Šta je novo?

BEOVOZ - BG:VOZ - stanje i mogućnosti

Матеја Бељан":1u273gpa je napisao(la):
Nista posebno. Ja ne mislim da ce to biti odmah prvog aprila.

Od aprila i do Batajnice

Trasa gradske železnice, kojom se putnici sada prevoze od Pančevačkog mosta do Novog Beograda, od aprila biće produžena
do Batajnice. Putnici će, uz mesečnu markicu ili kartu za javni prevoz, od Zemuna do stanice Vukov spomenik stizati za pola sata.
Stanko Kantar, iz Direkcije za javni prevoz, kaže da će ova linija gradske železnice za četrdesetak dana imati još četiri stanice: To{in bunar, Zemun–Novi grad, Zemun polje i Batajnica. On je dodao da će vozovi saobraćati na 15 minuta.
D.L.
Izvor: Pruga
Link: http://www.zeleznicesrbije.com/acti...pruga_informativni_list_zeleznice_srbije.html (strana 2)
U svakom slucaju to ce biti prava stvar kad je produze. Taman bi na neki nacin mogla da se rastereti 706 i Z. Venac. I jos kad bi se povezala kod Tosinog bunara sa Bezanijom... Neminovnost je promena postojecih linija, definitivno...

Mislim da nece toliko uticati na liniju 706. Malo ce je rasteretiti, da. najvece rasterecenje bice na liniji 73, koja bi, vremenom, mogla malo da se proredi.

Direkcija nema petlju da reorganizuje mrezu javnog gradskog saobracaja, to je fakat, izgleda da je to za njih preveliki zalogaj.
Cak i dva nova momenta u gradu, BG:voz i novi most preko Ade nisu dovoljni za reakciju nadleznih. BG:voz uspostavljen: nikave promene na autobuskoj mrezi. Novi most: verovatno ce par linija, 88, 89, 13, biti preusmereno preko mosta i to je to, nasledjeni sistem sa zakrpama ostaje.

Naredno okupljanje u Sumatovcu je dobra prilika da popricamo o organizovanju radionice na temu reorganizacije mreze, sakupljanje informacija pa konkretni predlozi na direkciju da prestane da se bavi ivicnjacima i prilazima za garaze i da se uhvati u kostac sa pravim problemima na razmeri celog grada.

Oni se zaista plase reakcija gradjana i pritisaka. Za 74 su rekli da bi ljudi iz Partizanske avijacije imali samo 75. A to je samo jedna stanica u elitnom delu naselja, gde mnogo ljudi ima kola. Cak i oni imaju opciju da iz tog bloka drugom ulicom za gotovo istu duzinu puta dodju do stanice 65 i 82 (i 74). Takodje, odbili su predlog za liniju Nova galenika - Z. stanica Zemun. Kazu, postoji 45. Pa zar misle da neko ko zeli da iz Galenike dodje do Vuka, zaista hoce da koristi 45 okolo, naokolo i da preseda do posla vise od tri puta. Naravno da ne. Takodje, onaj ko zivi na Bezanisjkoj kosi nece da preseda sa 75 na 65 pa na voz, pa opet neko cetvrto presedanje...

Stanica Karađorđev park uopšte nije bila planirana. Ta stanica (između Prokopa i Vuka jedina) trebala je da bude kod Katićeve ulice. Ali pokazalo se da je mnogo bolje rešenje kako je sad. Nije trebalo ništa da se kopa pošto je stanica na izlazu iz tunela i delom u tunelu. Dalje K.park je ogromna raskrsnica svih vrsta saobraćaja. Tu je Bulevar Oslobođenja, autoput, Južni Bulevar, Ustanička i velika frekvencija putnika. Od stanice kod Katićeve se defintivno odustalo a ovu treba urediti i to će se sigurno uraditi. Treba napraviti i jedan peron sa desne strane koloseka koji vodi ka Vuku. Ispod bulevara Oslobođenja postoji lep podzemni pešački prolaz i on dopire na svega nekoliko metara od pomenutog koloseka. To bi se moglo probiti za nekoliko dana samo nedostaje peron sa te strane koloseka. To bi još više olakšalo prilaz stanici sa one druge strane bulevara Oslobođenja.

zidar":3jg2myep je napisao(la):
ubican Belgrado? La capital de la tercermundista y balcanica Serbia que siempre fue nada para nosotros y era sinonimo de desastre?
Locirate li Beograd? Glavni grad trecesvetovne i balkanske Srbije koji za nas nikada nista nije znacio i bio sinonim propasti?

[/i]
Super je sto se malo zeznuo :) ali ovaj komentar mu je stvarno debilan ! :mad:

Pa nije ni cudo da covek u Argentini asocira Srbiju na Balkan to jest rat to jest propast to jest treci svet. Sta je on bolje cuo o Srbiji.
Prvak sveta u basketu je bila Jugoslavija a ne Srbija. Sta je on o Srbiji poslednjih 20 godina mogao da cuje osim rata i propasti uz nase porazavajuce ekonomske statistike? Da Srbija uspesno prodaje oruzje Libiji, da je izgradila 3 km autoputa, da ne salje visokog predstavnika na dodelu Nobelove nagrade za mir?
Svetle tacke na svetskoj sceni svode se na exit/gucu, izvoz malina i Novaka Djokovica. Malo je to za nekoga 10 000 km odavde.
Davno je rat zavrsen, prestali su Srbi da bivaju bad guys na CNN-u, a sta je u poslednjih 10 godina ucinjeno da ljudi misljenje promene?

