Šta je novo?

BEOVOZ - BG:VOZ - stanje i mogućnosti

30 garnitura nas deli od ovoga? Kakvi smo mi indijanci, covece

Trenutno je operativno manje od 10 RVR?
30 novih garnitura bgvoza sa sredjenim tunelom i 200 tramvaja i nešto malo prioritetnih saobraćajnica kao BPP i grad bi bio potpuno drugačiji...

Smešne pare naspram metroa i drugih utopija...

Zašto 5 i 6 samo do Resnika? Što ne do Zemuna?
Zbog jednokolosečnih pruga koje koriste.

Na tom kraku do Resnika postoji problem sa kapacitetom u smislu da se svaki voz koji krene južno od Beograda mora tuda provući zajedno sa svim BG vozovima. Ako bi BG voz kasnio jer dolazi sa jednokolosečnih deonica (u budućnosti samo Lazarevac, a sada i Mladenovac) mislim da bi organizacija saobraćaja bila vrlo zahtevna i nepouzdana. Pravio bi gužvu i remetio bi daljinski saobraćaj.
Do Inđije samo ako 2 RE+REx voza po smeru u špicu nisu dovoljna. Mislim da je kapacitet za tako nešto dovoljan.
Liniju 1 produžiti do Inđije.
Tom logikom sam se i ja vodio da su Re vozovi dovoljni za ta mesta.
Srediti prugu do Grocke i uvesti liniju do Karaburme / Ovče.​
Može da postoji linija 7 ali bi možda još bolje bilo da postoji Regio na sat vremena za Požarevac i zajedno sa Regio i IC na niškoj i barskoj pruzi, linijama 2 i 3, mislim da je to već dovoljno vozova u tunelu Topčider.

@Pumba
Ljudi iz Grocke, ne znam koliko si ispratio, često spominju vezu sa Vukovim spomenikom i Omladinskim stadionom kao nešto što im je bitno. Zato sam i dao predlog kakav sam dao.​

Па највише људи из Гроцке живи у Гроцкој, Лештанима, Болечу и Винчи. А ова пруга "иде" поред аутопута, и качи једино Умчаре и Дражањ. Није баш нека велика корист.

Vrh