Zato sam i kupio na prodajnom danu za nizu cenu od trzisne, trebao si ako si mogao. Lokacija je top, park, pogled na ceo grad sa 5+sprata, nema takve novogradnje u toj zoni, ono po DT je sve manje vise smesno. Opet i sa sadasnjim cenama u viva residence od oko 3100, taj stari stan mi dodje skup iako je opremljen. A nije skroz renoviran, parket deluje staro, prozori su pvc ako dobro vidim, ostali namestaj najjeftinije verzije. Ali svako bira sta mu treba, meni se ne zuri.
Neverovatna je koincidencija da živim u identičnom stanu trenutno, baš tu na const osvetljenoj jugozapadnoj strani, samo neki sprat iznad. Bukvalno 50 m od Bulevara, ali sa pogledom na drugu stranu gde su prizemne kuće/niske zgrade. Veoma je mirno sa te strane, pogled stvarno fantastičan i prema gradu i prema jugu ka padini dole i Avali, pogotovo što je južna strana cela u staklu. Mikrolokacija fantastična, minut do prevoza, 15 min peške do centra grada, sve što je potrebno za život na 50-300m (DZ, pijace, veliki marketi, škole, vrtići). Ipak, kako sam ja
Indijanac iz Gandijeve na 100m od reke, nedostaje mi NBG.
Frka za parking je ogromna, mada se provale štekovi posle nekog vremena. Na NBG sam palio auto 6x dnevno, sad me to ograničava, ali sve mogu da obavim peške. Liftovi su prastari, stalno se kvare i mali su! Destimuliše te npr da voziš bajs ako si u tom fazonu. Konkretno u oglašenom stanu, parket je star 50 godina!
Retko ko ga izbacuje, hoblovanje i lakiranje. To su izvorno dvosobni stanovi sa ogromnom dnevnom sobom i ogromnom kuhinjom/trpezarijom. Sa ostavom i terasom ima oko 65 kv. Veća površina za dvosoban stan, znam ludake koji su bez ikakvih dozvola rušili noseći zid između dnevne sobe i trpezarije, a onda iza kuhinje pravili tu malu sobicu. Ovaj čovek je da kažemo kulturnije to renovirao, podelio dnevnu sobu da bi dobio spavaću i samo pomerio vrata kupatila koje je povećao na račun ostavice koja je izvorno u kuhinji. Da li je skupo? Preskupo je! Sećam se kada je čovek identičan stan (nerenoviran) prodavao za 1000 eur/kv pre 7, 8 god. Dakle 3x jeftinije. Pre dve godine se identičan renoviran stan prodao za 125K.
Vi
navijači slobodno i dalje krivite investitore i agenta Peru (koji svakako imaju koristi od ovoga), ja krivim ekipu koja vodi monetarnu politiku, koja opet mora to da radi da pegla makroekonomiju i da ne pukne finansijski sistem! To ih ne oslobađa epiteta bandita!
Ovo što se desilo i što se dešava je najveći transfer bogatsva od uspostavljanja sistema (Bretton Woods).
Evropa na kolenima, a ovih dana je ooogroman pritisak sa svih strana da FED zaustavi dizanje kamata. Svi mainstream finansijski portali samo o tome pišu, čak i najveće kompanije kukaju, malo im bilo
besplatnog novca! Pauel navodno kaže da će ostati dosledan dok se ne reši problem! Pozdravljam svakako, ako ništa, a ono zbog poštenije raspodele, da se malo izniveliše to biranje pobednika, pa nek propadnu zombi kompanije. Lično sam i dalje pesimista, mislim i dalje da će da pivotira čim se značajnije pogoršaju
job reports, koji su još i ojačali u najnovijem izveštaju
, svakako mislim da je loše vreme za kredit! Navijači nikako da ukapiraju da ne mogu i
jare i pare da dobiju. Lepo kad raste lični obrt, nominalne plate i sl, ali im se ne dopada kad vide cene na pijaci ili cene kvadrata.
Isto važi i u suprotnom smeru, ali obrnutim redosledom, prvo primetiš da nema posla, manji promet, tek posle vidiš manje cene (pa i kvadrata). Ključevi generalnog pravca cena isključivo su u rukama CB!