Přihlásit se k Facebooku
Přihlaste se k Facebooku, abyste mohli začít spojovat s přáteli, rodinou a lidmi, které znáte, a sdílet s nimi obsah.
www.facebook.com
Овде се лепо види степен деградације од стране К дистрикта.
Da parafraziram izjavu jednog našeg funkcionera, kada budeš kupio diplomu arhitektonskog / građevinskog fakulteta, onda možeš da komentarišeš.Тек сам вечерас схватио колико је лоше осветљење на Калемегдану. Око Победника је боже сачувај, и ко год је осмислио оне зидне рефлекторе што ти бију директно у очи па ништа не видиш, да му се да награда за идиотлук а онда да му се не да ништа више у животу да ради. Ваљда светло треба да буде да се види где се иде, а не да бије у очи па да се види још мање.
Pisano je već o ovom objektu, ali ne mogu sad da se setim šta je u pitanju. U svakom slučaju, ograda je bila pomerena na jednom delu, pa sam iskoristio priliku. Deluje mi kao da je zasvođeni objekat postojao pre spoljnih zida barutane i da je ceo imao zasvođenu tavanicu, ne samo u delu koji zadire u barutanu, nego se vidi početak svoda i na vrhu ostataka zida.
Pogledajte prilog 128055
О том малом барутном магацину писао сам ја пре пола деценије на овом сајту, са напоменом да многи стари извори наводе да је то била црква, пре џамије и барутане. "Савезницу" су је уништили током ускршњег бомбардовања 44. У међувремену, нашао са и овај занимљив податак: "У доњем граду, ушав на Савску капију на десно, стоји још стара црква Ружица, која се пјева и у народним пјесмама; но сад више није ришћанска богомоља, него Турска барутана"-Вук Караџић, Даница, 1827, Описаније Србије.