Preterao si Savo, treba malo manje od 100eur mesečno za studenta koji je na budzetu za smeštaj u domu i hranu (doručak, ručak i večeru).
Oni iz grada ne moraju da iznajmljuju smeštaj zbog studiranja i imaju pravo u menzi na ručak ako su na budzetu(tako je ranije bilo).
Knjige i skripte se mogu dobiti od prethodne generacije, uzeti polovne itd...
Ako je neko na budzetu može da preživi i da se sam skoro školuje uz neki part time posao.
www.scns.rs
Ovako se slažem ako nije neko na budzetu i hoće malo bolje da živi.
Izdaje se dvosoban stan kod Spens-a Lokacija: Spens Na idealnoj lokaciji, u neposrednoj blizini Spens-a, izdaje se prostran, kompletno namešten dvosoban st
www.halooglasi.com
Evo o čemu pričam. 78m2, solidan stan koji ima i parking. Da kupiš bi verovatno bila cena oko 2800e tj 218k. Izdaje se za 600.
ROI 3,3.
.
Do 400 ima potražnje svakako. Preko toga, u kategoriji 450-1000 su "pale".
Jedino što je velik stan za dvosoban, kirija bi bila verovatno ista da stan ima i 50m2.
Ja koliko znam uvek se gadja 5-6%. Nisu ni agenti glupi kad kažeš da kupuješ investiciono. Lisice. Koju god lokaciju da gledaš uvek preračunaju u glavi 6%, pa na to dodaju još 100e. I baš je tu gde gledaš neko od njih kupio pa rentira ili njiha sestra, zet, kuma...
Čisto prenosim svoja iskustva.
Po meni ljudi koji se bave izdavanjem su zadovoljni i sa 4-5% jer gledaju to dugoročno i očuvanjem kapitala, a vrednost nekretnine im je baš skočila u prethodnom periodu.
Dosta njih neće mnogo novca da drži u slamarici ili u banci, pa kupi investicioni stan(ili za decu, mada mi je to isto), a deo oroči, neki izdaju i ispod 3% ROI nije im bitan taj prihod to jest ROI.
Kad si u gradovima uvek ima priče oko nekretnina ili je neko tvoj podstanar ili ne izdaje/kupuje/prodaje itd..
Većina je odvojena od ulaganja u zemlju. Sada je dostupnije i lakše to ulaganje u domaće i strane berze i to mislim da ipak bolje informatički obrazovane osobe i rade i da će to verovatno i uzimati primat u budućnosti.