Šta je novo?

Blok 34 i Studentski grad, Novi Beograd

Ja sam primetio da se u dobrom broju parkiraju stanari Geneksa. Doslovno parkiraju i predju ulicu u visini izlaska na Narodnih heroja (oni ostaju "ceo dan"), zatim posetioci igraonice Žuća i Medigrupa (oni koji uglavnom ostaju ta 1-3 sata, mada za Medigrup parkiraju i u 33).

Upravo ovo @Dejan 75, preko leta se najbolje vidi koliko je zapravo i dalje gužva. Da, ima nešto više mesta kad je jul i avgust, ali i tada ima situacija da ne može da se nadje parking mesto.

I kao neko ko troši puno vremena tražeći parking mesto, ja želim da se stanje poboljša, ali sam ubedjen da zona nije rešenje, već samo dodatni problem.

Ja se već dugo nadam zoni i, za razliku od nekih, tvrdim da će rešiti problem parkiranja u bloku. Ako ne rešiti, onda sigurno značajno poboljšati stanje.

Na delu parkinga prekoputa Plave kapije i svakom trenutku ima 10-20 automobila koji nisu BG tablice. Mogu samo da pretpostavim da su studentski, ali u svakom slučaju uz zonu ne bi mogli tu da budu.

Plato, koji se koristi za parking kod mesare "Momčilo", od poslovnih objekata sadrži: mesaru, podrum pića, hemijsko čišćenje, apoteku, piceriju, palačinkarnicu, frizerski salon, brzu hranu (paste), kao i 5 kafića. Neka iz svakog lokala po 1 zaposleni dođe kolima, to je još 13 automobila.

Eto, samo na ove dve stavke bismo imali 30 automobila manje i toliko parking mesta više.

Što se dodatnog mesečnog nameta tiče, 500 dinara je sitnica u svakom pogledu. 2 bureka/2 pakle cigareta/2 piva u kafiću/novine za nedelju dana itd.

Plato, koji se koristi za parking kod mesare "Momčilo", od poslovnih objekata sadrži: mesaru, podrum pića, hemijsko čišćenje, apoteku, piceriju, palačinkarnicu, frizerski salon, brzu hranu (paste), kao i 5 kafića. Neka iz svakog lokala po 1 zaposleni dođe kolima, to je još 13 automobila.
Taj plato (ranije znan kao Kockice) nikad neće biti predmet parking zone, džabe nadanje. Sa estetskog stanovišta je ruglo, ali sa funkcionalnog, smanjuje pritisak na regularna parking mesta.

• Sviđa mi se
Reagovanja: wk_
Taj plato (ranije znan kao Kockice) nikad neće biti predmet parking zone, džabe nadanje. Sa estetskog stanovišta je ruglo, ali sa funkcionalnog, smanjuje pritisak na regularna parking mesta.
Ni ne mora da bude predmet zone, mada bih voleo da bude. Neka ostane slobodan za parking.

Oni koji ne mogu u zonu neće naći parking tu svaki put, jer će i stanari okolnih ukaza da jure ta mesta. Ti koji ne mogu u zonu, kad deseti put ne budu našli mesto na platou, odustaće i od toga.

Mislim da je na kraju "patka" radnika i da zone u bloku neće biti, jer je nema ni u okolnim blokovima, već najviše na obodnim saobraćajnicima. U svakom slučaju, nas stanare neće ni pitati hoćemo li je ili nećemo. No, neka oni izgrade za početak ovaj parking i saobraćajnice kako trebaa ne da im "Zelenilo brani da diraju divlje rastinje", kako su meni rekli.

Za komšije kojima zona rešava problem - pa već imate zonu u Narodnih heroja i Bulevaru AVNOJ-a oko bloka. U NH ispred Geneksa redovno ima mesta, u svako doba dana. Plaćajte tih 500 dinar mesečno i rešite svoje poteškoće sa parkiranjem, te vas neće dotaći ni ne-BG tablice niti gužva od posetilaca kafića. Moj dobronameran savet.

