Šta je novo?

Blok 34 i Studentski grad, Novi Beograd

astrodule

Professional
Učlanjen(a)
05.08.2009.
Poruke
17.923
Pohvaljen
31.037
Lokacija
Novi Beograd, Fontana
Građevinsko preduzeće Napred oko godinu dana gradi stambenu zgradu u bloku 34 (između Carine i Studenjaka).

blok341.jpg


Zvanični sajt
http://www.napred.net/blok-34/

Katalog stanova
http://www.napred.net/wp-content/uploads/2012/02/prodaja_blok_34.pdf

Lokacija zgrade (samo se osnova vidi)
http://binged.it/LPD2XA

Rok završetka radova je po tabli već probijen, ali čuvar gradilišta je rekao da se prva useljenja očekuju oko Nove godine. Uputio me je na šefa gradilišta kojeg ću posetiti ovih dana.

Slike uskoro...
 
Poslednja izmena od urednika:
Fino je ušuškana u sredinu bloka. Uopšte nisam izvalio da se tamo nešto gradi :) Šteta što "Napred" nije uzbacio više rendera.
 
Homer Jay":3lxjtcmu je napisao(la):
Fino je ušuškana u sredinu bloka. Uopšte nisam izvalio da se tamo nešto gradi :)

Da nije krana koji se vidi, nikad ne bih ni ja provalio da se tu nesto gradi.

mekbejn":3lxjtcmu je napisao(la):
Zna li se cena, makar okvirno?
Malo pre sam bio da slikam, ali projektant i šef su otišli oko 15h. Svratiću ponovo ovih dana...

Evo slika (slikano mobilnim...)

tabla.jpg


IMG_0019.JPG


IMG_0020.JPG


IMG_0021.JPG


IMG_0022.JPG


IMG_0023.JPG


IMG_0024.JPG


IMG_0025.JPG


IMG_0027.JPG


IMG_0028.JPG
 
nisu mnogo prodali do sada, a cini mi se da ni 1.800 nije fiksno
 
Naravno da nisu prodali kada je cena kao iz 2008godine, a nema fiksne cene vec nekoliko godina i kod najpoznatiih investitora novogradnje i oni su svesni da cene nekretnina mogu samo dole ici u narednih 2-3godine plus trosak novca kod banaka im je ~ 10%,
tako da oni iz dana u dan gube ako ne prodaju stan.
Inace sam cuo od rduga koji je u tom poslu, da im je fora da izlaze sa tako nenormalno visokim zvanicnim cenama izmedju ostalog i zbog okolnog trzista polovnih stanova , gde vlasnici kada cuju zvanicnu cenu kasu pa i nash polovan vredi barem 80% te vrednosti i psiholoski uticu na njih a oni na trazene cene u tom kraju.
 
Da li neko zna kakav je kvalitet gradnje ove zgrade. Neki stanovi koje sam gledala su na uglu pa bi bilo dobro znati kakva je fasada i dr. Molim za odgovor.
Inace meni su kazali da je cena 1800 +PDV ili 1940.
 
Da li je kod nas zakonom zabranjeno da zgrade koje se naslanjaju jedna na drugu imaju iste fasade? Mislim, verujem da je od vremena izgradnje ostatka bloka tehnologija uznapredovala, ali takođe verujem da je mogla da se uglavi i u isti ili bar sličan spoljni izgled.
 
Kvalitet zgrade je po mom misljenju jako dobar, sve spoljne zidove su radili od pune cigle bocno postanljene + 10cm kamene vune + ponovo puna cigla.
Mozda slabiji detalj je domaca keramika, mada ne mora da znaci da losa.
Ugradjena je PVC stolarija, bilo bi najbolje da je Alu/drvo, ali nazalost nije, mada to mozes lako da zamenis ako zelis.
Moja preporuka ti je da odes do njih i ponudis svoju cenu, postoji velika sansa da se i dogovorite, obzirom da jos uvek ima dosta neprodatih stanova.
 
vukota":tojo0pw8 je napisao(la):
Kvalitet zgrade je po mom misljenju jako dobar, sve spoljne zidove su radili od pune cigle bocno postanljene + 10cm kamene vune + ponovo puna cigla.

Koliko je onda ukupona debljina zida?
Puna cigla je dobra zbog cvrstine i sto ima toplotnu inerciju,ali je solidno slabiji toplotni izolator od poroznih opeka koje se sada prave.