Ovakvi spontani komentari u diskusiji koja se Srbijom uopste ne bavi samo su odraz nase prave slike u svetu. Poucno.

Dobro je da uopste znaju sta je Beograd i Srbija, manje obrazovni pojma nemaju, cak ni u Evropi

Држава се још до пре осам година звала Југославија, и шта је то променило на лошем имиџу? Ништа. Једноставно, не могу се више вратити ствари од пре 91е. Али да нас памте као Југу, тачно је. Исто важи и за моју земљу. О Чехословачкој знају сви, али кад им речеш Словачка, немају појма.

Па исто је тако са нама, рецимо ми Америку зовемо Америка никад је не делимо по државама :) Вероватно 95 % људи није чуло за све државе. Тако је и њима лакше кажу Југославија, него Хрватска, Србија....

BG:Voz City Train by jlaki, on Flickr

Jest' možda malo samopromocija, ali i nije, jer ovo je stanje u kome se nalazi BG:Voz,
pride moram dodati da se još uvek nisam navikao na BG:Voz i verovatno neću dok se svi ne naviknu, jer ga obožavam, čak i kad mi ode ispred nosa, a nije špic.
Ovaj voz je divan.

Možda je i dobro malo razbiti sivu atmosferu topika.

o___________o

Ja bih cisto da prijavim, da sam se u subotu vracao iz Indjije BG:Vozom i da je kasnio u povratku oko 20ak minuta. Tacnije, stajao je u Bataji neko vreme, verovatno je tu napravio ceo taj zaostatak u odnosu na red voznje.
Cak i sa tim, opet je ubedljivo najbolja moguca veza tih sremskih mesta sa Beogradom. Ne treba da kazem da je voz kojim sam isao u Indjiju (BG-SU) u startu kasnio vise od 90 minuta.
Cisto kazem, jer sam se bas iznenadio. Vozio sam se vise puta (doduse samo po Beogradu) i uvek je sve islo u minut, reko bih kao u zemlji izlazeceg sunca :)

To nije BG- voz, nego Beovoz. Inace, ovih dana kasni po sat vremena, a razlog je jednokolosecni rezim od Zemuna do Batajnice, zbog priprema za produzenje BG-voza. Zato je i stajao

Olako ste primili one uvredljive reči tipa iz Argentine. On nije samo pogrešno pomislio, on je vređao. U toj zemlji nema ništa osim Buenos Airesa i beskrajnih pampi na kojima gaučosi čuvaju stoku. Za vreme WWII prihvatili su potpuno naci-fašističku ideologiju i bili jedan od najbližih saveznika Hitlera. Posle rata su nastavili skoro istu fašističku ideologiju, ogroman broj naci-fašista sakrio se tamo u strahu od kazne zbog ratnih zločina. Tamo se sakrio i Pavelić. Brazil je neuporedivo simpatičnija zemlja. To važi i za Čile (koji je najnapredniji) i Boliviju. O ostalima malo znam.

dedinje, da li da vam pripisem atribut genija jer ste duhovito i prikriveno isto tako uvredljivo opisali Argentinu, ili je nesto drugo u pitanju?

smatracu vas genijem, tako mi je lepse, nekako. :)

Argentinac je prvi počeo. Pošto sam iz vremena Tita navikao sam da se o Jugoslaviji u svetu piše sa poštovanjem.

jlaki":3rv918y2 je napisao(la):
[url]http://farm6.static.flickr.com/5297/5509989605_8982052707_z.jpg[/url]
BG:Voz City Train by jlaki, on Flickr

Jest' možda malo samopromocija, ali i nije, jer ovo je stanje u kome se nalazi BG:Voz,
pride moram dodati da se još uvek nisam navikao na BG:Voz i verovatno neću dok se svi ne naviknu, jer ga obožavam, čak i kad mi ode ispred nosa, a nije špic.
Ovaj voz je divan.

Možda je i dobro malo razbiti sivu atmosferu topika.

o___________o
Otkrio si highlight and shadows?

Otkrio je, pa sta? Slika je super. Te neravnine, senke, sneg i raspad zeleznicke stanice i treba naglasiti. Obicna fotka bi bila neefektna.

Да ли може бити више блата на перону? Моја прабаба на селу је имала чистији и мање каљав обор, мајке ми. :shok:

Наравно, прихватите мој коментар уз дужно поштовање Титовом Београду. :rolleyes:

19 aprila zavrsavaju remont pruge do bataje.Dakle od maja ce ici bg voz za bataju ako dobro kapiram

Oce li ovi da renoviraju Stanicu Novi Beograd posto je u ocajnom stanju, kad kazem ocajno mislim pogledaj te kakva je kavi su peroni sve popucali.
A i stanica Zemun je katastrofa peroni nisu nikakvi

Vrh