MrGood2016
Advanced
- Učlanjen(a)
 - 17.06.2018.

- Pohvaljen
 - 3.129

Ako je zvanicno, onda postoji neki dokaz o kolicini joda u vazduhu od strane zvanicnih institucija drzave ne samo od strane apartmandzija?

Poslednja izmena: 

Bilo je zanimljivo u početku ali sada je već postalo zamorno.Koliko vidim počelo je ulaganje u nekretnine putem finansijskih instrumenata. Dobar potez za rast nekretnina bi bio kada bi država stimulisala ovaj vid ulaganja oslobađanjem od poreza na kapitalnu dobit ili umanjenjem poreza na dohodak ili na druge načine.
A vidim stari moj...Bilo je zanimljivo u početku ali sada je već postalo zamorno.
Gledao sam ovog tipa kad je izašao, izgleda da mu je kul ovde. Što se tiče cena, čudno je što govori da je pijaca jeftinija od trgovinskih lanaca, ako se dobro sećam. To nije baš tačno.
EVo zašto trgovinski lanci kod nas beleže rekordne profite, najskuplji smo. (koga mrzi da gleda spominje se od 2 do 5 minuta)
Pa gotovo svugde ko malo vise putuje shvata da su cene u marketima iste ili nize nego kod nas. Pogotovo u Spaniji gde sam vecinu namirnica video sa osetno nizim cenama.
EVo zašto trgovinski lanci kod nas beleže rekordne profite, najskuplji smo. (koga mrzi da gleda spominje se od 2 do 5 minuta)
Nikada nisam bio u UK. Mislio sam da je tamo sve skuplje s obzirom da su poslovni centar ali eto.Pa gotovo svugde ko malo vise putuje shvata da su cene u marketima iste ili nize nego kod nas. Pogotovo u Spaniji gde sam vecinu namirnica video sa osetno nizim cenama.
Zavisi do pijace. Sećam se jagoda pre neki mesec na jednoj pijaci 500din, na drugoj 300din.Gledao sam ovog tipa kad je izašao, izgleda da mu je kul ovde. Što se tiče cena, čudno je što govori da je pijaca jeftinija od trgovinskih lanaca, ako se dobro sećam. To nije baš tačno.
Ja mislim da se on fokusirao na neke proizvode koje kod nas jesu značajno skuplji. Konzerve ribe su dosta skupe recimo, neki začini fensi, ulja itd, ali je teško reći da je u globalu skuplje.U Londonu je apsolutno sve skuplje, uključujući i hranu u prodavnicama.
Parodija je što smo mi proizvodjači hrane, a naša hrana je skuplja kod nas nego u drugim zemljama.
Ja mislim da se on fokusirao na neke proizvode koje kod nas jesu značajno skuplji. Konzerve ribe su dosta skupe recimo, neki začini fensi, ulja itd, ali je teško reći da je u globalu skuplje.
Zamisli koliko bismo bili bogata zemlja da izvozimo po cenama koje su nametnute nasim ljudima... Nije problem da izveze za 3e, problem je što ovde košta 6e, a u inostranstvu 4eZasto bi neko nama prodavao borovnice za 1e ako moze da ih izveze za 3e?
To važi delimično za tehniku, ne za hranu koja se non stop kupuje. Sa druge strani troškovi radnje su daleko veću u inostranstvu od nas. Pogledaj kolike su plate, zakupi...Mnogo veci obim prodaje nego kod nas, svi u lancu mogu da spuste marze i da zarade isto ili vise.
Pričao je za hranu konkretno. Sve ostalo je normalno značajno jeftinije kod nas ali su nam i plate dosta manje.Bogami moje iskustvo je drugačije, treba dosta love za London.
Londonci se iseljavaju u manje gradove tipa Mančester jer ne mogu da izdrže troškove života.
Zasto je to parodija? Zasto bi neko nama prodavao borovnice za 1e ako moze da ih izveze za 3e? Isti proizvod niza cena u inostranstvu? Mnogo veci obim prodaje nego kod nas, svi u lancu mogu da spuste marze i da zarade isto ili vise.
Zato što imaš gomilu posrednika u tom lancu, koliko god da spuste marže, opet bi u teoriji proizvod morao biti skuplji.
Kod nas je problem što imamo kartel prodajnih lanaca koji se dogovaraju oko cena, to se videlo po ulasku Lidla na tržište koji je nudio neke proizvode po dosta nižim cenama od svih ostalih.
Upravo tako, čovek plati logistiku, transport, carinu i dažbine za uvoz u EU i opet je proizvod jeftiniji nego kod nas.Zato što imaš gomilu posrednika u tom lancu, koliko god da spuste marže, opet bi u teoriji proizvod morao biti skuplji.
A ta vazdušna masa sa mora, jel možda donosi ribe i ježeve ili nešto lakše kao što je so i jod, treba malo i Common senseIma joda i u Beogradu, trust me broZa mix vazduha okolnih planina se slažem.
Znači udarila kriza i tamo......
Londonci se iseljavaju u manje gradove tipa Mančester jer ne mogu da izdrže troškove života.
Sta je dosta, to je relativno. Ono sto nije relativno, jeste da stanovnici samo 50 od 180 drzava konzumiraju manje ribe nego mi:Riba se kupuje dosta, a maslinovo ulje tek.
Ako tako rezonuješ onda je i Stara Plaina vazdušna banja sa jodom, plus je izmedju dva mora, šta to malo dune vetar i donese, a taj jod kad već dodje lagano do Zlatibora dodje i do drugih gradovaA ta vazdušna masa sa mora, jel možda donosi ribe i ježeve ili nešto lakše kao što je so i jod, treba malo i Common sense
Da bi se kupovalo više da ne košta x3 u odnosu na insotranstvo. Sreća pa nam je svinjska mast dostupna, kao i šaran.Kupuje se dosta ali ne u velikim kolicinama? Sta to znaci?