Šta je novo?

Cene nekretnina

Gde postoje kuće u BG-u a da su u širem centru ili NBG-u?
Koliko tamo vredi kuća?
Ja ne poznajem toliko BG.
U NS-u na ok lokacijama su itekako vredne kuće, Jodna banja, Adamovićevo naselje, drugar ima kod Betanije kuću za koju je rekao da bukvalno ne zna koju cenu bi prihvatio da je proda, pa neke sam i kačio ovde Kamenjar, Popovica...
U tim boljim kućama na ok lokacijama se i zna ko stanuje, vlasnici jačih firmi, biznisa, poznati doktori, advokati itd...
Ok Popovica je malo udaljena pa se i može naći, ali gradske kuće koje su u neposrednoj blizini zgrada i novogradnje su baš na ceni.
Uvek je gradska kuća bila luksuz, a tek u današnje vreme te moderne, po meni vile.

Senjak i Dedinje pre svega.

Senjak i Dedinje pre svega.
Za to znam čak i ja, ali ima sigurno još adekvatnih mesta i kuća. Krug 2 nema kuće?
EDIT: Bežanijska kosa? Komentarisali smo ovde neki lux projekat u tom fazonu koliko se sećam.
EDIT2: Za mene lično je tipako naselje sa takvim kućama ekstra.

Za to znam čak i ja, ali ima sigurno još adekvatnih mesta i kuća. Krug 2 nema kuće?
Iskreno ne znam, sigurno da ima kuća npr u delovima Zvezdare medjutim na dosta mesta u Beogradu umesto kuća niču zgrade jer je to dozvoljeno urbanističkim planovima, pa bih lično izbegavao te delove jer onda ti kuća izgubi na ceni pošto je okružena zgradama.

Iskreno ne znam, sigurno da ima kuća npr u delovima Zvezdare medjutim na dosta mesta u Beogradu umesto kuća niču zgrade jer je to dozvoljeno urbanističkim planovima, pa bih lično izbegavao te delove jer onda ti kuća izgubi na ceni pošto je okružena zgradama.
To jeste problem, tako su se moji porodični najbolji prijatelji našli izmedju 2 zgrade.
Njihova kuća je odlična i baš su sve napravili kvalitetno i dosta uložili, nisu hteli da prodaju Investitorima i eto.
EDIT: Intima i dvorište od kuće je izgubilo onu vrednost, to i jeste problem.

EDIT: Bežanijska kosa? Komentarisali smo ovde neki lux projekat u tom fazonu koliko se sećam.

Pa pitao si širi centar, to nije Bežanija 😀

Ako bih gledao sada za sebe, iako sam tu priču rešio vrlo dobro, gledao bih nešto u Golf naselju.

To jeste problem, tako su se moji porodični najbolji prijatelji našli izmedju 2 zgrade.
Njihova kuća je odlična i baš su sve napravili kvalitetno i dosta uložili, nisu hteli da prodaju Investitorima i eto.
U gradskoj zoni od toga te može spasiti samo veliki plac a to košta mnogo. I takvih velikih placeva (20+ ari) imaš samo na Senjaku i Dedinju a sama zemlja košta milione. Zato posadiš kuću na sred takvog placa i imaš solidnu privatnost. Ako hoćeš isto to za mnogo manje para onda moraš van Beograda, ka Avali i Kosmaju, imaćeš veliki ranč i svu privatnost i intimu koja ti treba. Isto to u gradu koštaće te 3+ miliona evra (ar = 150k ugrubo).

Gde postoje kuće u BG-u a da su u širem centru ili NBG-u?
Koliko tamo vredi kuća?
Ja ne poznajem toliko BG.
U NS-u na ok lokacijama su itekako vredne kuće, Jodna banja, Adamovićevo naselje, drugar ima kod Betanije kuću za koju je rekao da bukvalno ne zna koju cenu bi prihvatio da je proda, pa neke sam i kačio ovde Kamenjar, Popovica...
U tim boljim kućama na ok lokacijama se i zna ko stanuje, vlasnici jačih firmi, biznisa, poznati doktori, advokati itd...
Ok Popovica je malo udaljena pa se i može naći, ali gradske kuće koje su u neposrednoj blizini zgrada i novogradnje su baš na ceni.
Uvek je gradska kuća bila luksuz, a tek u današnje vreme te moderne, po meni vile.
EDIT: Kada sam bio mali postojala je opcija i dosta se pričalo da se preselimo u Sremski Kamenicu u kuću, jedan roditelj je bio za drugi ne i eto kao zbog školovanja, čuvanja dece (mene izmedju ostalog) se ipak nismo preselili.
Sada sam ja na toj prekretnici gde počinjem o tome da razmišljam, mislim realno smalo je i falili da uzmem umesto stana kuću na Popovici ili Alibegovcu.... Ne kajem se i možda i bude to za 2 god.
Sad to siri centar je postala rastegljiva kategorija. To sto je bilo pre tipa 10 godina periferija sad i nije toliko. Ako izuzmemo Senjak i Dedinje koje su kategorije za sebe na pamet mi pada Kalvarija iliti zemunsko Dedinje, onda Banovo brdo gornji deo ka Kosutnjaku mada i tu su dobre cene. Ja sam vise mislio neke lokacije koje su cini mi se potcenjene tipa Surcin i taj kraj onda Bataja imaju izlaze na autoput, Altina je podvodna, Ledine divlja gradnja to preskociti, cuo sam Plavi horizonti su lepi mada nisam bio. Onaj tamo kraj Borca i ostalo ne poznajem ali ima delova koji su lepi.i uredjeni Deo ka Sremcici i Zelezniku tesko da ce postati atraktivni u skorije vreme ali iaso su lepe pozicije na visini blizina Avale i tako to. Dosta ljudi u Banovcima prave kuce i beze iz grada. Mada opet sve se vise zgrada pravi i po tim lokacijama tako da i ta naselja mozda dozive sudbinu npr Bataje koja je postala grad za sebe i tamo imas sve manje kuca.

