Šta je novo?

Cene nekretnina

NedeljkovicOliver

Higher intermediate
Učlanjen(a)
07.11.2022.
Pohvaljen
539
Ko ima kuću, plac u Bg treba da uradi sledeće: kupi dva kontejnera stambena sa wc stavi kontrolni sat za struju, i opremi, to ga izađe 12.000 eura. Zatim te iste kontejnere izdaje kao stan na dan za 2000 dinara po danu (to je 4000 din x recimo 25 dana = 100.000 dinara. Znači isplati ih očas posla i još mu ostanu pride, eto jedan od saveta kako da za malo para izdajete nešto. Utući 200.000 eura u betonsku kocku koju ne možeš nigde poneti i plaćaš porez za nju je u najmanju ruku bolesno na krizu koja nam dolazi.
Neocekivana promena u savetima gospodina Save sa Dunava. Nakon dve tačke bio sam 100% siguran da ide: treba da posadi krompir, kad ono međutim, ulaganje u nekretnine.

Definitivno ima neke insajderske informacije.

cekicimalj

Intermediate
Učlanjen(a)
24.10.2022.
Pohvaljen
1.236
Neocekivana promena u savetima gospodina Save sa Dunava. Nakon dve tačke bio sam 100% siguran da ide: treba da posadi krompir, kad ono međutim, ulaganje u nekretnine.

Definitivno ima neke insajderske informacije.
Tehnički, stambeni kontejneri ne potpadaju pod kategoriju nekretnina, pošto verovatno mogu da se utovare na kamion i sele.

Defke

Higher intermediate
Učlanjen(a)
01.03.2018.
Pohvaljen
3.814
Verano zgrada preko puta hotela IN je 2008 kad su na vestima objavili “najveću krizu u istoriji” stala sa radovima preko noći, mislim da i dalje nije privedena nameni…nemojmo potcenjivati zaustavljanje projekata u slučaju eskalacije krize/rata

…srećom znamo da ovaj Karicev projekat je osiguran kapitalom koji čeka na Kipru …

nije ni projektno finansiranje u srpskoj verziji vise garancija da će se neki projekat završiti …
Veranova zgrada se sad izgleda konacno privodi kraju. Doduse to je poslovna a ne stambena zgrada. Ne znam koliko je stambenih projekata zaustavljeno tokom prosle krize.

marketwatcher

Intermediate
Učlanjen(a)
08.07.2022.
Pohvaljen
1.244
Veranova zgrada se sad izgleda konacno privodi kraju. Doduse to je poslovna a ne stambena zgrada. Ne znam koliko je stambenih projekata zaustavljeno tokom prosle krize.

Znamo da je stopa nenaplativih kredita na vrhuncu 2014/2015. bila daleko najveca u gradjevinskom i sektoru poslovanja sa nekretninama.

1679505331936.png

Predlog za urednika: sve poruke o konkretnom projektu na Vozdovcu (prethodne 2-3 strane) premestiti u odgovarajucu temu, nemaju veze sa ovom temom.

vladanet

Higher intermediate
Učlanjen(a)
23.07.2017.
Pohvaljen
1.492
Znamo da je stopa nenaplativih kredita na vrhuncu 2014/2015. bila daleko najveca u gradjevinskom i sektoru poslovanja sa nekretninama.

Pogledajte prilog 156875

Predlog za urednika: sve poruke o konkretnom projektu na Vozdovcu (prethodne 2-3 strane) premestiti u odgovarajucu temu, nemaju veze sa ovom temom.
Verovatno imaš fetiš na kontejnere ,čim ti smeta lokacija,u kojoj se priča o ceni kvadrata.

Sava Sava

Higher intermediate
Učlanjen(a)
11.11.2021.
Pohvaljen
1.035
Ima mnogo ljudi koji žive u kućama, pa kupe investiciono stan, da im kirije otplaćuju kredit, e pa za takve sam napisao predlog.

Milance011

Intermediate
Učlanjen(a)
04.07.2022.
Pohvaljen
255
Gledao sam neke projekcije na twitteru i kamate sledećih 12 meseci sigurno neće ići ispod trenutnog nivoa. Možda i duže, ne znamo.
Do sredinom 2023 god.kamate i euribor nece padati too se vec zna..aa posle toga jos niko ne prognozira da ce se vracati u normalu,mozda odu jos vise

goran123

Higher intermediate
Učlanjen(a)
31.03.2021.
Pohvaljen
1.848
Ništa se ne usuđujem da predviđam. Toliko se brzo dešavaju stvari, ali eto danas je projekcija takva.

Defke

Higher intermediate
Učlanjen(a)
01.03.2018.
Pohvaljen
3.814
EUribor 6m i 12m su vec pali prosle nedelje, 3m i 1m i ne toliko. Ne razumem se bas u detalje kako to funkcionise ali meni se cini da je to ocekivanje da na srednji rok popuste sa dizanjem.

A mozda je samo privremeno, niko ne zna.

Danasnje dizanje FED-a je trebalo da bude 0.5 ali je zbog SVB ispalo samo 0.25. Ako je vec sad ovolika frka sa bankama tesko da ce nastaviti da dizu ovako lako. A inflacija jos nije zaustavljena. Nema dobre odluke.

cekicimalj

Intermediate
Učlanjen(a)
24.10.2022.
Pohvaljen
1.236
EUribor 6m i 12m su vec pali prosle nedelje, 3m i 1m i ne toliko. Ne razumem se bas u detalje kako to funkcionise ali meni se cini da je to ocekivanje da na srednji rok popuste sa dizanjem.

A mozda je samo privremeno, niko ne zna.

Danasnje dizanje FED-a je trebalo da bude 0.5 ali je zbog SVB ispalo samo 0.25. Ako je vec sad ovolika frka sa bankama tesko da ce nastaviti da dizu ovako lako. A inflacija jos nije zaustavljena. Nema dobre odluke.
Euribor je zaštucao, ali kašika šećera, malo zadržavanja vazduha, neko ga malo poplaši i nastavlja on dalje.

Vrh