Ima raznih pogleda na situaciju. Trenutno sam u inostranstvu u tazbini (nebitno gde) i namerno posvećujem nešto pažnje njihovim tržištu nekretnina. Kamatne stope su im ispod 1.5% na stambene kredite, ali u novinama vidiš brigu da će skočiti blago i uticati na inače nizak prirodni priraštaj. Znači nekome je i 1.5% izgleda visoko. Porezi na nasleđe i na drugu nekretninu (tu može da se nešto umanji ako dokažeš da je i zaista koristiš pored svog primarnog doma) su ogromni. Država se trudi da maksimalno destimuliše ljude da tretiraju nekretnine kao vid investicije, pa im je zato i generalno rentiranje skroz neunosan posao. Pričam baš sa rođakom, kaže strava to kod vas, vi možete da imate i po 2, 3 nekretnine i da vam se isplati. Rek'o jeste prike, znam ja ljude imaju i po pet i žive ga na maks (mislio je da se šalim). Posle se čudimo što ljudi investiraju u Bg - pa isplati se jbg.
Što bi rekao ovaj mag za nekretnine: "Cene nekretnina nikad ne padaju. Znači, one jednostavno, konstantno rastu. Ali u krajem slučaju rastu i nama plate, raste onda i cena, raste sve", rekao je Milić Đokić. "
Stvar rešena.
Prošao sam pored neke novosagrađene kuće od 110m2 (240k), možda nagovorim ženu da odemo da vidimo. Kupim to na bum, preselim se neplanirano i dam otkaz, šta ga je...