Analitičar
Higher intermediate
- Učlanjen(a)
- 25.09.2022.
- Pohvaljen
- 2.808
Mislim da definitivno postoji generacijski jaz- kao neko ko je studirao u pre 20+ godina mogu da posvedocim o opstoj nemastini i generalno skromnijem ali i daleko autenticnijem iskustvu. Mi nikada nismo propustali zurke, ali se pilo i pusilo sta god nam je palo pod ruku. Snalazili smo se kako znamo i umemo, ali postojao je duh zajednistva. Tada nije bilo toliko "luksuznih sadrzaja", generalno nisi imao gde da potrosis 5 eur na "caramel double whip Frappuccino" u Starbucksu, niti da kupujes neku ne znam kakvu odecu- Levi`s i starke su tada bili nesto sto se prizeljkivalo i zbog cega se radilo preko leta. Danas deca jednostavno imaju drugacije percepcije, zele odredjeni standard zivljenja, sto je naravno ok ali ne pada sa neba. Gledam cak i mladje generacije, tipa srednja skola to sve puca of Yeezys do Uggs, klinke sve imaju uradjene nokte, frizure, ide se na profi sminku i sve moguce tretmane. Neko sa 250 eur treba da pregura ceo mesec, a nekome je to samo za beauty rutinu, tako da su socijalne razlike ogromne i mislim da to ubija u pojam mlade ljude.