Ovo je otprilike najbolji opis poslednjih 1000 stranica ovog foruma.Cini mi se da su ovi investicioni kupci sedmog stana vise ogorceni od ovih koji pokusavaju da kupe prvi stan.
rekose neogorceni, samodeklamovani investicioni kupci Stevan i shadow ...Ovo je otprilike najbolji opis poslednjih 1000 stranica ovog foruma.
Hrvari su mnogo bogatiji od nas. Mi smo za njih sirotinja.Opa i Hrvati imaju konja za trku
Najskuplja zgrada u gradu: Jednosoban stan za 860.000 evra
Ekskluzivan jednosoban stan površine 81,43 kvadrata u Ban centru u Zagrebu prodaje se na tržištu nekretnina za vrtoglavih 860.000 evra.www.b92.net
Toga imaš u svim malo većim i ozbiljnijim gradovima u regionu… Beograd, Zagreb, Budimpešta, Sofija…Opa i Hrvati imaju konja za trku
Najskuplja zgrada u gradu: Jednosoban stan za 860.000 evra
Ekskluzivan jednosoban stan površine 81,43 kvadrata u Ban centru u Zagrebu prodaje se na tržištu nekretnina za vrtoglavih 860.000 evra.www.b92.net
vradovic je u fazi trolovanja, to je ono kad nije korektan i kad se sprda sa članovima, nemojte da se primate.Toga imaš u svim malo većim i ozbiljnijim gradovima u regionu… Beograd, Zagreb, Budimpešta, Sofija…
Stanovi od po 10k€/m2 mi nisu uopšte nerealni ili čudni za ova podneblja
Ja nisam investicioni kupac. Ne znam odakle se to pojavilo.rekose neogorceni, samodeklamovani investicioni kupci Stevan i shadow ...
complete mass and madness God help us!
Moze i ovako:Uzrok svih nesporazuma na ovoj temi može da se nađe u ovom kratkom savetu:
"Čuvajte se finansijskih saveta koji dolaze od ljudi koji igraju drugačiju igru od vaše" -> "Psihologija novca", Morgan Hausel
Čuvajte se finansijskih saveta koji dolaze od ljudi.
Može biti. stare fore i fazoni. Kao i za Black Friday... Podignu nedelju dana pre pa onda spuste cene...
Cene stanova u Crnoj Gori na rekordnom nivou: Za dve godine skočile za više od 40 odsto
Uprkos nepovoljnim kreditnim uslovima i rastu životnih troškova, cene stanova u Podgorici nastavljaju da rastu, a bum koji je otpočeo u drugoj polovini prošle godine, nastavlja uzlaznom putanjom i u ovoj godini, dostižući rekordne vrednosti u trećem kvartalu ove godine, kaže Darko Đikanović...www.blic.rs
U halo-oglasima završe stanovi koje se ne prodaju odmah.Deluje da su pojedinci po drasticno nizim cenama od slicnih oglasenih u Halo Oglasima realizovali kupovine u prethodnom mesecu
Za EUR je i dalje 4.5 NKS na 3 meseca, što je na 50000e čistih 475eur, a 3bank ti je avista 4%, bez oročenja.Evo konkretan primer - Adiko banka je nudila do kraja avgusta NKS 5% na dinare na 6 meseci, sada je 4,5% na isti period. Primera ima još.
Ja to tumačim ovako (kao laik, bez ikakve matematičke analize)....
Licno mislim da je razlog bas taj sto ce kamate u narednom periodu stagnirati a zatim krenuti i nadole. Kad bih morala da predvidjam, rekla bih da je septembarsko povecanje poslednje. Mislim da banke daju bolje opcije za stednju kad prognoziraju rast kamata a samim tim i rast vrednosti novca. U isto vreme mislim da je to razlog sto je veca kamata za orocavanje na krace nego na na duze u EUR valuti (npr. Addiko).Evo jedna mala digresija - koja i ima veze sa temom. U julu sam pisao oko kamatnih stopa na štednju koje su banke nudile pod "specijalnim uslovima" do kraja avgusta. Evo nas u septembru i uprkos tome što i NBS i ECB dižu kamatne stope, banke su SMANJILE kamate na štednju!
Evo konkretan primer - Adiko banka je nudila do kraja avgusta NKS 5% na dinare na 6 meseci, sada je 4,5% na isti period. Primera ima još.
Ja to tumačim ovako (kao laik, bez ikakve matematičke analize). Banke su pojurile da daju veće KS na štednju ne bi li prikupili keša da bi ga plasirali u kredite po mnogo većim kamatama. I onda - ljudi nisu uzimali toliko kredita - što smo već videli i zato sada smanjuju KS na štednju jer im više ne treba toliko keša kojeg nemaju gde da plasiraju...
Slobodno komentarišite, nisam expert u ovoj oblasti ali mi je bilo jako čudno da su komercijalne banke smanjile i smanjuju KS na štednju dok centralne banke dižu...
Da li postoji agent koji kaze da treba cekati ili su svi u fazonu "Upravo sad je pravo vreme za kupovinu"? Sto se njih tice, uvek je pravi trenutak za kupovinu
Ovo i ja mislim, ne vidim drugo objašnjenje. Bankari nisu spremni da se klade da će kamatne stope ostati na ovom nivou kroz godinu -dve. Opet, to ne znači da će tačno tako da bude, ali očigledno niko mnogo ne veruje u "zvanične prognoze" centralnih banaka. Njima uopšte nije problem da okrenu ćurak naopako u trenutku. Gledajući na taj način, itekako ima smisla pričekati pola godine-godinu, naročito ukoliko čovek veruje i u pad cena. Namerno koristim izraz "verovanje", jer to je ono što se meni čini mogo korisnije og logike i analiza u ovakvom vremenu...Licno mislim da je razlog bas taj sto ce kamate u narednom periodu stagnirati a zatim krenuti i nadole. Kad bih morala da predvidjam, rekla bih da je septembarsko povecanje poslednje. Mislim da banke daju bolje opcije za stednju kad prognoziraju rast kamata a samim tim i rast vrednosti novca. U isto vreme mislim da je to razlog sto je veca kamata za orocavanje na krace nego na na duze u EUR valuti (npr. Addiko).