barrcode11":34ajnn38 je napisao(la):
bravo!
une expérience à la RATP ?
20 godina voznje metroom i autobusom po Parizu ....
GOJE":34ajnn38 je napisao(la):
Inače je gospodin Zoran Stevanović jedan jako fini čovek, i nadam se da ćete fino sarađivati.
Vaistinu je fin covek. U sustini svi ljudi koje sam upoznao u Zgradi u Nemanjinoj su fini i ljubazni.
evo poslednjeg odgovora iz zeleznice oko panoa:
Postovani,
Dostavila sam Vase mape kolegama na uvid u Sektor za prevoz putnika, Sektor za saobracajne poslove, kao i Direkciji za Javni prevoz.
Generalno je misljenje da je ideja odlicna i saglasni smo da železnica stampa mape. Predlog Direkcije za Javni prevoz, gospodin Kantar, je da se urade nove mape gde će se razdvojiti Beovoz od BG voza, tj. od gradske železnice. To je potrebno zbog različitih tarifnih sistema. Od 15.04. 2011. se menja red vožnje Beovoza i BG voza (redukcije na pojedinim relacijama). Trenutno je predprojekat u fazi izrade. U praksi su se do sada linije Beovoza obeležavale brojcano: npr. linija 1,2...6.
Nas predlog je da se održi zajednicki sastanak sa Vama, kada budete u Beogradu, na kome bi definisali sve.
sastanak bi trebalo da bude iduce nedelje.
i dalje mislim da bi numerisanje celokupnog gradskog prevoza trebalo da se promeni i bude jasno i bez duplog koriscenja brojeva, sledeceg tipa (prepoznacete parisku RATP inspiraciju):
(ne smejte se zbog metroa, ipak mora i ta teoretska mogucnost da se predvidi
)
u svakom slucaju kada bi linije gradske zeleznice sutra bile numerisane od 1 na dalje, bez promene numeracije ostatka sistema gradskog prevoza, doslo bi do zabune sa sadasnjim tramvajskim linijama, kada se kaze dvojka ili trojka ne bi se znalo radi li se o vozu ili tramvaju. Zato odavno forsiram abecedu za obelezavanje Beovoz/BG:voza.
interesuju me vase misljenje, i argumenti kako bih mogao da ih prenesem.