Šta je novo?

Blok 34 i Studentski grad, Novi Beograd

Нова паркинг места са обе стране улице:
IMG_20241127_215119.jpg

Danas je konačno došlo na red i asfaltiranje 20m nove ulice na parkingu do džungle a kod Arome je sveže betonirana niša za kontejnere za smeće.

Dobra vest, nadam se da će što pre početi radovi, da srede taj haos, zbog kombi i kamion parkinga taj deo bloka se pretvorio u kaljugu. Inače, u bloku 33 su već postavili table za parking zonu, prekrivene crnim najlonom, ali se vidi da piše zona 3, zelena tabla. Pitao sam radnike, kažu da posle praznika počinje naplaćivanje, tako su čuli. Za naš blok pojma nemaju kada će, kažu da o tome odlučuje skupština grada. Imam neki osećaj da kod nas neće uskoro, malo sam pesimista po tom pitanju.

Primena može da krene odmah ali se poslovično ostavlja oko mesec dana za prilagođavanje. Sama naplata i kažnjavanje uvek kreće kasnije. Možda nekad u februaru.

Zvao sam 11011, opcija 8, parking servis, javlja mi se komunalac, kaže ne radi ps vikendom pa se poziv prebacuje kod njih. Na pitanje da li je moguće da već od sutra kreće naplata bez prethodnog obeveštenja stanara kaže da, moguće je, rade sutra od 07h pa poranite. Cirkus, ništa drugo nego cirkus.

Primena može da krene odmah ali se poslovično ostavlja oko mesec dana za prilagođavanje. Sama naplata i kažnjavanje uvek kreće kasnije. Možda nekad u februaru.
Ne razumem sad. Da li naplaćuju parkiranje od sutra ili ne?

Sem postavljenih znakova, nema nikakvih obaveštenja o postupanju, makar da su postavili neki papir u ulazima zgrada, na primer.
I blok 33 je ozelenjen, a verujem da je isto u 37 i 38.

Naravno da ne naplaćuju od sutra, nikada to i nigde tako nisu radili. Kako mogu da krenu u naplatu ako nisu na propisan način obavestili stanare unapred?!

Jedno pitanje. Da li studenti imaju prijavu boravka u studentskom gradu, u smislu da li i oni mogu da imaju povlašćenu?

Propisnim obaveštenjem se može računati objava u sekciji vesti na sajtu Parking servisa, objavom u drugim sredstvima javnog informisanja ili podelom letaka na kolima kao što su već imali običaj da rade u novozoniranim blokovima.

Ne razumem sad. Da li naplaćuju parkiranje od sutra ili ne?

Sem postavljenih znakova, nema nikakvih obaveštenja o postupanju, makar da su postavili neki papir u ulazima zgrada, na primer.
I blok 33 je ozelenjen, a verujem da je isto u 37 i 38.
U blokovima 37 i 38 još uvek negoduju skupštine stanara oko zone i šalju neke dopise, mada pitanje koliko to ima svrhe.
A tek sad kad se prebace kola iz zoniranih blokova tu, brzo će promeniti ploču.

Vrh