Brat mi je studirao koledz u Americi(pre nekih 4-5god je završio), bio košarkaš i igrao za njihov tim, zbog toga je i otišao tamo da studira.
Uvek je radio neki posao sa strane, bio portir u kampu, radio nekoliko sati u Meku ili na pumpi, ne znam da li je vršio i dostavu, prao čaše u njihovoj menzi, a realno nije ništa morao, tako su nas roditelji navikli sada kada gledam iz objektivne perspektive.
Ja sam bio kod mame u stanu i jeste imao sam obroke i nisam brinuo o računima i ostalom kao i što sam imao mesecni dzeparac pa kako rasporedim.
Kolege koje su došle da studiraju su iznajmljivale trosoban stan njih trojica i odlazili smo mi Novosadjani kod njih da učimo.
Svi donosimo hranu i piće i cigarete, vikendom alkohol i tamo se boravi. Svi smo znali da imaju ogroman trosak rente i računa, koji mi nikad nismo plaćali niti brinuli o tome.
U menzi smo se svi hranili, jer smo po ceo dan bili oko fakulteta, predavanja, vežbe, čitaonica. Kafa i čaša vode se pila u kafićima satima dok se spremamo i ponavljamo za ispit.
Kako god, znali smo i tada da je ogroman trosak kolegama rentiranje stanova.
Tokom odmora se radilo, nas 5 je radilo na gradjevini po 10h, pomoćni majstori ili čišćenje gradilišta. Nakon 20 dana svi smo išli u Budvu i izlazili svako veče.
Svaki vikend smo izlazili a pili pre toga vinjak sa kolom a u izlasku par piva.
Napolju basket se igrao i ne treba ti uopšte para.
Kada neko ostane sam u stanu prave se žurke.
Tek posle fakulteta je neko iz mog društva krenuo sam da živi, to nam je do tada bilo nezamislivo.
Mislim da većina koja kupuje investicione stanove to radi od para koje bi inače bile potrošene na neke ekstremne stvari (tipa letovanje na Maldivima umesto u Grčkoj ili Turskoj)...
Moram samo da spomenem da je mene letovanje na Maldivima izašlo isto kao u Grčkoj u Halkidikiju(ok 7 dana na Maldivima j 10 dana u Grčkoj)

Nije to kao pre 10-20god sada ima jeftinijeg letovanaj konkretno 1250eur sa svim izletima po osobi, sa polupansionom i dovoljno ti je još 200eur.