@Medjutim
Ако је мост издржао у Новом Саду теретне возове на Коридору 10 ево већ 10 година, онда би приградску железницу могао да вози вероватно неограничено. И ја сам за везу са аеродромом и НБ-ом, али - зашто се не би са две стране стизало у Обреновац, једноколосечном пругом (такт 20 минута, значи ка граду укупно воз на 10)?
Ако је мост издржао у Новом Саду теретне возове на Коридору 10 ево већ 10 година, онда би приградску железницу могао да вози вероватно неограничено. И ја сам за везу са аеродромом и НБ-ом, али - зашто се не би са две стране стизало у Обреновац, једноколосечном пругом (такт 20 минута, значи ка граду укупно воз на 10)?
. Doduse trasa je vise-manje ocuvana i mogla bi da se dobrim delom obnovi. To bi mogla da bude elektrificirana jednokolosecna veza sa vise mimoilaznica, sa standardnim kolosekom. Ono sto bi najvise pazio prilikom obnove ove pruge jeste da ona bude potpuno denivelisana od ostalog saobracaja. Prilikom obnove i rekonstrukcije BG cvora, prvo sto bi trebalo uraditi denivelaciju.