Šta je novo?

Cene nekretnina

Koliki je ROI za ovakvu garazu :)

Pa to je ista ova legendarna garaža 🤣🤣

Kupio za 139k omalterisao, okrečio, stavio rasvetu i cenim da planira da zaradi bar 40k :)

A i magično je narasla sa 48m2 na 70m2 🤣

Sve jasno i hvala na informacijama.
Ali sada si me poremetio, jer sam krenuo da zamišljam ulaganje, pa kasnije i mogući život tamo, misleći da su cene iste kao ovde nekretnina.
Ne vredi, moram otići da sam to vidim, ništa više ne verujem.
I to na jedno mesec dana, da bih mogao da se lepo posvetim tome 😉.
Odes uskoro dok nisu velike vrucine i lagano prikupljas informacije 😁🧐
Ja preporucujem svakako ovako i turisticki i za zivot. Kontam da je i ovde maksimalna sigurnost investicije, ipak su oni pod britanskom krunom i drze ih ti vitezovi, loze i razne organizacije 😁
Mozda da bacis fokus na taj St Julians i Sliemu.
Inace i kod njih ti je kao u vecini drzava sever razvijeniji od juga.
One zgrade sto sam kacio iz St Juliansa su isto gradili neki arapi, slicno kao kod nas Bgh20, fensi zgrade a ispod trzni centri, na 2 sprata. Kaze mi covek da ima i nekih nasih biznismena i investitora.
U centru Valete imas okacen baner kod valjda predsednistva, pise otprilike hocemo pravdu pa ime decka koji je poginuo na gradilistu, a gradiliste je od kuma njihovog premijera.

Ajde pojasni? U Luštice stvarno nisam ni razmatrao da odem.
Imam ja od osnovne škole broj veselih devojaka za to mi ne treba pomoć, ako hoćeš podeliću ti ga 😉
Kako da ti objasnim, video sam sveta, bio sam po najvećim shitholovima ove planete, ali od Malte nisam video gore i depresivnije mesto. Zelene travke nigde nema, sve oko tebe je žutilo, žut kamen, štroka, prljavština, Arapi (mislim na Maltežane), smeće, saobraćajni kolaps i u 11 uveče, naš Mali Mokri Lug je pinnacle arhitekture i prostornog planiranja u odnosu na njih, korupcija gora nego kod nas, stanovi gori nego u Londonu, bolju infrastrukturu ćeš naći u Vladičinom Hanu, bedne plate, pakao od klime... Verovatno bi se obesio da me neko natera da tamo provedem duže od 2 nedelje.

Pa i jeste i nije meme. Skoro je žena izašla na kafu u sred bela dana u Višnjičkoj banji i stradala od metka u random pucnjavi.
Da, taj slučaj u Višnjičkoj je bio strašan i potpuno van svake logike, ali baš zato je bio vest. Takve stvari su ekstremne i retke, zato ih svi znamo napamet.
Nisu deo svakodnevice običnih ljudi.
Problem je što jedan užasan incident ostavi utisak kao da je to novo pravilo, i onda se lako sklizne u narativ da je sve oko nas opšta opasnost. A realnost je da većina ljudi i dalje normalno živi, šetaju, sede u kafićima, idu na posao, vode decu u park, i ništa se ne dešava.
Važno je priznati da incidenti postoje, ali isto tako i da statistički ne predstavljaju novu normalnost.
U suprotnom bismo svi morali u pancir da idemo po hleb, a srećom, još nismo došli do tog nivoa.

Baš htedoh da napišem, idi prvo na 5 dana.

Fino je prva 2 dana, dok te drži mašta, otprilike cela država kao Petrovaradinska tvrđava u kojoj se živi.
A onda shvatiš da se dva dana nisi odmakao o više od pola metra od bar jednog crnomanjanostog koji izgleda kao da je došao peške iz Sirije.
Prosto, nema gde da se pomeriš, a da ti neki nije u ličnom prostoru, i tako vole da bleje po ćoškovima i sede ispred vrata.

Hvala na info. Svakako bih prvo i uživo video naravno. Kao što sam i Dubaji i video i obišao i tamo mi prijatelji žive. Treba sve aspekte sagledati.
Mada danko ne voli ni Dubaji ima neka za mene jako subjektivna mišljenja po nekim pitanjima iako vrednujem šta kaže i njegovo mišljenje i sagledavanje stvari, koja su nekad ekstremna.
Za Maltu ne znam, jer nisam bio, ali eto za Dubaji kažem da mogu da vidim i sebe i porodicu da tamo živimo i da ja tamo ili odatle radim i to je prilično realna opcija za koju mogu da se odlučim.
Svidele su mi se te opuštene zemlje poput Grčke i tu sam opisivao sve cene, kao i za Dubaji i neke projekte. Opisivao sam, to jest podelio jer sam se baš interesovao i istražio sve do poslednjeg koraka za kupovinu.

