Ma svima odgovara pad (bar 95% ovde prisutnih- ako grešim njje namerno unapred se izvinjavam) tako da treba za to da se borimo agresivno kao i oni sto se bore agredivno da raste.
Sama diskusija ne znam da li pomaže jer je druga strana jako agresivna u dizanju cene pa ti diskutuj do sutra i samo posmatraj iz pasivne pozicije dok oni i te kako rade da te uteraju u ropstvo. Prodaće ti, banke će ti staviti lance, imaju jako dobre pravnike i zakon na svojoj strani.
Uradi nešto konkretno za sebe i svoje ljude i narod a oni što kažeš neka mešetare.
Jednom kad krene na dole nema nazad par godina.
Javiće se viškovi za oko 2-3 godine od danas.
Broj dozvola već sada pada.
Ne pozivam na neki bunt.. kupiće ko mora... nego samo konstatujem da je mnogo jača pozicija onog koji prodaje a da su sa druge strane razbijeni kupci koji su nepovezani sa malo pojedinačne snage. Treba misliti o tome generalno. Ne mislim da bi pomoglo davanje lažnih informacija ovde iako ima ovih kontraša sami sebi protivni i to se lako provali.
Tu bismo morali i da znamo trenutak kada da povučemo ručnu jer balon se duva i možda donekle pustiti da ide da se puni.
Što je neko rekao ovde svaku cenu koju je nudio bila je 30% manja. Jako zanimljivo...
Da više mi odgovara pad iz čisto sebičnih razloga i to ne toliko zbog cene (vezana kupoprodaja), koliko zbog talasa veće ponude koji bi zapljusnuo tržište! Najviše mi odgovara stabilnost višegodišnja, decenijska, porast monetarne mase srazmeran porastu realnog autputa! Da uspeh zavisi od sopstvenih kvaliteta, a ne od kladionice CB-a. Muka mi je više od ovog MMT kejnzijanskog pristupa i šokova koje monetarne politike stvaraju svojim intervencijama, svaki put kad zeznu stvar na makronivou! Bukvalno mi je za ulicu i robiju ovo, ali šta očekivati od naroda gde ni neki ekonomisti ne kapiraju ovo što pričam (a kamoli obrazovani drugih struka), gde 50% gleda razne rialitije i sl (zapad je podjednako lobotomiran da se razumemo). Njihov zadatak je da se drže rigidno tih planiraniih 2% godišnje inflacije, uz adekvatnu zaposlenost, drže se tržišnih pravila igre i ne odstupaju od toga i da puste sinusoidu da oscilira oko te prave u prirodnim ciklusima, a ne ovako da po svojoj diskreciji biraju ciljeve, pumpaju balon, biraju pobednike, prave kazino i prilike za mešetarenje! Nije da zagovaram zlatni standard, ali ovaj nestabilan i nefer sistem i treba da propadne. Ne, za ovo što se dešava Vam nisu krivi investitori i agent Pera, shvatite to!
Ne bih se složio da većini odgovara pad, pre je pola-pola generalno, onaj koji je sve završio, pa njemu ne odgovara pad vrednosti svoje imovine, da ne pominjem one koji su već u kreditima, a desi se potop i ostanu bez posla npr! Ne radujem se ni propasti investitora, izvođača, agenata i zbog njih samih, a i mnogo više zbog onih čiji će pošteno plaćeni kvadrati potencijalno ostati u sivoj fazi!
Nije to pasivno posmatranje, to je pokušaj neutralnog sagledavanja bez pristrasnosti ka bilo kojoj strani i gledanje šire makro-slike, a ne samo svojih sebičnih interesa! Da, ovo je trenutno tržište prodavaca, kao što je bilo tržište kupaca 2010-2016. Kao što mi je legitimna kuknjava kupaca sad, tako mi je isto bila legitimna i onih koji su morali ranije da prodaju po damping cenama (da ne ulazim još u probleme sa deviznim kursom). Poenta je da ste mi sad primetniji i manipulativniji vi koji navijate za pad i po sopstvenom priznanju, agresivno se borite za taj pad, a sa druge strane ja ovde još nisam stekao utisak da uopšte ima investitora, agenata i sl! Ne kažem da ih nema, moguće.