nikola011":2uk9eqqw je napisao(la):Mera od 20% je uvedena kada je vec bio u najavi pad cena nekretnina i to da bi se sprecio bankrot banaka za koje mi nemamo novca da spasavamo kao drugi. U Americi je propast banaka pocela kad su krediti postali previse rizicni, odnosno kada su davane velike kolicine novca sa nedovoljnom hipotekom. To je isto radila nasa Agrobanka. To su radile i druge banke, pa je moj drug u vreme spica cena za jedan stan od 1.200e/m2 koji se sad prodaje za 800evra/m2 dobio punu hipoteku samo na taj stan, i to tada bez ucesca. To je katastrofalan rizik za banku. Zato je uvedeno ucesce od 20% da se bankarima smiri glad za zaradom i vestacki smanji njihov rizik.
mekbejn":20t2apo3 je napisao(la):Ali je makar u tom segmentu NBS radila svoj posao, jer je bankarsko poslovanje kod nas ipak koliko-toliko uređeno.
Ovako nešto kao sa Agrobankom naravno nije moglo da prođe neopaženo. Samo je nekome rečeno da tako prođe, i to je to.nikola011":2hegw64d je napisao(la):Mada mislim da je i NBS to znala ali je cutala jer su takve bile direktive "sa vrha". Prilicno cemo da placamo igrarije iz ovih 10 godina, mislim da ce se sigurno pojaviti jos nesto.
guverner":19j0hdzb je napisao(la):Drago mi je da se tema lepo razvija.
Pozdrav svima i hvala na komentarima. :kk:
Slažem se ali je to druga tema :bash:JohnyBgood":3h992hg9 je napisao(la):guverner":3h992hg9 je napisao(la):Drago mi je da se tema lepo razvija.
Ma tema se lepo razvija ali zato ekonimja, gradnja, subvencije, plate od kojih bi ljudi vracali kredite, sve ode u ... :notok:
moždaГага":7ahav63v je napisao(la):Можда некоме помогне око некретнина, све на једном месту:
http://www.gohome.rs/nekretnine+BELA+interfon+stan+lift/page1/
guverner":3pwyxwk2 je napisao(la):Drago mi je da se tema lepo razvija.