Šta je novo?

Cene nekretnina

U kojoj to fantaziji USA moze da se poredi sa Srbijom po bilo cemu?
Po disparitetu prihoda i cena nekretnina unutar USA.

Evo npr. šta kupiš u glavnom gradu Misisipija:
1764328039684.png

Lošija kuća slične kvadrature u Kaliforniji
1764328087461.png

Razlika u ceni bukvalno 25 puta.

Razlika u platama između Misisipija i Kalifornije je možda 2-3 puta, ali nije 25 puta. Apropo poređenja Beograda/Novog Sada sa ostatkom Srbije.

Na Severu Kosova (ili Trgovistu) moze jos jeftinije, zasto se ograniciti samo na Beograd, eto ... gde je problem?
Pa možemo i to da navedemo kao primer, kad već navodiš vukoj***ine poput Las Vegasa.

Cekaj, hoces da kazes da je Lekino Brdo kao urbanisticki devastiran deo grada jedne poprilicno propale drzave na Balkanu uporediv sa rezidencijalnim naseljem u LV jedne od najvecih ekonomija?
Čoveče, Las Vegas je vukoj***na u sred pustinje. Tamo ideš da živiš ili ako se kriješ od poreza, ili ako si nekvalifikovan šljaker jer tamo ima gomila posla za takve ili ako si baš u gaming industriji pa jbg moraš tamo. Postoji debeo razlog zašto su tamo nekretnine tako jeftine - zato što niko ko ne mora neće da živi tamo.

Lekino Brdo je naselje u samom centru grada, "devastirano" je koliko i svako drugo naselje. Pa pogledaj na šta liči core Dedinja: Užička, Tolstojeva, Augusta Cesarca, izgledaju kao Bangladeš. Jel imamo mi u tom kontekstu ijedno naselje u državi a da nije "devastirano"?!?

Poslednja izmena:
stan nije 4k jer ima samo 50m2 korisne površine tako da košta 5k. Za 5k već mogu da biram šta ću, barem u tom srednjem segmentu.
Ne možeš da ne računaš terase, smanji njihovu vrednost, ali da ih uopšte ne računaš?
Onda moramo izbaciti i hodnik isto.
Jel bi radije platio 4k stan I uselio se odmah, ili na istoj toj lokaciji, samo u zgradi pored platio 4400 i čekao 3 godine da se završi? Ja mislim da je no brainer ako imas novac, ako ti je ideja da za 3 godine skupljas pa placas fazno, to je druga stvar.
Naravno da je no brainer ako imaš novac.
Pri tome pričamo o opremljenom i sredjenom stanu.
Ma ovo je odlična prilika, baš me zanima za koliko će nestati oglas, ja bih rekao za manje od mesec dana.

Možda mu se žuri, možda se razvodi pa mora da proda, ko zna šta je u pozadini. Ali tebe kao kupca baš briga. Cena je ta i to je to. Stan je baš lep dvosoban stan prostran. Nema zamerki po meni. I realna cena samim tim mislim da imaš posla s normalnim čovekom s kojim se može dogovoriti i da dogovor važi. (što nije uvek slučaj)
I ja mislim ovako. Tako sam jednom isto naleteo na neki stan na BW(koji sam ovde okačio) i isto smo ovako komentarisali.

Vrh