Šta je novo?

Blok 34 i Studentski grad, Novi Beograd

Baš toliki procenat je "gostiju" ?

Ja sam čak i predlagao da u svakom bloku postoji takvo poludivlje mesto, jer realno pomaže "regularnim" stanarima i vozačima iz Bloka.

Sve se lepo vidi kada dođe vikend, livada sa tek par automobila a parking komotan. Čak je i tokom praznika, pre par dana, kada je parking besplatan, bilo tek nekoliko "gostiju", naravno kombiji i to dva ogromna na parkingu pored staze za teretanu.

Ta kola su od ljudi iz bloka takođe. Verujem da samo 10-ak % ne može da dobije tu kartu jer ne voze svoja vozila i nisu prijavljeni u Bloku. Da nemaju tu livadu i oni bi morali da plate mesečnu kartu.

E kad se to desi, dobićeš opet haos.

Ta livada je sreća u nesreći jer Blok 34 kao i mnogi drugi blokovi trenutno nema mogućnosti da omogući normalno parkiranje za sve vozila stanara. (isto i plato kod Geneksa za susedni Blok 33).

A u Bloku 30 imamo takvu situaciju (da nema livade daleko od očiju) i koliko shvatam niko od nepropisno parkiranih ne dobija kaznu.
Ja sam krenuo da pričam o tome da je blok, uprkos suprotnim najavama ovde, od uvođenja zone prodisao. Dakle bilo je ovde ubeđivanja kako zona nigde nije rešila problem i to se pokazao kao netačan stav. Tu ne može da bude nikakve diskusije sada, jednostavno se prebroje prazna parking mesta i vidi se rezultat.

Mislim i da je ova nova teza o procentu stanarskih kola na kaljuzi netačna. Veliki je broj studenstkih kola a naš blok je bogat i lokalima, čiji zaposleni ne mogu u zonu ceo radni dan. Kada se tome pridodaju službena kola, ljudi koji iznajmljuju stanove ali nisu tu prijavljeni i oni koji dođu odnekud tu parkiraju pa nastavljaju to je ozbiljan broj.

Ima i poneko ko će rađe da šeta kroz blato do kolena, moguće i skroz na drugom kraju bloka od svog stana, nego da da velikih 500 dinara mesečno, ali ne mogu da zamslim da je takvih mnogo.

Sve u svemu, situacija će se možda pogoršati a možda i neće. Trenutan rezultat je sjajan!

A sta bi sa onom objavom da se ledina isprazni i da ce parcela da se ogradi?
Je li proslo ovo uopste taj plan detaljne regulacje?

Tabla i dalje stoji okačena o garažu samo je neko okrenuo na poleđinu pa se ne vidi obaveštenje.

ja bih bash bio protiv da se livada u bloku 29 pretvori u parking.
to pravi nove probleme, a pritom zasto bi pravili nove parking mesta

nemas gde da se parkiras? pa?
sta da kazu ovi iz centra
Ту је планирана градња основне школе. У блоку 29 и у Булевару Зорана Ђинђића има више него довољно паркинг места. Ко не може да паркира у блоку, нек паркира у Булевару Зорана Ђинђића и крај. Ја сам први за то да се праве нова паркинг места у насељима и блоковима која имају озбиљан недостатак истих, али у блоковима 22,25 и 29 то заиста није случај. Нека комуналци раде свој посао ако виде да се неко паркирао на тротоару или пешачком.

Upravo viljuškar raznosi betonske ploče i kocke po obodima livade, kao da ograđuje. One ploče i kocke koje bile na gomili pored garaže.

Da nisu otpad ne bi njima ograđivali, i to vrv privremeno, polomljene i okrnjene. Sad sam prošao, svaki prilaz livadi blokiran, tek negde ostavljen prostor da može da se izađe kolima.

Kad malo bolje razmislim meni ovo izgleda bzvz , kao i svi ostali gradski građevinski poduhvati, mutno, smuljano i na silu. Ako već neko treba da gradi nešto onda lepo zvanično obaveštenje, tipa flajeri, da se ljudi na vreme obaveste da više ne parkiraju tu, pa tabla sa najavom i opisom radova, naravno ona standardna "gradilište" ograda itd. Ovako je neko pre dva meseca na šper ploči zalepio karton na kome je pisalo da je zabranjeno parkiranje i okačio na ćošak garaže do prvog vetra, a danas nekim viljuškarom pobacali onaj betonski krš po krugu i eto gradilišta. Voleo bih da grešim ali moj pesimizam mi kaže da će to sa betonskim kršem da ostane još dugo tako i da će neko prvom prilikom da razmakne par kocki i eto opet divljeg parkinga.

Prošlo je vreme tabli i obaveštenja, sad se samo "redovno održava". 😎

Pozdrav svima!

Od 2000.god. sam u Bloku 34. Stara vojna zgrada sa 4 ulaza - bočno uz Upravu carine.

Evo ima 25 godina kako pokušavam da dodjem do odgovora, zbog čega se prilikom promene pritiska, iz kanalizacionih rešetki pojavljuje nesnosan smrad.
Čak se u zadnje vreme i "pročestio" broj takvih dana.
Utisak stanara ulaza je isti.

Pre par godina sam promenio komletno sve kanalizacione instalacije u stanu do vertikala. Nema razlike.

Neko spominje kolektore, neko separatore... neko kaže da je u planu da se gradi zajednički kolektor za Blok 33 i Blok 34.

Ako neko ima ideju, informaciju ili sta god... tu sam da saslušam.

Pozdrav!

A kod Garaže?

Zamisl da nema te livade?
Livada (pre bih rekao blato) ograđena. Dakle, kao da je nema.

Slobodnog parkinga i dalje koliko hoćeš.

Prošli smo i ovaj scenario i opet se potvrdilo da je zona pun pogodak.
PXL_20250310_090003327.jpg

Ja opet moram da pitam, znam da sam dosadan - GDE SU SVA TA KOLA?

Isto kao i misterija kada se najavi da dolazi Bajden ili neki visoki zvanicnik, nema guzve nigde, a svi su stigli na posao.

Meni je to zaista misterija, jer pricamo od desetinama vozila. OK, jesu neka u mom Bloku 3, ali i dalje uspevam da nadjem parking kada uvece dodjem.

dule, mislim da zanemarujes procenat kampera.
nisu samo kola iz tog bloka, vec kola i iz prethodnih blokova.

ja ti pricam iz licnog iskustva. kod mene ispred zgrade, su bila 3 vozila, ljudi koji zive na vracaru. ej na vracaru!
znaju da im tu sigurno, nece niko da ih dira.

i sada u mom delu bloka i dalje ima zutih parking mesta, gde se ne naplacuje zona. dva dzipa ns registracije, 2 kombija itd, se nisu pomerili 4 meseca

Tražim stan za kupovinu u Bloku 34 (Novi Beograd). Ako neko zna nekoga ko prodaje stan u tom delu ili ima bilo kakve informacije, bio bih zahvalan da podeli (struktura od 86m2).

Znam ja za jedan da ce biti na prodaju, ali ne znam kad, ako te nije blam idi na broj 182 i stan broj 15, ne znam ni cenu ni bilo sta, ali znam da komsija ozbiljno razmislja da proda....

Vrh