Nekako gledajući moju okolinu (prijatelji, rodbina, kolege, itd.) rekao bih da je do 3000 cifra koju gledaju ljudi koji rade u inostranim korporacijama i to kancelarijski posao. 2000-2500 je gornji limit ljudi koji ne rade u korporacijama. Opet možda je subjektivni osećaj.Pre bih rekao da je 3000 danas
Nekako gledajući moju okolinu (prijatelji, rodbina, kolege, itd.) rekao bih da je do 3000 cifra koju gledaju ljudi koji rade u inostranim korporacijama i to kancelarijski posao. 2000-2500 je gornji limit ljudi koji ne rade u korporacijama. Opet možda je subjektivni osećaj.
Starogradnja?
Pa to je zato sto nece da uce.
Po meni je u Beogradu kupovina starogradnje postala definicija "Skupo je biti siromašan" (da se ogradim ko god kupuje stan nije siromašan, ali je primenjiva priča)Svejedno je to cena stana, da li ćeš je platiti odmah ili za godinu dana je drugo pitanje.
Kada se pogleda cena starogradnje, kad se zaračuna renoviranje, često ne ispadne mnogo manje od novih stanova.
Ja sam gledao neki stan na obodu Zemuna u izvornom stanju 65 kv za 2300, računao sam da treba sigurno još 400 po kv da se dovede u red, rekoh nema smisla jer novogradnja po 2700-2800 ima već.
Na kraju je prodavac našao kupca svejedno. Eto starogradnja u BG, super dilovi.
Ovo za odbijanje za gradjevinsku desava se, po principu jednostavo propustima u dokumentaciji.Pozdrav svima,
pratim forum već duže vreme pa sam rešio da se priključim ovoj temi, trenutno sam u potrazi za kupovinom jednoiposobnog ili dvosobnog stana do 50m2, novogradnja.
Video sam u oglasima jedan zanimljiv stan u izgradnji na Žarkovu (Beograd) prošetao da vidim lokaciju i dokle je stigla gradnja u sustini digli su dva sprata , predviđeno je 4.
Dozvolu za gradnju su dobili u julu prošle godine , video sam da su par puta bili odbijani nisam siguran da li je to normalno, možda dok nisu ispunili sve uslove.
Uglavnom da skratim priču, kada sam okrenuo da pitam za keš kupca da li se plaća po etapama, tipa krov, fasada , useljenje, rekli su da se plaća odmah 90% i po useljenju 10%.
Da li je ovo po vama normalno, stvarno nisam upućen, ali meni deluje malo čudno, kao da imaju frku sa novcem pa hoće da dobiju keš brže.
Šta vi mislite koje su po vama "crvene zastavice" kad gledate oglase i čujete ponude ?
Dobar deo ljudi zivi u polu raspadnutim stanovima, ja ne znam kako se to samo ljudi na ovom forumu iscudjavaju i potenciraju full renoviranje od glave do pete cim se kroci u stan.Definitivno je prednost jer ulažeš za svoj džep a ne plaćaš nekom drugom rentu, ali na kraju dana i dalje živiš u zgradi staroj 40-50 godina gde se ništa infrastrukturno nije menjalo od izgradnje. Sa druge strane drugačije ljudi gledaju na renoviranje. Gledam primer mog drugara koji je kupio starogradnju početkom godine - njemu je parket star 50 godina okej, radijatore ne planira da menja, prozor je samo jedan zamenio, cevi nije hteo da menja jer što bi, rade. itd. Npr meni je to nezamislivo i kad smo renovirali stan sve smo promenili od poda do plafona.
To je skoro redovna procedura da se odbija gradjevinska, važno je da su je dobili.Pozdrav svima,
Dozvolu za gradnju su dobili u julu prošle godine , video sam da su par puta bili odbijani nisam siguran da li je to normalno, možda dok nisu ispunili sve uslove.
3000e jeste magicna cifra za okej nekretninu, ali je 2000e verovatno realnija mogucnost za ljude. Ja pricam o mogucnostima i realno ostvarivim zeljama ljudi.Pre bih rekao da je 3000 danas
Kad čovek uzima kredit uvek se protegne više ... Mislim da su na 500 EUR "stepenice" 1500, 2000, 2500, 3000...3000e jeste magicna cifra za okej nekretninu, ali je 2000e verovatno realnija mogucnost za ljude. Ja pricam o mogucnostima i realno ostvarivim zeljama ljudi.
Kako ko voli, meni to ne smeta. Pre biram da vozim 10 minuta duže i da imam garažu, nego da tražim parking 30 minuta. Nisam vičan radovima ni kontrolisanju istih, pa meni novogradnja dodje kao logicnija opcija. Sve zavisi kako ko moze i voli.A meni eto lepši rasporedi u starogradnji ...ne volim multifunkcionalnu prostoriju (kuh+trp+dnevna).
Novogradnja tek posle min 2.5 godineU starogradnju se useliš odmah i uknjižena je.
Novogradnju vidiš tek u punom izdanju kada se izgradi i malo nakon toga, zato i jesu najskuplji stanovi kada se totalno izgradi novogradnja i kada se useli u nju.
Lako je posle bitke biti general![]()
Gde je to? Koja ulica? Nisam video da se nesto skoro gradi, da je tek na polaPozdrav svima,
pratim forum već duže vreme pa sam rešio da se priključim ovoj temi, trenutno sam u potrazi za kupovinom jednoiposobnog ili dvosobnog stana do 50m2, novogradnja.
Video sam u oglasima jedan zanimljiv stan u izgradnji na Žarkovu (Beograd) prošetao da vidim lokaciju i dokle je stigla gradnja u sustini digli su dva sprata , predviđeno je 4.
Uglavnom da skratim priču, kada sam okrenuo da pitam za keš kupca da li se plaća po etapama, tipa krov, fasada , useljenje, rekli su da se plaća odmah 90% i po useljenju 10%.
Da li je ovo po vama normalno, stvarno nisam upućen, ali meni deluje malo čudno, kao da imaju frku sa novcem pa hoće da dobiju keš brže.
Šta vi mislite koje su po vama "crvene zastavice" kad gledate oglase i čujete ponude ?
Toliko je i cekam vec, uleteo sam u pricu dok se jos rupa kopala za temelj. Najveci rizik je tako rano, ali sam bukvalno birao stan koji zelim. Svakako, uskoro ocekujem useljenje i da se taj rizik isplati.Novogradnja tek posle min 2.5 godine