Šta je novo?

Blok 34 i Studentski grad, Novi Beograd

Baš toliki procenat je "gostiju" ?

Ja sam čak i predlagao da u svakom bloku postoji takvo poludivlje mesto, jer realno pomaže "regularnim" stanarima i vozačima iz Bloka.

Sve se lepo vidi kada dođe vikend, livada sa tek par automobila a parking komotan. Čak je i tokom praznika, pre par dana, kada je parking besplatan, bilo tek nekoliko "gostiju", naravno kombiji i to dva ogromna na parkingu pored staze za teretanu.

Ta kola su od ljudi iz bloka takođe. Verujem da samo 10-ak % ne može da dobije tu kartu jer ne voze svoja vozila i nisu prijavljeni u Bloku. Da nemaju tu livadu i oni bi morali da plate mesečnu kartu.

E kad se to desi, dobićeš opet haos.

Ta livada je sreća u nesreći jer Blok 34 kao i mnogi drugi blokovi trenutno nema mogućnosti da omogući normalno parkiranje za sve vozila stanara. (isto i plato kod Geneksa za susedni Blok 33).

A u Bloku 30 imamo takvu situaciju (da nema livade daleko od očiju) i koliko shvatam niko od nepropisno parkiranih ne dobija kaznu.
Ja sam krenuo da pričam o tome da je blok, uprkos suprotnim najavama ovde, od uvođenja zone prodisao. Dakle bilo je ovde ubeđivanja kako zona nigde nije rešila problem i to se pokazao kao netačan stav. Tu ne može da bude nikakve diskusije sada, jednostavno se prebroje prazna parking mesta i vidi se rezultat.

Mislim i da je ova nova teza o procentu stanarskih kola na kaljuzi netačna. Veliki je broj studenstkih kola a naš blok je bogat i lokalima, čiji zaposleni ne mogu u zonu ceo radni dan. Kada se tome pridodaju službena kola, ljudi koji iznajmljuju stanove ali nisu tu prijavljeni i oni koji dođu odnekud tu parkiraju pa nastavljaju to je ozbiljan broj.

Ima i poneko ko će rađe da šeta kroz blato do kolena, moguće i skroz na drugom kraju bloka od svog stana, nego da da velikih 500 dinara mesečno, ali ne mogu da zamslim da je takvih mnogo.

Sve u svemu, situacija će se možda pogoršati a možda i neće. Trenutan rezultat je sjajan!

A sta bi sa onom objavom da se ledina isprazni i da ce parcela da se ogradi?
Je li proslo ovo uopste taj plan detaljne regulacje?

Tabla i dalje stoji okačena o garažu samo je neko okrenuo na poleđinu pa se ne vidi obaveštenje.

ja bih bash bio protiv da se livada u bloku 29 pretvori u parking.
to pravi nove probleme, a pritom zasto bi pravili nove parking mesta

nemas gde da se parkiras? pa?
sta da kazu ovi iz centra
Ту је планирана градња основне школе. У блоку 29 и у Булевару Зорана Ђинђића има више него довољно паркинг места. Ко не може да паркира у блоку, нек паркира у Булевару Зорана Ђинђића и крај. Ја сам први за то да се праве нова паркинг места у насељима и блоковима која имају озбиљан недостатак истих, али у блоковима 22,25 и 29 то заиста није случај. Нека комуналци раде свој посао ако виде да се неко паркирао на тротоару или пешачком.

Upravo viljuškar raznosi betonske ploče i kocke po obodima livade, kao da ograđuje. One ploče i kocke koje bile na gomili pored garaže.

Da nisu otpad ne bi njima ograđivali, i to vrv privremeno, polomljene i okrnjene. Sad sam prošao, svaki prilaz livadi blokiran, tek negde ostavljen prostor da može da se izađe kolima.

Kad malo bolje razmislim meni ovo izgleda bzvz , kao i svi ostali gradski građevinski poduhvati, mutno, smuljano i na silu. Ako već neko treba da gradi nešto onda lepo zvanično obaveštenje, tipa flajeri, da se ljudi na vreme obaveste da više ne parkiraju tu, pa tabla sa najavom i opisom radova, naravno ona standardna "gradilište" ograda itd. Ovako je neko pre dva meseca na šper ploči zalepio karton na kome je pisalo da je zabranjeno parkiranje i okačio na ćošak garaže do prvog vetra, a danas nekim viljuškarom pobacali onaj betonski krš po krugu i eto gradilišta. Voleo bih da grešim ali moj pesimizam mi kaže da će to sa betonskim kršem da ostane još dugo tako i da će neko prvom prilikom da razmakne par kocki i eto opet divljeg parkinga.

Prošlo je vreme tabli i obaveštenja, sad se samo "redovno održava". 😎

Pozdrav svima!

Od 2000.god. sam u Bloku 34. Stara vojna zgrada sa 4 ulaza - bočno uz Upravu carine.

Evo ima 25 godina kako pokušavam da dodjem do odgovora, zbog čega se prilikom promene pritiska, iz kanalizacionih rešetki pojavljuje nesnosan smrad.
Čak se u zadnje vreme i "pročestio" broj takvih dana.
Utisak stanara ulaza je isti.

Pre par godina sam promenio komletno sve kanalizacione instalacije u stanu do vertikala. Nema razlike.

Neko spominje kolektore, neko separatore... neko kaže da je u planu da se gradi zajednički kolektor za Blok 33 i Blok 34.

Ako neko ima ideju, informaciju ili sta god... tu sam da saslušam.

Pozdrav!

Vrh