Šta je novo?

BEOVOZ - BG:VOZ - stanje i mogućnosti

Prijatno sam se iznenadio kada sam nakon rekonstrukcije ovih šina u Novi Sad čak stigao TAČNO (ali naglašavam "tačno") u minut. Nije mi se to nikada desilo. Dok je rekonstrukcija bila u toku, voz je kasnio oko 90 minuta.
 
Evo dve "umetničke" sličice iz Bataje, kada sam ima vremena pa sam se vozikao.

10052011342.jpg

10052011343.jpg


Ja sam BG vozom oduševljen. Liniju 612 koristim kao vezu između Galenike i ž. stanice Zemun, jeste da je retka ali u onim slučajevima kada ja idem na faks odgovara mi, ako nekoga zanima mogu da mu napišem red vožnje. Voz je u većini slučajeva tačan, ima mesta za sedenje, nikad nema gužve na putu :D Neću da nabrajam mane i vrline jer ću se ponavljati. Samo ću da se osvrnem na jednu, ljudi u vozu ne znaju kad je koja stanica trebalo bi barem nalepiti mape, ako ne može zvučno obaveštenje.

Imam nekoliko pitanja kod reda vožnje voz je označen sa 80xyz, gde se ona nalazi na vozu? Da li je istina da će se po završetku rekonstrukcije pruge u Zemunu ili u skorije vreme, brzina voza povećati na preko 100 km/h, i da će zadržavanje na stanicama biti minimalno, a ne ko sada po nekoliko minuta na nekim? Kada se planira izgradnja stanica Kamendin u Zemun polju i Altina (Plavi Horizonti)?
 
Kokos":26hx8623 je napisao(la):
Da li je istina da će se po završetku rekonstrukcije pruge u Zemunu ili u skorije vreme, brzina voza povećati na preko 100 km/h,

Kada se planira izgradnja stanica Kamendin u Zemun polju i Altina (Plavi Horizonti)?
Rekao bih da ove dve stvari teško da mogu istovremeno.. neće imati gde da ubrza toliko..
 
Jeste, ali i ne idu istovremeno. Majstore sam viđao na pruzi, a izgradnja stanica je nešto o čemu se priča samo ovde. Novine će pričati o tome kada dođu izbori.
 
jlaki":ekb38wzh je napisao(la):
Prijatno sam se iznenadio kada sam nakon rekonstrukcije ovih šina u Novi Sad čak stigao TAČNO (ali naglašavam "tačno") u minut. Nije mi se to nikada desilo. Dok je rekonstrukcija bila u toku, voz je kasnio oko 90 minuta.
да се није Тадић са неком страном делегацијом возио тим возом па да им покаже како су наши визови тачни?
 
Nisam mislio na istovremenu izgradnju, nego na to da će deonice između stanica biti prekratke da bi povećanje maksimalne brzine na 100 km/h donelo bitnu razliku..
 
Popunjenost sinoć oko 19,00 h u proseku su takvi bili svi vagoni




Prijatno iznenađenje, higijena se održava kao i na početku sve čisto, :kk:

Kondukter je uredno na svakoj stanici provirivao da se uveri da su svi putnici ušli i zviždukom davao signal mašinovođi da može da krene .
Hm ...verovatno zbog kišice ,,crvenkapicama,, se nije kvasilo

Lično zapažanje da je ,,švercovanje,, u BG vozu minimalno, iz prostog razloga što su poništivači karata van dometa tj nalaze se u
,,predsoblju,, tj među prostoru , tako da nisu brzo potezno dostupni švercerima. Amatereska procena : putnika sa kartama je + 90 posto

Pijatna muzika i dalje dopire iz zvučnika a tačnost polazka se održava. :kk:

Mašinovođi, konudkteru i higijeničarki želim povišicu plate i ostale čestitke :) jer oni su okosnica održavanja kavaliteta BGvoza

Nisam očekivao da mogu da zadrže kvalitet al hajde tek je počelo videcemo ....

PS filmić je super, Je si li razmišljao da postaviš po deonicama tako da imamo uvid u celu trasu
 
Što se tiče održavanja, ja sam znao da tu neće biti problema jer sam se godinama vozio Beovozom koji je uvek bio uredan i čist.
 
No1":2kmiz353 je napisao(la):
SVETSKA BANKA ZAINTERESOVANA ZA ULAGANJE U SRBIJU
Beograd - Predstavnici Svetske banke izrazili su juče zainteresovanost te finasijske institucije za ulaganje u infrastrukturne projekte u Srbiji, a posebno u oblast saobraćaja. SB je pokazala interesovanje za sistem upravljanja saobraćajem u Beogradu koji bi obuhvatao upravljanje sistemom semafora, javnog prevoza i parking mesta sa ciljem poboljšanja prevoza za 30 odsto, navodi se u saopštenju Skupštine grada Beograda nakon sastanka predstavnika Svetske banke i predsednika Skupštine grada Milorada Perovića.Razgovarano je i o saradnji u projektu Beovoza, odnosno ulaganju u revitalizaciju šinskog sistema, stajališta, nabavku novih vozila i sistema prodaje karata, kao i o rešavanju šinskog sistema prevoza u gradu u celini. Nastavak razgovora i konkretizacija dogovora najavljeni su za sledeću nedelju. Beta

Danas
Ovo jako, jako dobra vest,još samo i da se realizuje....
 
Zašto ne ??!!!pa to je neophodno u celom sistemu javnog prevoza Beograd je ponovo na svetskoj mapi i sve je više stranih turista kao i stranaca koji ovde žive,a čak je u vreme Miloševića stanica Vuk brendirana na srpskom i engleskom i još uvek je,a videli smo da su i mape stajlišta javnog prevoza kao i ulice sa novim tablama u gradu napisane dvojezično..to je za svaku pohvalu :kafa:
 
Primetio sam u poslednja 3-4 dana da vozovi iz Batajnice kasne na Tosinom bunaru jedno 4-5 minuta (dolaze oko 19:10 umesto u 19:06), a potom "zgaze" do Vuka za 10-ak minuta. Verovatno vozaci malo koriguju raspored da se ne vuku. U sustini, podjednako me nervira i kad voz kasni i kad stoji izmedju stanica ili na njima. No dobro, resice se to u sledecem pravljenju reda voznje... :kk:
 
Ja mislim da je to do satova. Vidim da je ovaj u Batajnici pomeren 2 minuta unazad, ranije je žurio. Pa kad neće da iskoriste SIemens opremu. Ili nek kupe satove koji primaju radio-signal pa će svi pokazivati isto!
 
O kom radio signalu govoris jel to onaj Nemacki DCF ili tako nesto,sto se odasilje iz okoline Minhena?
 
Aha,pa preko te zastarele tehnologije kupih neki zidni sat sa kojim nisam mogao da uvatim signal juce ni sa vrha zgrade pa sam morao rucno da ga podesavam.

Mada jasno je da ce ako se nabavlja taj novi sistem,da ce biti preko GPS-a to jest satelita.
 
Vrh