Cigle su dimenzije mislim i dalje 25*12*6, ne znam na koju si dimenziju milsi kada si pomenuo da slazu bocno jedan red cigli?
 
ma standardna dimenzija stare dobre pune cigle, jedino sam napravio gresuku da su ih slagali bocno, slagali su ih po siroj strani, ali gledao sam kada su im stizali materijali na gradili ste i kada su ih uklapali u zid, svi materijali su bili praviu.
Mislim da je dimenzijja 12+10+12+fasada koliko vec cm ide.
Jedino je jedna strana zgrade uradjena kao betonski zid + 10cm vuna + puna cigla + fasada.
 
Zahvaljujem se na informacijama o kvalitetu gradnje. Sad me zanima koja je to strana zgrade koju pominjete da je radjena drugacije, s obzirom da razmišljamo o kupovini. Unapred hvala.
 
sa1974":y6pgujlf je napisao(la):
Zahvaljujem se na informacijama o kvalitetu gradnje. Sad me zanima koja je to strana zgrade koju pominjete da je radjena drugacije, s obzirom da razmišljamo o kupovini. Unapred hvala.

Da li je moguce da u Bg-u ne moze da se nadje povoljnije od bezmalo 2,000e/m2, pa si zainteresovan(a) za blok 34?
 
To ti je ona strana u kojoj su 4.0 stanovi, kraj zgrade prema parkingu, tj. strana koja gleda prema Genexu ili Dr. Risticu
 
Sinoć prođoh pored zgrade i spolja izgleda završeno (slike uskoro).

Nego, da li ovaj tekst http://www.magazin-tabloid.com/casopis/ ... =233&cl=25 koji govori o mutljavinama u Napred-u treba da zabrine one koji hoće da kupe neki stan od ovog preduzeća?

Uništavanje građevinarstva ima i kriminalne koreneNapred se gura nazadUništavanje i danas uspešnog preduzeća "Napred" traje od kako je na njegovo čelo dospeo Dobroslav Bojović, sa svojim pomagačima Aleksandrom Šćekićem i Jovanom Vučkovićem
 
Sveže informacije:

Kvadrat je i dalje 1800 + PDV.

Uselljenje 1.10. (mada u jednom ulazu već ima života)

U prizemlju će biti supermarket Aroma (koji bi trebalo da počne da radi od 1.10.)

Oko zgrade ima 100-njak parking mesta, ali parking neće moći da bude samo za stanare već će moći svi da ga koriste.

ps: Zgrada ima 100-njak stanova, plus Aroma, a u Bloku 34 već postoji problem sa parkiranjem, tako da će parking, dok se svi ne usele, malo srediti situaciju sa parkiranjem u bloku.
 
@astrodule

Da li znaš možda šta se to dešava na parceli uokvirenoj u plavo, pošto na novom snimku sa Google Eartha (od 17. jula je valjda) deluje kao da neki kamioni rovare po tom placu:

b34.png


"Napred" inače radi punom parom na izgradnji novog objekta na Zvezdari u Ulici Ruđera Boškovića (tačno iza "Alpha Cityja"), na Google Earthu se jasno vide kamioni, bageri i rupa koju su iskopali:

rudjer-ge.png
 
U plavoj parceli su Napredove barake koje će se uskoro skloniti. Zanimljivo je ako se pogleda ta parcela (865/11) na knweb-u da ona ne pripada Napredu. Napredu pripada parcela sa garažom uz auto put (ali ta garaža nema dozvolu za gradnju, iako je planirano da to bude garaža za ceo Blok 34, koji ima vrlo malo parking mesta unutar bloka). Ja bih predložio nadležnima (poslao sam par emailova na koje nisam dobio odgovor) da se pola plave parcele pretvori u parking mesta, a druga polovina u dečje igralište.

Prostor između plave parcele i nove zgrade je Napred nasuo i poravnao pa za sada nema kaljuge. Tu se inače okolni stanari parkiraju.

ps: Koga zanimaju parcele, tj katastar - http://www.geosrbija.rs/rga/default.aspx?gui=1&lang=2 , http://katastar.rgz.gov.rs/KnWebPublic/ ... ccess.aspx
 
Stanovi srednja zalost ,svi iste balkonske ograde stavljaju ,kvakae ,ulazna vrata ,radijatori sve cajna ,kolika je cijena ,boja zgrade ,klime na balkonima
 
Da ovu nisu slike iz Stepe?
I ovo da kosta 2ke?!Sramota i bezobrazluk!!!!
 
Vrh