vucko":2vqgj9iw je napisao(la):Gardenija nije ni zapoceta.Imas alpha city koji je vec poodmakao.Mozda si na to mislio to je u neposrednoj blizini.
Jeste to bez PDVa , video sam na nekom drugom forumu , kaze covek da je zvao i da su im stanovi , kada se kreces od prizemlja , od 2.150 ,pa kako ides ka vrhu su 2.550 evra po m2.Garaze su im sa nekim liftom i imaju 2 garazna mesta na jednom i ta 2 mesta na jednom pravom garaznom mestu kostaju 24.000 evra , odnosno 12.000 evra po komadu.JohnyBgood":2ypj4j6v je napisao(la):Vidim Novopazarsku su poceli da reklamiraju na nektetnine.rs (na sajtu ne kazu nista) za OD 2160 jevra pa nadalje
http://www.livinggood.rs/
E sad, ako je to bez PDVa i garaze, malo su se i tu zatrcali.
gygy11":v7pl3rib je napisao(la):Na kraju da se vratim na stare stanove , pa nije ni normalno da se cene starih i novih stanova talo malo razlikuju.Logicno je da stari idu dole vise nego novi.
Vazi i za Beograd koji prema popisu ima prakticno isto stanovnika kao prema prethodnom, a ne zaboravi samo koliko je tu doslo izbeglica i iz drugih gradova. I Beograd se polako prazni, odatle najvise ljudi ode van zemlje. Deca se ne radjaju. Dacu ti primer osnovne skole na Banjici. Kada je naselje izgradjeno imalo je 8 odeljenja po 30 djaka. Danas, kada u tu skolu idu i mnoga deca iz Jajinaca ima 4 odeljenja po 22 djaka. Skola je pola prazna, kao i mnoge, pa Djilas sada o trosku grada hoce svuda da organizuje boravak kako uciteljice u stravicnom broju ne bi ostale bez posla.gygy11":3brcfo2w je napisao(la):Takodje , tacno je da u Srbiji 35.000 ljudi vise umre nego sto se rodi , ali to ne vazi za Beograd , jer u njega svake godine dodje neto 15-20.000 ljudi , pretezno mladih , a oni su svi u najvecem procentu potencijalni kupci.
gygy11":2ye86fbq je napisao(la):Ja delim misljenje ljudi na nekim drugim forumima , da nece padati cena novogradnje u Beogradu , a da ce padati stariji stanovi...
Ja ne znam da li ti kapiras , ali ti si upravo potvrdio moje pisanje.Kao prvo , potpuno sam svestan svih negativnosti naselja Stepa Stepanovic , cak sam i ovde to napisao u jednom od prethodnih postova , da je , s obzirom na materijale koji se koriste u gradnji (ti materijali su se ugradjivali pre skoro 20 godina) i s obzirom na lokaciju , cena od 1.290 evra/m2 , uopste , ali uopste nije mala i rekao sam da je u najmanju ruku trzisna , ako ne i malo visa od trzisne (ako je to uopste moguce tako reci).Ali , ponavljam , ali i uprkos svemu tome , tamo je prodato 2.000 stanova!!!nikola011":3c2xr506 je napisao(la):gygy11":3c2xr506 je napisao(la):Na kraju da se vratim na stare stanove , pa nije ni normalno da se cene starih i novih stanova talo malo razlikuju.Logicno je da stari idu dole vise nego novi.
Naravno da nije normalno ali u nekoj drzavi gde postoji kontrola.
Uporedi recimo ova dva naselja: Cerak Vinogradi - Stepa Stepanovic
(recimo da su otprilike ista zona grada i slicna lokacija po udaljenosti, pa to izostavljamo)
Cerak Vinogradi, radjeni za vojsku i policiju, radile arhitekte iz Srbije, Slovenije i Hrvatske zajedno. Najlepsi stanovi po funkcionalnosti u Beogradu, fasadna cigla, sendvic zidovi, u fazama gradnje postojale po 3 razlicite kontrole, isti broj zgrada kao u Stepi na duplo vecoj povrsini, ima toplovod, stolarija Lesna koju ni posle 20-30 godina 90% stanara nije promenilo.
Stepa, novogradnja, najgori stanovi po strukturi na planeti (sobe 2.5x5.5 sa prozorom na 2.5, zgrade na rastojanju od 27 metara, sve u betonu, sve vestacki materijali (PVC traje 10 godina, a dobra drvena stolarija preko 30), nema toplovod, sve zgrade su prokisle koje su imale zavrsen krov vec posle prve kise, stavljani najjeftiniji materijali koji postoje na trzistu.
Pa da li ti shvatas da ce kroz 10 godina vise imati da se renovira u Stepi nego na Cerak Vinogradima?
Zato narod i dalje kupuje staru gradnju ako ne po visoj, onda po slicnoj ili malo nizoj ceni.
A dao sam ti nesto sto gradi drzava i kako tako lici na neku organizaciju, o nekim naseljima tipa Belville koje je od Ytonga i nesto najjeftinije gradjeno na svetu da i ne govorim. Kako onda novogradnja da bude skuplja, ajde objasni mi.
gygy11":1zvvfecq je napisao(la):Ja ne znam da li ti kapiras , ali ti si upravo potvrdio moje pisanje.Kao prvo , potpuno sam svestan svih negativnosti naselja Stepa Stepanovic , cak sam i ovde to napisao u jednom od prethodnih postova , da je , s obzirom na materijale koji se koriste u gradnji (ti materijali su se ugradjivali pre skoro 20 godina) i s obzirom na lokaciju , cena od 1.290 evra/m2 , uopste , ali uopste nije mala i rekao sam da je u najmanju ruku trzisna , ako ne i malo visa od trzisne (ako je to uopste moguce tako reci).Ali , ponavljam , ali i uprkos svemu tome , tamo je prodato 2.000 stanova!!!
A zasto? Pa po mom misljenju jedino racionalno objasnjenje jeste da postoji objektivno velika traznja za stanovima i da se ljudi radije odlucuju da kupe i malo skuplje , a samo da je ,pod jedan ,sigurni papiri, i pod 2 ,da su sigurni da ce da se zavrse.
Dakle da zakljucim , i dalje mislim da cene novih stanova nece bitnije padati , ako uopste , a da ce stariji stanovi imati jedno "odvajanje" od cena novih stanova.To je po meni ocigledno.
Pa za tih ~ 1.300 evra/m2 mogli su da kupe polovan stan u nekim od novobeogradskih blokova uz Savu (dakle na sjajnoj lokaciji za porodicu i decu) , sa daleko,daleko boljim saobracajnim komunikacijama , nego sto je to slucaj za Stepu Stepanovic , pa se ipak njih 2.000 pre odlucilo za novo i na losijoj lokaciji.To su stvari koje ocigledno govore u prilog mojoj tezi.
guverner":15gaphn5 je napisao(la):Makle su se bogami od te 2008 u proseku 25 % negde više negde manje ( +/- 5 %)