Meni ne treba najbolja zemlja na svetu. Meni treba da naša zemlja bude bolja. Ali ne brža jača bolja nego da radimo na funkcionisanju institucija. Bez obzira ko je na vlasti da institucije rade za promenu. Ali da rade za sve. Mi smo toliko ograničili ponudu nekretnina i toliko podigli takse, usporili sve što može (od katastra, urbanizma, priključenja struje, gasa, usporene i nemoguće legalizacije itd) samo da bi podigli cene nekretnina da se rasproda vodeni projekat. Dali besplatno zemlju, proglasili ga projektom od specijalnog značaja (ne primenjuju se svi zakoni u tom slučaju) samo da bi odredjen broj ljudi profitirao. I sad nam još ovakvi kao ti sole pamet da je to dobro za nas i ako nam se ne sviđa da emigriramo . Pa lepo.Mi smo medju najgorim u Evropi, pa jedno 200 godina, nista tu nije revolucionarno. Bicemo u donjoj polovini i za 50 godina, samo ce nadam se ta razlika izmedju ‘najboljih’ i ‘najgorih’ biti jos manja. Opet, Evropa je kontinent sa najboljim standardom zivota i jbg tesko je tu progurati se mnogo dalje. Cak i ti Rumuni, sa neverovatnim rastom, su opet na dnu Evrope samo eto imaju nas i Bugare, ko sto mi imamo Bosance i Albance, da se vade. To nece jedni izbori i jedna promena vlasti resiti, to je nesto sa cime mozes da se pomiris, ili da emigriras.
To opet ne znaci da se i kod njih i kod nas i kod Albanaca ne zivi bolje nego pre 10 god, i da se kece ziveti jos bolje. Ne znaci da za 5 godina i stvari koje si naveo nece biti resene. Nece ih doduse resiti besmislene fraze poput te ‘kolinija za rudnike i otpad’. Evo ubismo se od rudarstva.