Šta je novo?

Cene nekretnina

2.6 Euribor, marza banke 2.35% ... Puno. Ko sad kupuje na kredit uzima po jakim cenama i sa jakom kamatom. Ajde da je visoka cena a niza kamata ali ovo je baš dranje.
Jel realno da vi i dalje mislite da ce cene pasti...jeste li stvarno toliko ....strašno. Neverovatni ste.

Jel realno da vi i dalje mislite da ce cene pasti...jeste li stvarno toliko ....strašno. Neverovatni ste.
Ocekujemo da banke ne skidaju bas kozu sa ledja :D
Predjes iz Srbije u Hrvatsku i marze banki padnu za skoro 2% Mico :)

Screenshot 2025-02-01 at 10.04.09.png

Hrvatska postanska stedionica ekvivalent nasoj postanskoj.
Komercijalne banke nude 4% fiksne kredite npr.

Napisao sam ajde što je visoka cena ali da niza kamata kao pre 5-6 godina pa ajde. Ovako i jedno i drugo visoko. Pogledaj šta rade u SAD da stišaju inflaciju i povećaju konkurentnost. Rezu troškove administracije. Zahtevi za novim hipotekama niži nego 2008. u krizi.

Poslednja izmena:
Napisao sam ajde što je visoka cena ali da je visoka kamata kao pre 5-6 godina. Ovako i jedno i drugo visoko. Pogledaj šta rade u SAD da stišaju inflaciju i povećaju konkurentnost. Rezu troškove administracije. Zahtevi za novim hipotekama niži nego 2008. u krizi.
Tako je. Oubičajeno je da kada su visoke cene kamate su niske i obrnuto. Sada smo u situaciji da su i kamate i cene visoke.

Ocekujemo da banke ne skidaju bas kozu sa ledja :D
Predjes iz Srbije u Hrvatsku i marze banki padnu za skoro 2% Mico :)

Pogledajte prilog 227914

Hrvatska postanska stedionica ekvivalent nasoj postanskoj.
Komercijalne banke nude 4% fiksne kredite npr.
Da ..i ???
Pa svaka naša roba je jeftinija preko nego ovde...
Da....i ????
Sredice neko monopol...marže...
Lep dan danas...

Šta se ovde dešava, nešto smalaksala energija…ajmo malo življe inače ništa od Mirijeva 5k…ima li neka vest oko blokada u Honolulu…

Šta se ovde dešava, nešto smalaksala energija…ajmo malo življe inače ništa od Mirijeva 5k…ima li neka vest oko blokada u Honolulu…
Ili su članovi foruma juče bili u NS ili prate šta se dešava online. Zato je utihnulo. Plus mnogi čekaju da vide šta će biti pa odlažu kupovine.
Kako je bilo na prodajnom danu za Iskru?

Ma nešto su mi se smusili ovi sokolovi usvojeni od tigrice…
Nama pojma oko Iskre, pomešao si me sa nekim…ne znam ni o čemu se radi…

Zanimljiv je period. Srbija ne sme da stane.....e sad niko nije siguran da li smo stali. Mislim da će do kraja marta-aprila biti jasnije u kom pravcu idemo. Pogotovo oko lustracije ako dođe do smene vlasti što je na neki način glavna tema protesta.
Tramp gura Evropu u recesiju, čak kaže i Musk da će i oni privremeno pasti na guzu.
Gledao sam sad NS, kada sam ispitivao tržište septembra, agenti su me ubedjivali da se stanovi lagano izdaju na jednoj lokaciji za 650e (realno je bilo 450)....e pa jutros sam video oglašen stan za 350e na toj lokaciji. Deluje mi da padaju kirije u NS za rentiranje koje su bile u rangu 500-1000e.

Poslednja izmena:
Ne znam Sale konkretno, meni deluje već neki period da stagniraju cene rente, da li su iste kvadrature, isti nivo sredjenosti stana, uračunat parking na toj lokaciji što pričaš za NS.
Juče sam treba sa kolegom da se nadjem koji izdaje novogradnju na dobroj lokaciji kod Spensa od 50m2 dvosoban sa parking mestom i lepo- odlično sredjen za 700eur + računi.

Ne znam Sale konkretno, meni deluje već neki period da stagniraju cene rente, da li su iste kvadrature, isti nivo sredjenosti stana, uračunat parking na toj lokaciji što pričaš za NS.
Juče sam treba sa kolegom da se nadjem koji izdaje novogradnju na dobroj lokaciji kod Spensa od 50m2 dvosoban sa parking mestom i lepo- odlično sredjen za 700eur + računi.
Mislim samo na novogradnje koje su lepo sredjene. Kako vidim, ono što se ranije izdavalo zbog ogromnog priliva Rusa za 500-600e, sada je to već 350-450e. Pre Rusa se to izdavalo za 200-300 npr.

Evo kako zamisljam stanare: Vljadimir, bucmasti programer sa golemim cvikerima, cepa samo C++, igra wow i board gemojve tu i tamo... Njegova devojka Aljina, vrh riba u sustini, koja fura neki tezak alternativa fazon, nosi siroke cargo farmerice, ko ja ranih 2000ih, dredove i bavi se rucnim iscravanjem etno motiva na soljama. Dosli u NS jer im neko reko da podseca na St. Petersburg (sa Temua)...

Mislim samo na novogradnje koje su lepo sredjene. Kako vidim, ono što se ranije izdavalo zbog ogromnog priliva Rusa za 500-600e, sada je to već 350-450e. Pre Rusa se to izdavalo za 200-300 npr.
Evo gledam oglase za izdavanje u NS-u i ovo je moj zaključak.

Dvosoban stan na ok lokaciji(širi centar) srednje sredjen -450-500eur.

Do 50m2 cena se spušta za 50eur, preko 50m2 se podiže za 50eur.

Malo dalje od centra se spušta cena za 50-100eur

Ok sredjen - dodaje se cena 50eur

Luks sredjen - dodaje se cena 100eur

Sam uži centar - dodaje se cena još 50eur

Parking mesto - 50eur

Dobra mikrolokacija i pozicija stana u zgradi 50eur

Jedna od boljih novogradnji na najboljoj lokaciji za većinu.
EDIT: Nije mi ni čudno, jer da je tako sredjen stan sa parkingom u BG-u, West 65 ili BNV bio bi 900-1200eur mesečno + računi.
Da ali kakva je situacija sa prosečnom novogradnjom u zgradama izgradjenim poslednjih 10 godina. Bilo koja lokacija u širem centru. Potražnja je velika za stanove do 400e. Preko toga već ima štucanja.

Vrh