Ovo je nazalost apsolutno tacno i delom je krivica drzave jer je kupac aposlutno nezasticen u ovom sistemu javasluka. Zgrade se retko zavrse na vreme, rokovi probijaju, a o uknjizenju moze u vecini slucajeva da se sanja. Upotrebnu dozvolu ne dobijaju svi koliko kapiram i to je kod nas normalno izgleda. Ili se ceka 5 godina za upotrebnu. Ne znam samo kako banke ulecu u nesto na sta ne mogu da stave šapu, jer realno dok se ne dobije upotrebna, ti imas samo kupoprodajni ugovor, stan nije zvanicno upisan u katastar... U praksi nema problema, ali bi moglo da ih bude.Pa eto 2.5god to je 30 x kirija=ozbiljna cifra.
Otprilike kao ozbiljno renoviranje.
Starogradnja ima i lokaciju uglavnom kao prednos i uknjiženi su stanovi.
Ja licno i dalje biram novogradnju, jer jednostavno nisam taj tip za starogradnju. Pre bih se pomerio lokacijski, ali u novogradnju.
Ovo trenutno iskustvo sada mi govori da neko ko je podstanar (kao ja), prvo treba da kupi mali stan u starogradnji, da se useli sto pre bez puno sredjivanja i da u njemu ceka izgradnja novogradnje, jer moze da se bas dosta oduzi. A s druge strane, sto bih kupovao manji rezervni stan kad nemam zelju da ga izdajem posle. Jedino da se preproda, ali nemam ideju da zaradim, nego da zivim u stanu.