Naravno da ima kuća u širem centru, Krunski venac, Neimar, Lion/Crveni Krst su primeri naselja sa predivnim kućama. Ovo su prava gradska naselja sa visokom gustinom naseljenosti, kafićima, restoranima prodavnicama...potpuno drugačiji vajb od Užičke/Tolstojeve gde se nalaze raznorazne residencije i vile, opasane ogradom i izolovane od urbanog tkiva. Senjak ima delove sa lepim kućama, ali meni ne odgovara taj ambijent- pustahija nakon 19h, kao da si u nekom kvartu u zapadnoj Evropi.

Sad to siri centar je postala rastegljiva kategorija. To sto je bilo pre tipa 10 godina periferija sad i nije toliko. Ako izuzmemo Senjak i Dedinje koje su kategorije za sebe na pamet mi pada Kalvarija iliti zemunsko Dedinje, onda Banovo brdo gornji deo ka Kosutnjaku mada i tu su dobre cene. Ja sam vise mislio neke lokacije koje su cini mi se potcenjene tipa Surcin i taj kraj onda Bataja imaju izlaze na autoput, Altina je podvodna, Ledine divlja gradnja to preskociti, cuo sam Plavi horizonti su lepi mada nisam bio. Onaj tamo kraj Borca i ostalo ne poznajem ali ima delova koji su lepi.i uredjeni Deo ka Sremcici i Zelezniku tesko da ce postati atraktivni u skorije vreme ali iaso su lepe pozicije na visini blizina Avale i tako to. Dosta ljudi u Banovcima prave kuce i beze iz grada. Mada opet sve se vise zgrada pravi i po tim lokacijama tako da i ta naselja mozda dozive sudbinu npr Bataje koja je postala grad za sebe i tamo imas sve manje kuca.
Zuce, Banovci, Bataja… trenutno jeftino, a moze da se probere.

Ne moze covek vise ni svalerku na bazen da dovede odmah gledaju odozgo sa terase trospratnice

Ne moze covek vise ni svalerku na bazen da dovede odmah gledaju odozgo sa terase trospratnice
Nećeš valjda kući švalerku. Brzo će ti se prodavati stan kolega, a nisi se ni uselio 😂
EDIT: @enfario postoji stan na dan, čak se i ne vidiš ni sa jednom osobom, ili se ostavi ključ ili se imaju one pametne brave i dobiješ kod za ulazak, za tebe ti dajem besplatno. Skup je to sport, ne treba to ni razmišljati dok se nema 2 investiciona stana u BG-u 😉

Poslednja izmena:
Golf ti je najbolji, nije kao Senjak i Dedinje gde moras da se cimas za sve kolima, u Golfu imas sve u blizini, a ako nesto fali, za 5 minuta peske si u Pozeskoj ulici gde nema sta nema

Al tebe drmaju neki kompleksi za senjak i dedinje :) de mi reci koliko je zarkovo udaljeno od tramvajske stanice, zeleznicke, centra, koliko linija prevoza,koliko parkova… to sto je tebi ogromna tj najveca i glavna prednost sto ima trafika gde mozes 24h da kupis pljuge i sto ti kladza blizu to je drugo :) npr na senjaku sednes u 44 i za 10min si u centru gde nema sta nema, moze samo da nestane :)
Golf ti je najbolji, nije kao Senjak i Dedinje gde moras da se cimas za sve kolima, u Golfu imas sve u blizini, a ako nesto fali, za 5 minuta peske si u Pozeskoj ulici gde nema sta nema

Poslednja izmena:
Vrh