Da malo obrazložim za dušebrižnike ili one koji misle da su sledeći continental. Prosečna neto plata u Continentalu je 1000e, dakle bruto neka bude 1600e. Na 500 radnika puta 1600e mesečno to je 800000e iliti godišnje 9 miliona 600 hiljada evra. Firma radi već skoro 4 godine, dakle ukupno je samo kroz plate isplaćeno 38.400.000,00eur. Dakle 50% više nego što su subvencije iznosile, na stranu radna mesta i što su to pare koje su faktički vraćene u sistem. Ajde da ne računamo cele plate već samo poreze i doprinose to je oko 14.400.000,00eur + porez na dobit i ostalo, da zaokružimo na 20.000.000,00eur što je oko 40% manje od iznosa subvencija koje su se vratile direktno državi. Dakle ako se firma zadrži još 4 godine i da ne računamo povećanje plata država direktno će biti u plusu 12 miliona evra samo od poreza(možda i više, zavisno od poreza). Na to dodamo da naši ljudi dobijaju plate, ne moraju da sade šljive i piju ceo dan, ne moraju da idu u inostranstvo... onda je po meni ulaganje i više nego dobra stvar. Ugovori sa firmama znači da će firma da radi, da ostvaruje profit, da plaća plate.
Ovo je kao kad sam gledao ono Vučićevo obraćanje u Malom Zvorniku, gde se javlja neki deda da se žali da mu 2 plate nisu isplaćene, a firma se zatvorila. Pita ga vučić pa to je privatna firma kakve veze Ja imam sa tim. Kaže deda "što ste ga doveli"? Pita opet Vučić, gleda papire, turska firma radila 3 godine, zbog povećanih troškova se zatvorila, što se tek sada javljate? Kaže deda, pa tri godine smo imali redovnu platu. Na to kaže vučić "Znači pevali ste kad ste primali platu 3 godine, a sada ne valja jer Vam je dužan dve plate i Ja sam kriv što sam ga doveo". Deda gleda ne zna šta da kaže.
Ne možeš ovom narodu ugoditi. Svi imaju preduzetnički duh kao razne Perice, sami ne znaju ništa i svi drugi su im krivi.