonomskoj ceni, a to je cena po kojoj prodaja funkcionise, a ministar je rekao i sam da je trenutno prakticno stala. Laz je da je to jeftino, ako je u sirem centru Cacka isti nivo gradnje 650e/m2 sa PDV-om, projektno finansiranje banaka, sa sve cenom zemljista, infrastrukture, i tamo postoji i grejanje i sve ostalo, ne moze neko da me ubedi da ja treba da platim drzavnu livadu vise od polovine cene stana. Neko ovde previse dobro zaradjuje, uz potpuno besplatan marketing na TV-u, ne zaboravi da oni nikad nigde nisu uplatili nijednu reklamu, a znas koliko treba uloziti i u to.
JEFTINIJI, JEFTINIJI, JEFTINIJI,...
http://www.gds.rs/default.aspx?ID=gds_Vesti&LN=SRL