Šta je novo?

Cene nekretnina

Vredi razmisliti.

Oprezno sa ovim, moze lako da se desi da bude nekih lomova
Slažem se. Meni je favorit Grčka, Istra, Dubaji za sada, mada ostalo nisam toliko ni istraživao od inostranstva.
Gledam Quartet 3 na HO i pocetna cena je malo veca od cene u izgradnji za recimo veliko stanove.
Realno sam mislio na početak tako velikog projekta poput BNV, u budućnosti mi je to na primer IMT na NBG.
Ovo za Quartet 3 te nisam najbolje shvatio, čini mi se da je neki izuzetak.
Mozemo mi da se zezamo ali vec se prave planovi za obnovu (podelu) Ukrajne, to ce biti masne "investicije"
Ima logike.

Mozemo mi da se zezamo ali vec se prave planovi za obnovu (podelu) Ukrajne, to ce biti masne "investicije"
Ako nije rat reper za nestabilne nekretnine...sta je onda problem Turska ili Kipar ..ili na koju zemlju si vec mislio da je rizicna ? Sta je reper za rizik kupovine nekretnine u nekoj drzavi ?
Kad je ikad u zadnjih 50 godina pala cena u Evropi..sem 2007-8....slucajno....nije moralo.
Sad je rizik ispod 10%...
Reci kad to puca ***eni balon....prosvetli me

Slažem se. Meni je favorit Grčka, Istra, Dubaji za sada, mada ostalo nisam toliko ni istraživao od inostranstva.

Realno sam mislio na početak tako velikog projekta poput BNV, u budućnosti mi je to na primer IMT na NBG.

Ima logike.
I kakav to uticaj ima na tvoju odluku o novo kupovini ? Nikakav jer ako je tako uvek imaš izgovor za bilo kakvu odluku. Onaj ko se uplasio 2018..taj ceka do danas da kupi....i ako je kupio svakim danom kasnije je platio više...nikako manje..zar ne....a nije pada bilo jos od 2010...

Ne tokom rata, ali čim prodje rat i krene obnova i ulaganje, na tom početku ima smisla ulagati.
Za Tursku sam čuo da se na par mesta okupe Englezi i prave svoje kuće ili nešto nalik kompleksu i tamo ulažu isto i na Kipru, gde šta i kako ne znam tačno jer se nisam toliko daleko interesovao za te kupovine.
Isto kao i ranije kada su Beogradjani kupovali u Trstu.
Dubaji je svetsko igralište trenutno

Turska, Ukrajina, bure baruta realno
Nezadovoljstvo rezimom postoji u Turskoj ogromno, a Ukrajina je i dalje u aktivnom ratu i nista ne sprecava Rusiju da kroz 5-10 godina nastavi sa novom "intervencijom"

Ostavio bih te lokacije za investitore koji su skloniji rizicnim ulaganjima licno

I kakav to uticaj ima na tvoju odluku o novo kupovini ? Nikakav jer ako je tako uvek imaš izgovor za bilo kakvu odluku. Onaj ko se uplasio 2018..taj ceka do danas da kupi....i ako je kupio svakim danom kasnije je platio više...nikako manje..zar ne....a nije pada bilo jos od 2010...
Kako nema? Gledam gde ću sledeću kupovinu Grčka, Dubaji, ponovo Srbija ili gradnju u Istri.
Nemam mićo vremena trenutno da idem uživo da istražujem, a planiram i razmišljam gde plasirati novce u budućnosti...Neću više običnu nekretninu, već ove malo bolje.
Čak je plan prodati obe obične zarad boljih u Srbiji, ali i za to treba vremena 😉

Ima logike.
Cene na oglasima za dvosobni stanove u toj zgradi (78-79kvm ) ide od 4000 do 4200. Računamo da bi moglo i za 3900. Cena u izgradnji mislim da ajde bila 3700-3800.

Super tekst. Mene je otprilike ovoliko izašlo, malo manje ali nisam imao projekat i nadzor, a Izvodjač je drugar i bio je ključ u ruke fazon sve sa njegovim izigravanjem projektanta i nadzora. Ne sećam se tačno ali oko 550eur/m2 -srednja klasa.
Kolega je ovde kačio isto koliko ga je izašlo mislim srednja-viša ili viša klasa oko 750eur/m2 ali je sam učestvovao oko svega.
Tako da je otprilike ovoliko.

Vrh