Igormartin
Higher intermediate
- Učlanjen(a)
- 20.11.2020.
- Pohvaljen
- 1.080
Tako otprilike ide i siromaštvo po Europi.
Poslano sa mog M2007J3SG koristeći Tapatalk
Nije bas tako jednostavno. Ove projekcije o depopulaciji su zasnovane na proslosti, ne uzimajuci u obzir zasto i kako je doslo do prethodne depopulacije.Tako otprilike ide i siromaštvo po Europi.
Odesa je u jugozapadnoj Ukrajini, nema veze sa istokom.Zatim, smesno je uopste i porediti siromastvo u Ukrajini ili Moldaviji sa bilo kojom zemljom u Evropi (ukljucujuci Balkan) - to je potpuno drugi nivo bede nezamisliv za nas. Samo kad se setim njihovog toalet papira... Ja recimo ne poznajem nikog (osim sebe) ko je ziveo u Ukrajini a da to nije bio Kijev pa je tesko objasniti recima tu bedu. Odesa je poslednje parce civilizacije u istocnoj Ukrajini, kada prodjes kroz Tatarbunare i Gagauziju i konacno iz Djurdjulestija udjes u Rumuniju (Galaci) to je kao da se teleportujes iz 19. veka u danasnji Njujork. Ko ne veruje neka proba.
Dakle siromastvo u Evropi bez premca Ukrajina i Moldavija, pa veliko nista, pa zemlje PIGS-a i Balkan (sa Bugarskom), zatim Poljska/Rumunija i Pribalticke drzave.
Lapsus, u pravu si - treba da stoji (jugo)zapadna Ukrajina.Odesa je u jugozapadnoj Ukrajini, nema veze sa istokom.
Od Odese do Rumunske granice je samo jedna oblast deo Besarabije, koja jeste zaostala, ali to je par % Ukrajine.
Kao da kazes Srbija je krs i lom, jer si bio u Crnoj Travi.
Ne kazem da Ukrajina nije siromasna, ali dao si pogresan primer
Kada si živeo u Ukrajini. Od 2014 kada sam prvi put bio tamo, do 2022 kada sam morao da je napustim, puno toga se promenilo. To o čemu pričaš za puteve ne bih rekao da je tačno višeLapsus, u pravu si - treba da stoji (jugo)zapadna Ukrajina.
Pa to sam i rekao, od Odese do Rumunije je Bog rekao laku noc, bez obzira da li se radi o Ukrajini ili Moldaviji.
Ja zam ziveo u Nikolajevu (sada Mikolajv ili vec kako se zove) - dobro, bolje nego u Tatarbunarima ali ipak beda veca nego u Crnoj Travi ili Djakovici. A u pitanju je grad velicine Novog Sada, nije bas selendra.
Pazi, nemaju ni so da posipaju po putu zimi, bezbedno je voziti po gradu samo kada okuje led jer sahte ne postoje (samo rupcage), da ne pricamo o drugim stvarima.
Azerbejdzan i Gruzija su Luksemburg za Ukrajinu (osim Kijeva, to je drzava u drzavi).
@Salev85 fantasticna opservacija, zamisli tek u sledecih 50 godina, 99% ce da umre.Specijalno za tebe i defketa:
https://data.stat.gov.rs/Home/Result/3104020201?languageCode=sr-Cyrl
Nagradno pitanje. Koliko imamo ljudi starijih od 50 godina od kojih ce nažalost 80% u narednih 30 godina da umre.
2010-2011.Kada si živeo u Ukrajini. Od 2014 kada sam prvi put bio tamo, do 2022 kada sam morao da je napustim, puno toga se promenilo. To o čemu pričaš za puteve ne bih rekao da je tačno više
Mngoooooogo se promenilo. Većina ukrajinskih gradova su uredjeniji i sa infrastrukturom i svim ostalim od naših gradova.2010-2011.
Normalno se govorilo do 24. Februara.. I sada se govori, ali ljudi imaju pravo sada da se ljute...Ruski se govorio svuda po Kijevu a i u Lvivu barem tada nije bilo problema poručiti u restoranu na ruskom...
Naravno,Zato kažem "barem tada", 2014. jer nemam iskustvo kako je sada... mogu samo da verujem da je tako...
Ipak taj jedan vojnik-graničar jeste otvoreno zamerio ruski.. generalno je bilo neprijatno iskustvo na granici, a unutar Ukr nije
Можда неки крајеви Београда. На пример на Вождовцу је број Рома десеткован од када сам ја клинац. Већином су запалили на запад.Procentualno gledano, Bgd je danas pod invazijom Roma
Naročito što popisom vecina Roma nije ni evidentirana, te zvanično ne moguce je to i argumetovati.
Zapažanje sam izneo samo radi činjenice o bitno promenjenoj demografskoj slici Bgda
Мени је овде занимљив доста солидан број Немаца, па онда 509 Италијана.Pogledajte prilog 195587
234 Cigana
Procentualno gledano, Bgd je danas pod invazijom Roma
Naročito što popisom vecina Roma nije ni evidentirana, te zvanično ne moguce je to i argumetovati.
Zapažanje sam izneo samo radi činjenice o bitno promenjenoj demografskoj slici Bgda