Šta je novo?

Cene nekretnina

Znači po tebi je bolja investiciona kupovina nekretnine u Budimpešti?
Pitam ja ovde to često, iskreno mislim da je Dubaji bolja investiciona kupovina, za ove ostale države nisam upućen i ne bih rekao.
Veliki porast i dobra investiciona kupovina bi bila u državama koje su u ekspaniziji pa u njima neki na početku projekti poput BNV, ali rizik je to i druga država i to treba ukalkulisati.

Ne znam sta bih ti rekao, da li treba da raspravljamo da li je boja investicija suvi centar Budimpeste ili centar NS? Koliko turista poseti Bp, koliko Ns, velicina i istorijski znacaj, prosecna plata... Kad sretnes nekog random stranca u npr Pragu :) pitaj ga sta misli. Ja kad strancima pomenem Novi Sad, odgovore: Yeah, yeah, don't be sad. ili eventualno: I have visa, how do you mean - no visa.

Ne znam sta bih ti rekao, da li treba da raspravljamo da li je boja investicija suvi centar Budimpeste ili centar NS? Koliko turista poseti Bp, koliko Ns, velicina i istorijski znacaj, prosecna plata... Kad sretnes nekog random stranca u npr Pragu :) pitaj ga sta misli. Ja kad strancima pomenem Novi Sad, odgovore: Yeah, yeah, don't be sad.
Koja logika, pa koliko stranaca poseti Rim, daleko više nego Budimpeštu. O istorijskom značaju i veličini mislim da je izlišno i govoriti. i zamisli sad nekog ko nije iz Rima da kupuje tamo stan radi toga što je Rim važan i znamenit grad posećen od strane turista širom sveta....bukvalno van svake pameti.

Ne znam sta bih ti rekao, da li treba da raspravljamo da li je boja investicija suvi centar Budimpeste ili centar NS? Koliko turista poseti Bp, koliko Ns, velicina i istorijski znacaj, prosecna plata... Kad sretnes nekog random stranca u npr Pragu :) pitaj ga sta misli. Ja kad strancima pomenem Novi Sad, odgovore: Yeah, yeah, don't be sad. ili eventualno: I have visa, how do you mean - no visa.
Ne pričam za NS i ovaj stan, ovo sam podelio jer mi je realno zapalo za oko i to je cena za nekog za život, a ne za investiciono.
Nego sam te pitao za tvoje mišljenje gde je bolje investiciono uložiti, ako si Srbin koji živi ovde? Ili gasterbajter, a da nije lupovina svoje nekretnine u toj zemlji gde živi i radi?

Koja logika, pa koliko stranaca poseti Rim, daleko više nego Budimpeštu. O istorijskom značaju i veličini mislim da je izlišno i govoriti. i zamisli sad nekog ko nije iz Rima da kupuje tamo stan radi toga što je Rim važan i znamenit grad posećen od strane turista širom sveta....bukvalno van svake pameti.
Propustio si samo da primetis da su cene ovih stanova u Budimpesti bile iste ili nize od ovoga sto je Filip shareovao... Al ok, ni ne ocekujem previse... Da, u pravu si, to je poenta price, vise ljudi ide u Rim nego u Budapest.

@Filip 01
Ne znam, ja sam ti poslao odgovor vezano za onaj stan koji u NS koji si postovao....

Ima i za 118
Situejsn je vaka. Ova menjacnica ovde u bgu nepostoji. Ima tu alta menjacnika kurs je 117. Zamenih 150e. Malo dalje ima menjacnica panter kurs je 116.5. Stigoh kuci ima ovde dve lokalne menjacnice jedna zatvorena ne vidim kurs, druga 116.8 kupovina 118.5. Kupih 150e. Pitam el ima za kupovinu kaze zavisi koliko ti treba, rekoh videcu hvala. Dodjes mi 100din.

Delio samnovde razne postove o Dubajiu i nekim ulaganjima koji su meni bili interesantni i ,,zagarantovanom,, povraćaju...
Spominjao sam i Grčku i to moje istraživanje nekih apartmana i računicu...
Kipar sam samo spomenuo kao moguće nešto iako nisam istražio.
Skoro niko nije rekao alternativu, mislim da je Sale rekao Beč, ali kao samo zaštitu od inflacije a ne ROI ili ozbiljnije...
Bilo je ko što sam i rekao nekih članova koji su postovali ozbiljnije projekte po raznim državama poput ili nalik BNV, eto to je po meni korisno tako nesto usporedjivati, pa onda i prednosti i mane jer si investicioni kupac iz druge države.
I sam spominjem koliko je lako uzeti to jest kupiti investicionu nekretninu u svojoj zemlji.
Čak i da zanemarimo odakle smo i koji državljani i tu prednost(koji ne mogu da procenim još) koja bi to bile svetske destinacije za investicionu nekretninu?

Vrh