@IspeciPaReci
Tačno tako

Samo 2 stvari me navode da očekujem zonu, možda ne sutra ali svakako ne ni 2026.
1. Obeležili su parking mesta belom farbom iako uopšte nisu morali
2. Znakovi za parking su postavljeni toliko visoko na toliko visokim stubovima da je jedino racionalno objašnjenje upravo to da planiraju ispod njih da postave znakove za zonu i uputstva za plaćanje parkinga

Poslednja izmena:
Zona ce biti to nije upitno, da li ce nesto resiti, verovatno ne, stanari bloka 29 su dobili zonu nedavno, nista im nije pomogla izuzev dodatnog nameta.
Druga stvar, ovaj blok nema staze i trotoare, trotoar se zavrsava kod ulaza BAC 174 i nema nacina da se dodje peske do trotoara nove ulice koja povezije blok sa autoputem.
Trotoari bi trebali da imaju prioritet i nad ulicama i parkinzima.

Postavlja se raster što je dobro.
Drveće ispred BAČ 174 se neće seći, parking se radi oko stabala.
IMG_20241108_133916.jpg

Samo bajke pričaju a suština je uzimanje love. Kao što rekoh, ako pola urade od onoga što pričaju biće dobro jer isto slušamo kako će "evo na proleće" blok da potpuno dovrše i urede već 30 godina. Pa dovoljno govori i to da su na onoj, gornjoj, nedovršenoj ulici bez asfalta iscrtali poprečna mesta za parking, buduću zonu.

Zona ce biti to nije upitno, da li ce nesto resiti, verovatno ne, stanari bloka 29 su dobili zonu nedavno, nista im nije pomogla izuzev dodatnog nameta.
Druga stvar, ovaj blok nema staze i trotoare, trotoar se zavrsava kod ulaza BAC 174 i nema nacina da se dodje peske do trotoara nove ulice koja povezije blok sa autoputem.
Trotoari bi trebali da imaju prioritet i nad ulicama i parkinzima.

ovo uopste nije tacno. u bloku 29, pogotovo u starom delu bloka, ima parkinga koliko god hoces. pre nekih dan samo deo uz zorana djindjica izbrojao oko 50 praznih parking mesta (radni dan, oko podne).
takodje treba reci da postoji 500 neregularnih mesta, za koje je potrebna rekonstrukcija, na njima su sada uglavnom vozila koja se ne pomeraju po nekoliko sedmica

edit: realno samo kada je arena je problem, ali to mozes da planiras kako i sta, da nema evrolige ne bi niko ni osetio

ovo uopste nije tacno. u bloku 29, pogotovo u starom delu bloka, ima parkinga koliko god hoces. pre nekih dan samo deo uz zorana djindjica izbrojao oko 50 praznih parking mesta (radni dan, oko podne).
takodje treba reci da postoji 500 neregularnih mesta, za koje je potrebna rekonstrukcija, na njima su sada uglavnom vozila koja se ne pomeraju po nekoliko sedmica

edit: realno samo kada je arena je problem, ali to mozes da planiras kako i sta, da nema evrolige ne bi niko ni osetio

Prenosim zakljucak prijatelja koji tamo zive.

Zona u Bloku 34 ce donijeti to da oni koji nemaju pravo povlastice parkiraju na livadu kod garaze.
Vozila koja se sada nalaze u “rupi” i ulici ispred zgrade Arome morace da se parkiraju na zvanicna mesta kako ne bi bili snimljeni “Okom Sokolovim”.

• Sviđa mi se
Reagovanja: wk_
Ispred BAČ 174 skoro pa gotov parking, dobili smo "čak" 23 parking mesta. Parking pored staze za trtn izgleda kao da ga je neko samo bacio tu, na sred livade a oko neposečenih drveća prave mini zelene površine, teška smejurija. Kažu radnici da zelenilo nije smelo da seče drveće jer nije u njihovoj nadležnosti taj deo parcele kao i onaj bliže N. Heroja, a za uslugu da ih iseku u privatnoj režiji tražili im ogromnu lovu. Kakva je ovo zjbncj, u kom cirkusu mi živimo.

Ali koji je samo epski promašaj ne povezati novi deo Studentske sa nedovršenim izlazom na Narodnih heroja, direktnom vezom, bez uvijanja...
Koji su to mozgovi...​
Da li je ikome palo na pamet da napravi bilo kakav nacrt predloga za spajanje sa Narodnih heroja i to dostavi Sekretarijatu za saobraćaj?​

A graðani biraju da prihvate ponuðeno rešenje da se nišya ne radi.​

Za slučaj da se neko zapitao koliko radnih dana je potrebno da se napravi 20m ulice koja je već imala kanalizacionu infrastrukturu...
Sad smo već na mesec dana.

Prilozi

• IMG_20241122_093121.jpg
    IMG_20241122_093121.jpg
    290,5 KB · Pregleda: 39
Vrh