Mada danko ne voli ni Dubaji ima neka za mene jako subjektivna mišljenja po nekim pitanjima iako vrednujem šta kaže i njegovo mišljenje i sagledavanje stvari, koja su nekad ekstremna.
Nisu moja mišljenja ekstremna nego ja ne volim da se uključujem u diskusije u kojima se slažem sa opštim konsenzusom, uključujem se uglavnom tamo gde je moje mišljenje dijametralno suprotno 😁

Nisu moja mišljenja ekstremna nego ja ne volim da se uključujem u diskusije u kojima se slažem sa opštim konsenzusom, uključujem se uglavnom tamo gde je moje mišljenje dijametralno suprotno 😁
Eto za Dubaji onda imamo suprotno mišljenje 😉Što mi je ok. Za Dubaji mogu reći i objektivno i subjektivno da mi je odlična prilika, dok za tebe ne znam objektivno mišljenje, subjektivno si rekao.

Ma naravno, ali nije ti svejedno kad se na par stotina metara od tebe na svakih par nedelja desi neka pucnjava...
Razumem te potpuno, niko ne može da ostane ravnodušan kad mu se takve stvari dešavaju u komšiluku, makar to bilo i retko.
Blizina uvek pojača osećaj ugroženosti.
Ali opet, to ne menja činjenicu da govorimo o incidentima koje rade iste male grupe ljudi u istim problematičnim zonama, i koji nisu usmereni na obične prolaznike. To jeste neprijatno i nervira, ali nije pokazatelj da će prosečan građanin da živi u svakodnevnoj pucnjavi.
Da ne relativizujem, prijaće svima kad se to svede na nulu, ali je važno razlikovati pojačan subjektivni osećaj nesigurnosti od realnog rizika.

ti se zezaj, ali kod mene dve pucnjave u nedelju dana… mislim nije tako bilo do pre 3 godine kada su na postavili bombu u 22. Etc

normalno da ce ljudi da setaju, pa to rade po najgorem zagadjenju, gde gutaju hiljade metkova, sta je jedan sarzer
Verujem ti da te nervira kad se takve stvari dese blizu, svako bi reagovao isto.
Ali opet, to ne znači da je postalo normalno stanje niti da se grad pretvorio u ratnu zonu. Takvi incidenti se vrte oko istih likova i istih razmirica, a običan svet i dalje živi potpuno uobičajeno.
Ljudi naravno nastavljaju da šetaju i žive svoje živote, ne zato što potcenjuju rizik, nego zato što realan rizik za prolaznika ostaje ogroman izuzetak, a ne pravilo.
Ne treba preterivati, ali ne treba ni ignorisati, samo sagledati stvari racionalno.

Verujem ti da te nervira kad se takve stvari dese blizu, svako bi reagovao isto.
Ali opet, to ne znači da je postalo normalno stanje niti da se grad pretvorio u ratnu zonu. Takvi incidenti se vrte oko istih likova i istih razmirica, a običan svet i dalje živi potpuno uobičajeno.
Ljudi naravno nastavljaju da šetaju i žive svoje živote, ne zato što potcenjuju rizik, nego zato što realan rizik za prolaznika ostaje ogroman izuzetak, a ne pravilo.
Ne treba preterivati, ali ne treba ni ignorisati, samo sagledati stvari racionalno.

mislim da si previse ozbiljno shvatio moje trolovanje

Pa ne znam oni ne mogu opasne kucice van povoca da rese, a kamoli ovakve stvari...
Pre ili kasnije ce neko neduzan stradati dok ispija kafu ili jede piletinu u restoranu. Koliko ljudi je bilo u restoranu dok se sve ovo desavalo, ne bih ja to shvatao tako paušalno kako ti shvatas. Fora je sto ne vidimo da neko snosi posledice za ovakve stvari. Naravno da ce uvek da bude turbulencija, veliki je grad, ali prosto mora se pokazati doza ozbiljnosti i uverljivi dokazi da su gradjani bezbedni od ovakvih stvari i da se lica koja ovo rade privode pravdi. Sve ostalo su prazne price.

Nemojmo relativizovati i umanjivati UBISTVO u sred dana na javnom mestu
Znam da si jako pogodjen i da te nervira ali to nije svakodnevica niti ljudi šetaju sa pancirom do prodavnice. Izadji slobodno i uveri se sam da još uvek nismo u ratnoj zoni jer se ne ubijaju ljudi svakodnevno, sve ispod 2 ubijena dnevno znači da je normalno stanje i da nema razloga za preteranu paniku. Treba sagledavati stvari racionalno pogotovo ako se uzme u obzir da u ratu poginu stotine dnevno.

mislim da se nekome pokvario chatgpt bot ili je neko pucao u kablove.

mislim da si previse ozbiljno shvatio moje trolovanje
ili troluje ili se baš povario :D

Neuporedivo je veća verovatnoća da čovek strada u sopstvenom kupatilu nego da ga pogodi zalutali metak na ulicama Beograda.

Praktično: kupatilo = realna opasnost,
zalutali metak = ekstremno retko u praksi.

Možda je rešenje ne kupati se i ne izlaziti na ulice. Ili migrirati u neku sigurniju državu kao recimo Nemačku, ali se kloniti prazničnih karnevala jer hoće neki kamioni da uleću tek tako u masu.

Možemo ovako spinovati do zore ali praviti Kabul od Beograda je sviranje u kožnu frulu.

Vrh