Mi smo uveli vize Kubi zbog pojacanog prolaska kubanskih migranata u EU koji su koristili bezvizni rezim a zatim peske ulazili u EU (Hrvatsku). Nesto slicno bese i sa Iranom i Ruandom ako se dobro secam.Ako ces da zakljucujes da smo u ‘jako losoj situaciji’ jer nam treba viza za usa onda stvarno ne treba da ulazis u tematiku.
Putuj na Kubu kad vec volis, nama tamo ne treba viza, njima treba a i lepse je od NY.
ajmo ponovo, ti i ostali SNS teletabisi sa ovog foruma, resite ovaj rebusResi rebus: krediti za mlade, dijaspora, expo, rast turista = ???
Indeks percepcije korupcije u Somaliji 11, u Srbiji 36, u Danskoj 90. Formalno u pogledu korupcije jesmo blize Somaliji.Kako rece neko gore, nismo blize Somaliji nego Danskoj? Konvergiramo ka Somaliji na jako, ne zaustavljamo se.
Nije bitno sta je meni bitno. Ja sam samo pokusao da objasnim da zavisi od percepcije kako meris, sta meris, ko meri, zasto meris i slicno.Ako je transparentno i po zakonu… tebi je to najmanje bitno, jel tako?
Legalizovana je mogucnost da namestis tender za pribavljanja licne materijalne koristi. To vise ne spada u korupciju i naravno = manje korupcije. Inace je federalni zakon koji omogucava da platis da promene pravila na tenderu i prilagode onom ko je platio.Pa nije u Oregonu legalizovana korupcija, nego marihuana.
Sve zavisi koliko imas $$ ako nemas dovoljno .... nema teorije da prodjes dobro. Sve je na prodaju za $$. Sam ce morati barem 2-3B da plati.bolje nam kaži da li se poštuje zakon u USA. Kako prodju oni koji pokušaju utaju poreza? Pa makar to bile i poznate ličnosti, sportisti, političari. Da li postoji kontrola porekla imovine? Da li rade institucije svoj posao?
Jbs vradovicu percepciju, crno je crno, ne može biti belo, pa da ga isperiepiras deset puta…nema potrebe da ovu brljavu korupciju u Srbiji porediš sa nekim lobiranjem u koliko toliko uredjenim sistemima i društvima…Nije bitno sta je meni bitno. Ja sam samo pokusao da objasnim da zavisi od percepcije kako meris, sta meris, ko meri, zasto meris i slicno.